Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δε στέλνει τις λίστες διαθεσιμότητας ο δήμος Πάργας.


   Συνεχίζεται η αντίθεση των δήμων απέναντι στις απολύσεις εργαζομένων, ενάντια στη ρύθμιση περί διαθεσιμότητας που προωθείται. Μετά τον δήμο Πρέβεζας και ο δήμος Πάργας αποφάσισε να μην αποστείλει τις σχετικές καταστάσεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι έφεραν στο προεδρείο προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα της κατάργησης στην πράξη του νόμου περί απολύσεων. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα, όπως έκανε και αυτό της Πρέβεζας, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ, να στηρίξει τον αγώνα τους και να μη στείλει ονομαστικούς καταλόγους στο υπουργείο.
   Ο δήμος Πάργας είναι από εκείνους τους δήμους που έχει κενά στις υπηρεσίες του και όχι πλεονάζον προσωπικό, ωστόσο προχώρησε στην ομόφωνη απόφαση, η οποία είναι ακόμη ένα βήμα, προς τη συνολική κατάργηση του νόμου στην πράξη.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   24h.gr.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο ρόλος της ελιάς στην ιστορική διαδρομή της Πάργας.

Καίριος ο ρόλος της ελιάς στην ιστορική διαδρομή της Πάργας
Έφτιαξε Μουσείο στο χώρο παλιού ελαιοτριβείου!

    Μουσείο Ελιάς λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στην γραφική Πάργα και χιλιάδες άτομα το έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα.
Το Μουσείο ίδρυσε τον περασμένο Ιούνιο ο ελαιοπαραγωγός Ηλίας Λιάκρης (ένθετη φωτό), μετατρέποντας σε μουσειακό χώρο το παλαιότερο μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο της Πάργας, που λειτούργησε σ’ αυτήν από το 1929 έως το 1975. 
Αποτελούμενος από δύο ορόφους, ο χώρος του Μουσείου, το οποίο ονομάζεται «Paragaea - Parga Old Olive - Oil Factory», είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας της ελιάς. Αυτό γίνεται όχι μόνο με τα αντικείμενα του ελαιοτριβείου, αλλά και με προβολές οπτικού υλικού, ενώ παράλληλα, στο τμήμα γευσιγνωσίας μπορεί να δοκιμάσει κανείς ελαιόλαδο παραγωγής του κτήματος «Paragaea».
Η ελιά στην Πάργα.
Ο Ηλίας Λιάκρης αναφέρει σχετικά: «Η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή λαδιού υπήρξε ανέκαθεν συμπληρωματική πηγή βιοπορισμού για την Πάργα. Μόνη περίοδος που η ελιά κυριάρχησε στον παραγωγικό τομέα της πόλης, η περίοδος της ύφεσης, τη δεκαετία του 1960. Αντίστοιχα και σήμερα, επιστρέφουμε στην ελιά, για να δημιουργήσουμε, με τρόπο "εναλλακτικά" παραδοσιακό, τις προϋποθέσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της περιφέρειας, με την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
«Να βρει ανταπόκριση…»
Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα αυτή η κίνηση να βρει ανταπόκριση σε κάθε επίπεδο και να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες. Και προσθέτει ότι «με στόχο να ζωντανέψει η αίγλη περασμένων εποχών, αναστηλώθηκαν οι παλιές εγκαταστάσεις και δημιουργήθηκε ο μουσειακός χώρος, που πήρε το όνομά του από την αρχαία ονομασία της Πάργας, «Παραγαία», η οποία προέρχεται πιθανότατα από τη σλαβική λέξη «parg», που σημαίνει λιμάνι. Από παραφθορά αυτού λέγεται ότι προήλθε και η σημερινή ονομασία της Πάργας, που κατά την αρχαιότητα αποτελούσε το λιμάνι της Ηπείρου με την ονομασία Ελαία».
Βασικοί συντελεστές στη δημιουργία του Μουσείου Ελιάς της Πάργας, που λειτουργεί ως επιχείρηση, ήταν ο αρχιτέκτονας Βασίλειος Χριστοδούλου και η μουσειολόγος Άννα Καλλινικίδου.
Ηλίας Μάκος.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   proinoslogos.gr.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στο δήμο Πάργας, ακαδημία πολιτών.

Και στο δήμο Πάργας θα λειτουργήσει η ακαδημία πολιτών.

Ανοικτό λαϊκό πανεπιστήμιο.
Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα
Ζουρουφίδου Μαρία 6949207185
Μίχας Σπύρος 6974202381
Δημητρίου Βασιλική 6949318040

   Πραγματική θραύση κι ολοένα αυξανόμενη ζήτηση  σε Ελλάδα- εξωτερικό έχουν τα σεμινάρια- μαθήματα της Ακαδημίας των Πολιτών, που οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν την συνέχιση των εγγραφών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το συγκεκριμένο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί ήδη παραρτήματα σε περισσότερες από 45 πόλεις στην Ελλάδα και σε 3 χώρες του εξωτερικού (Αννόβερο Γερμανίας, Λεμεσός- Λευκωσία της Κύπρου). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων.  Για το  ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 συμπεριλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:  α) Ψυχολογία για το πρώτο εξάμηνο και  β) Συμβουλευτική για το δεύτερο. Τις διαλέξεις δίνουν καθηγητές από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, οι οποίοι αναλύουν ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα.  Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων- μαθημάτων θα  λειτουργήσουν  ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω  της περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τους κατά τόπους συντονιστές ή  από την γραμματεία    στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης   22.510 – 54.739   και   6970-069.007 . Υποβάλλονται, επίσης και ηλεκτρονικά στα e-mail: info@civilacademy.eu  και academy@aigaion.org.
Για την εγγραφή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι-ες  να προσκομίσουν  μία φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, μία μικρή φωτογραφία για τη σπουδαστική  ταυτότητα και ποσό ύψους  80 ευρώ για την ετήσια συνδρομή τους. Η ετήσια συνδρομή   ανέρχεται στα 40 ευρώ για ενδιαφερόμενους –ες που ανήκουν στις  ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως  είναι οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες ,οι  πολύτεκνοι, καθώς και οι φοιτητές. «Τέκνο της κρίσης είναι η Ακαδημία, της εσωτερικής και καθάριας, αποτέλεσμα αυτού του συμβολικού οίστρου, που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Βοηθήστε μας να πάμε παντού, και εμείς θα επιχειρήσουμε από κοινού να μιλήσουμε για μία νέα εναλλακτική: την αναβίωση του πολίτη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος  της Ακαδημίας των Πολιτών, καθηγητής  Πανεπιστημίου Αιγαίου, κοινωνιολόγος- ψυχολόγος, Ευστράτιος Παπάνης.

   Και στο Δήμο Πάργας θα λειτουργήσει η Ακαδημία των Πολιτών- Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα: Ζουρουφίδου Μαρία  6949207185, Μίχας Σπύρος     6974202381  και Δημητρίου Βασιλική 6949318040.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  parganews.com.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αστέρας Ανθούσας – Π.Σ Φιλιππιάδας 1-1.

   Μοίρασαν τους βαθμούς ο τοπικός Αστέρας και η νεανική ομάδα του Π.Σ Φιλιππιάδας στο 17ο λεπτό του αγώνα ο Μ.Κώστας έκανε ένα σουτ από τα πλάγια η μπάλα χτύπησε στο δεξιό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ανδ.Νίκου έκανε το 0-1 για τους φιλοξενουμένους . Ο Αστέρας αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Στέφος σκορ ημιχρόνου και τελικό 1-1, Δυνατό άλλα όχι αντιαθλητικό παιχνίδι με τους φιλοξενουμένους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά και τους γηπεδούχους να έχουν σε καλή μέρα τους Χρ.Τούσης, Χαμάλογλου και Λευτ.Βέκιος. Από τους φιλοξενουμένους ξεχώρισαν η Γκίζας, Δ.Νίκου, Ανδ. Και Κώστας Μ, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπη. Δίκαιο το αποτέλεσμα του αγώνα.

Αναδημοσίευση από το blog  srortanthoussa.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Απόλλων Πάργας - Θρίαμβος Λούρου 5-0


   Την πέμπτη του νίκη έκανε σήμερα ο Απόλλων Πάργας στο γήπεδο του με αντίπαλο τον Θρίαμβο Λούρου με σκορ 5-0. Ο Απόλλων Πάργας προηγήθηκε σχετικά νωρίς στο σκορ μόλις στο 13ο λεπτό με ανάποδο ψαλίδι του Μηλιώνη για να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον ίδιο παίχτη στο 19ο λεπτό με προβολή μετά από σέντρα του Beqari και έβαλε της βάσης για την Πέμπτη του νίκη σκορ ημιχρόνου 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο θρίαμβος προσπάθησε να αντιδράσει άλλα ο Απόλλων στο 58ο λεπτό με τον Beqari έκανε το 3-0 και στο 63ο λεπτό ο Μπουρνάς  έκανε το 4-0 . Το τελικό 5-0 έγινε όταν σε σουτ του Βάσιου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στην Πλάτη του τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα του Θριάμβου τελικό σκορ Απόλλων Πάργας  - Θρίαμβος Λούρου 5-0. Άριστος ο κ.Ντίτσος το ίδιο και οι βοηθοί του Μπάρκας και Γκόρος.
Δείτε  video του αγώνα.

Αναδημοσίευση από το blog    srortanthoussa.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πάργα, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Ετοιμαστείτε να «ξηλωθείτε» σε
Πρέβεζα, Πάργα και Ζηρό
Την ανηφόρα τα τέλη προς τους δήμους.

    Μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και στους δημοτικούς φόρους που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ φέρνει, μεταξύ άλλων, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυξήσεις αναμένεται να υπάρξουν και στο δήμο της Πάργας, σύμφωνα πάντα με την δημοτική ραδιοφωνία, οι αυξήσεις αυτές δεν θα αφορούν την ύδρευση αλλά τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας.
Ο δήμαρχος κ. Αθανάσιος Λιόλιος μίλησε για εξορθολογισμό των δαπανών και δεν έκρυψε την αγωνία του για τον τρόπο που μπορεί να σταθεί η δημοτική αρχή, σε αυτή την οικονομική συγκυρία δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.
Η δημοτική αρχή Πρέβεζας θα αποφασίσει για το θέμα αυτό το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Χρήστο Μπαΐλη θα ληφθούν υπόψη τόσο τα οικονομικά του δήμου όσο και οι ανάγκες των πολιτών στη δεδομένη οικονομική συγκυρία και μετά θα αποφασιστεί αν θα γίνει αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2013.

Αναδημοσίευση από τισ σελίδες   parganews.com, pamepreveza.gr.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Πάργας, τουριστική έκθεση Philoxenia 2012.

Στη Διεθνή Τουριστική  Έκθεση  Philoxenia 2012  ο δήμος Πάργας.

   Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας και των συστηματικών προσπαθειών για ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή ο Δήμος Πάργας σε μια κοινή προσπάθεια φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην 28η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΡΗΙLΟΧΕΝΙΑ 2012 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στον Εκθεσιακό χώρο της HELEΧΡΟ από 22 έως 25 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή η φετινή συμμετοχή φιλοδοξεί να δώσει μια νέα ώθηση στον τουρισμό της περιοχής μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας όλα τα στοιχεία του τόπου μας ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικό περιβάλλον, υποδομές, τοπικά προϊόντα ώστε να καθιερωθεί ο τόπος μας ο πιο ελκυστικός προορισμός της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Εγγύηση για τη δυναμική παρουσία του Δήμου Πάργας αποτελούν οι συντονισμένες προωθητικές ενέργειες αλλά και η έντονη ανταπόκριση των επιχειρήσεων. Όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να αποστείλουν έντυπο υλικό αλλά και να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με την παρουσία του Δήμου Πάργας στην έκθεση, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2684360340 & 2684360200.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτη αιμοδοσία στην Πάργα.

   Όσοι εθελοντές αιμοδότες δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα στις δυο προηγούμενες αιμοδοσίες του συλλόγου παρακαλούνται να προσέλθουν στο κέντρο υγείας Πάργας στις 24 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Σάββατο και ώρα από 09.15π.μ έως της 13.15μ.μ.
Δώσε αίμα ….. δώσε ζωή.
Από το σύλλογο αιμοδοτών Ανθούσας – Πάργας.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πάργα, λίστα υπερχρεωμένων Δήμων.

Δείτε τη λίστα των υπερχρεωμένων Δήμων (325 ΔΗΜΟΙ)
O Δήμος Πάργας στην 188 θέση 
(με χρέος στο 49% επί των τακτικών του εσόδων)

   Στην κορυφή του καταλόγου των υπερχρεωμένων δήμων επί(συνόλου 325 Δήμων), φιγουράρουν της Τύλου, της Φυλής (Αττικής) του Αμαρουσίου(Αττικής), ενώ ο Δήμος Καλαβρύτων βρίσκετε στην 133 θέση(με χρέος στο 71% επί των τακτικών του εσόδων), ο Δήμος Πατρέων στην 129 με 71%, ο Δήμος Αιγιάλειας στην 72η θέση(με χρέος στο 92% επί των τακτικών του εσόδων), ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην 82 θέση με 88% και ο Δήμος Ερυμάνθου στις τελευταίες με 0%. Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, οι 58 δήμοι που μπαίνουν στην εξυγίανση είναι αυτοί που παρουσίασαν στην Βάση Οικονομικών Δεδομένων του ΥΠΕΣ συνολικό δανειακό χρέος μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μεγαλύτερες από τα τακτικά τους έσοδα. Πρόγραμμα εξυγίανσης δε θα χρειαστούν σίγουρα δήμοι που έχουν συνολικό χρέος κάτω από 100%, που είναι μάλλον στο πράσινο. Πρόκειται για 45 δήμους που συνολικό χρέος από 80% έως 100% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ, 82 που είναι από 50% έως 80% και 140, το συνολικό χρέος των οποίων είναι κάτω από 50%. Στο «κόκκινο», φιγουράροντας στην κορυφή της λίστας με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ, οι δήμοι: Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου, Ρόδου, Καρδίτσας, Ασπροπύργου, Πύλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Διάννου, Βύρωνος, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Παξών, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης και Σιθωνίας.
Ένα σκαλί πιο κάτω του «κόκκινου», με συνολικό χρέος από 120% έως 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ, δήμοι: Ζωγράφου, Σύμης, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας-Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας, Κέρκυρας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου, Αλίμου, Βέλου-Βόχας, Κασσάνδρας και Σερβίων-Βελβεντού.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Λαϊκές Αγορές Καναλλακίου-Πάργας για το έτος 2013.

Κάλεσμα στους δημότες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν
στις νέες Λαϊκές Αγορές Καναλλακίου-Πάργας για το
έτος 2013, απευθύνει ο Δήμος Πάργας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
   Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την 44358/10240/27-08-2012 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε ο αριθμός των θέσεων στις υπό ίδρυση λαϊκές αγορές Καναλλακίου και Πάργας ως εξής:
Α) Δέκα (10) θέσεις στη Λαϊκή Αγορά Δημοτικής Κοινότητας Πάργας που θα γίνει στην Πάργα, επί της οδού Αλεξάνδρου Μπάγκα, με πέντε (5) θέσεις επαγγελματιών πωλητών εκ των οποίων οι τέσσερις (4) πρέπει να έχουν ως αντικείμενο την πώληση προϊόντων γης(στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας και μία (1) άδεια βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων (ΠΔ 51/2006, άρθρο 2) και πέντε (5) θέσεις παραγωγών πωλητών.
Β) Δεκαπέντε (15) θέσεις στη Λαϊκή Αγορά Δημοτικής Κοινότητας Καναλλακίου που θα γίνει στο Καναλλάκι, επί της οδού Μπουμπουλίνας, με επτά (7) θέσεις επαγγελματιών πωλητών εκ των οποίων οι έξι (6) άδειες πρέπει να έχουν ως αντικείμενο την πώληση προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη ), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας και μία (1) άδεια βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων (ΠΔ 51/2006, άρθρο 2) και οκτώ (8) θέσεις παραγωγών πωλητών.
Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), άρθρο 94 παρ.6 η αρμοδιότητα χορήγησης παραγωγικών αδειών έχει περιέλθει στους Δήμους.
Παρακαλούνται όσοι κάτοικοι του Δήμου ενδιαφέρονται να πάρουν ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ να καταθέσουν αίτηση στο Δήμο μας μέχρι  10-12-2012.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Στο δρόμο του «αντάρτικου» και ο Δήμος Πάργας.

   Στο δρόμο που «χάραξε» ο Δήμος Πρέβεζας (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ), κινείται πλέον και ο Δήμος Πάργας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου, έφεραν στο προεδρείο προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα της κατάργησης στην πράξη του νόμου περί απολύσεων. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα, όπως έκανε και αυτό της Πρέβεζας, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ, να στηρίξει τον αγώνα τους και να μη στείλει ονομαστικούς καταλόγους στο Υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Πάργας είναι από εκείνους που έχει κενά στις υπηρεσίες του και όχι πλεονάζον προσωπικό, ωστόσο προχώρησε στην ομόφωνη απόφαση, η οποία είναι ακόμη ένα βήμα, προς τη συνολική κατάργηση του αντιλαϊκού νόμου στην πράξη. 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Κατασχετήρια πρός το Δήμο Πάργας.

Βροχή τα κατασχετήρια στο Δήμο Πάργας.

   Ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες τα κατασχετήρια που εκδόθηκαν σε βάρος του Δήμου Πάργας λόγω οφειλών του! Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει στο Δήμο ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, προβλήματα που ούτως ή άλλως αποτυπώνονταν στην καθημερινή του λειτουργία. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Δήμος Πάργας δεν είχε φροντίσει να εξοφλήσει ούτε τον πρώην Δήμαρχο Σπύρο Πηγή αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να διεκδικήσουν μέσω δικαστηρίων τα χρήματά τους. Το γεγονός αυτό ενόχλησε σφόδρα τον Δήμαρχο Αθανάσιο Λιόλιο ο οποίος επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι απαιτήσεις τους οδηγούν το Δήμο σε χρεοκοπία, όμως τα οικονομικά προβλήματα ήταν ήδη δυσβάσταχτα. Επιπλέον ανάλογες απαιτήσεις έχουν εγείρει επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής τους οποίους η αδιαφορία ή η αδυναμία του Δήμου να καλύψει τις υποχρεώσεις του, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα εκδόθηκαν κατασχετήρια, κατά του Δήμου από τελεσίδικες αποφάσεις πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ. Αν σ' αυτό το σύνολο προστεθούν και τα κατασχετήρια που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι αποφάσεις και αναμένονται τις επόμενες ημέρες τότε το γενικό συνολικό ποσό των κατασχετηρίων , μέσα σε λίγες μόνο μέρες, σε βάρος του Δήμου Πάργας μαζί βεβαίως με τις αντίστοιχες διαταγές πληρωμών θα ανέλθει στις 800 χιλιάδες ευρώ περίπου, που και πάλι όμως δεν σταματούν εδώ.
Ο Δήμος από την πλευρά του προσπαθεί όπου είναι δυνατόν να προχωρήσει σε διακανονισμό, προκειμένου σε βάθος χρόνου να πληρώσει τις οφειλές του, ενώ όταν αυτό δεν είναι εφικτό ασκεί τα ένδικα μέσα που μπορεί αιτούμενος την αναστολή κατά των κατασχετηρίων και των διαταγών πληρωμής και κατά αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο για να βρει τα χρήματα να πληρώσει.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα epiruspost.gr.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ στις απολύσεις και από τα Γιάννενα και Πάργα.

ΟΧΙ στις απολύσεις και από τα Γιάννενα και Πάργα -
 "Κατάληψη" και στην ιστοσελίδα του δήμου Αρταίων.

   ΟΧΙ στις απολύσεις από δύο ακόμη δήμους της Ηπείρου. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιωαννιτών εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την αντίθεσή του στις απολύσεις των εργαζομένων το οποίο και θα αποστείλει στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Παράλληλα θα στηρίξει νομικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες που απειλούνται με πειθαρχικές κυρώσεις.
Το ίδιο κλίμα και στον δήμο Πάργας όπου την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να μην στείλει τους ονομαστικούς καταλόγους ενώ θα στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων.
Υπό "κατάληψη" τελεί και η ιστοσελίδα του δήμου Αρταίων στην οποία έχουν αναρτηθεί μηνύματα από τους εργαζόμενους στον δήμο.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα    pamepreveza.gr.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Λαϊκή αγορά Πάργας.

Λαϊκή αγορά και με τον ... νόμο από το 2013.

   Πλέον η Λαϊκή αγορά που λειτουργούσε στην Πάργα εδώ και λίγους μήνες, από το 2013 δεν θα έχει πλέον κανένα πρόβλημα. Ο Δήμος Πάργας είχε παραχωρήσει στους παραγωγούς έναν χώρο όπου εδώ και 3 μήνες λειτουργούσε η λαϊκή, στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στην ανεξέλικτη πώληση σε οποιοδήποτε σημείο της Πάργας αλλά και να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να αγοράζουν κάποια προϊόντα σε χαμηλές τιμές και από τους παραγωγούς της περιοχής. Την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με τα όσα μας είπαν παραγωγοί οι οποίοι επικοινώνησαν με το pamepreveza.gr κλιμάκιο του υπουργείου εμπορίου απαγόρευσε στους παραγωγούς να πουλούν στο σημείο όπου είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες ναι μεν ο δήμος παραχώρησε το συγκεκριμένο χώρο εδώ και 4 μήνες πλην όμως ήταν αδύνατη η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών προκειμένου η λαϊκή αγορά στην Πάργα να λειτουργήσει "νόμιμα". Και αυτό γιατί η διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2011 για να λειτουργήσει μέσα στο 2012.
Σε επικοινωνία που είχε το pamepreveza.gr με την αντιδήμαρχο Πάργας κ. Ρίζου Ευτυχία μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα και μάλιστα μέσα στον Νοέμβριο θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του Δήμου προκειμένου να λειτουργήσει νόμιμα πλέον η λαϊκή αγορά από το νέο έτος.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  pamepreveza.gr.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πάργα, ψάχνουν Έλληνες εργάτες αλλά βρίσκουν μόνο αλλοδαπούς!

Στην περιοχή της Πάργας... Ελαιοπαραγωγοί 
παρακαλούν εγχώριους, που έχουν ανάγκη για 
εργασία, να πάνε να δουλέψουν... 

   Στην περιοχή της Πάργας ψάχνουν Έλληνες εργάτες για το μάζεμα ελιών και δεν βρίσκουν... Μόνο αλλοδαποί ανταποκρίνονται! Παρά την κρίση, οι ντόπιοι αναζητούν καλύτερες δουλειές! Ελαιοπαραγωγοί παρακαλούν εγχώριους, που έχουν ανάγκη για εργασία, να πάνε να δουλέψουν... Ένας από αυτούς, μας έλεγε: "Είναι καιρός για το μάζεμα της ελιάς. Ούτε ένας ντόπιος δεν έρχεται για εργἀτης. Οι άνεργοι ξεροσταλιάζουν με τις ώρες για το επίδομα ανεργίας μ’ ένα φραπέ στο χέρι. Λεφτά για φραπέ υπάρχουν, 200 ευρώ το επίδομα, 200 ευρώ. Μια χαρά, αρκεί να κάθονται. Κρίμα.. Κι όταν θα βρουν δουλειά με 300 ευρώ, θα είναι ευχαριστημένοι αφού θα παίρνουν 100 ευρώ παραπάνω από το επίδομα. Εμείς τους δίνουμε 25 με 30 ευρώ την ημέρα και δεν πλησιάζουν στα χωράφια". 

Αναδημοσίευση από τις σελίδες  parganews.com, katoci.com.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Με πλοίο θα έφευγαν για Ιταλία από παραλία της Πάργας.

   Ταχύπλοο που χρησιμοποιούσαν διακινητές μεταναστών εντόπισε στον Βάλτο το Λιμεναρχείο Πρέβεζας – Άφαντοι 38 μετανάστες. Ένα ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποιούσαν διακινητές παράνομων μεταναστών εντόπισε την Τρίτη το πρωί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. Συγκεκριμένα άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν νωρίς το πρωί ένα ταχύπλοο σκάφος προσαραγμένο σε τμήμα της παραλίας του Βράχου Πρέβεζας. Λίγα λεπτά μετά εντόπισαν τρεις παράνομους μετανάστες υπήκοους Συρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα) οι οποίοι έκαναν γνωστό προς τους λιμενικούς πως είχαν επιβιβαστεί, από παραλία της Πάργας, με άλλους 38 μετανάστες στο συγκεκριμένο ταχύπλοο το βράδυ της Τρίτης με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.
Χειριστές του σκάφους ήταν όπως αποκάλυψαν οι τρεις Σύριοι δύο υπήκοοι Λιβάνου, αλλά κατά τον απόπλου το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και οι δύο διακινητές το εγκατέλειψαν μαζί με τους επιβαίνοντες στην παραλία Βράχου.
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό οι λιμενικοί με τη βοήθεια της αστυνομίας ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των 38 παράνομων μεταναστών, ενώ οι τρεις Σύριοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Επίσης, σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σημειώνεται πως το ταχύπλοο σκάφος με την συνδρομή ιδιωτών ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  parganews.com.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Απόλλων Πάργας - Ερμής Καναλίου 4-0.

Νίκη με μεγάλο σκορ ξανά!!!
Α.Σ Απόλλων Πάργας - Ερμής Καναλίου 4-0.

   Η ομάδα μας είχε σε μεγάλη μέρα τον Mario Beqari αλλά και σε καλή αγωνιστική κατάσταση όλους τους παίχτες και έτσι έκανε άλλη μιά μεγάλη νίκη. Ο Απόλλων Πάργας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε απο το πρώτο λεπτό της αναμέτρισης τον αντίπαλό του Ερμή Καναλίου. Το σκόρ άνοιξε σχετικά νωρίς ( 12' ) ο Μάριο Μπεκιάρι, μετά απο σέντρα υποδέχτηκε την μπάλα με το στήθος και με πλασέ έκανε το 1-0. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκόλ με σημαντικότερη αυτή στο 16ο λεπτό με το δοκάρι να λέει ''όχι'' στον Μπεκιάρι. Παρ 'όλα αυτά ευτυχίσαμε να πετύχουμε και 2ο γκόλ στο 23' πάλι με τον Μάριο σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που πέτυχε και το 1ο γκόλ. Απο εκεί και πέρα ο Απόλλων έκανε καλή κατοχή μπάλας δημιουργόντας ωραίες φάσεις. 2-0 ημίχρονο.
Στο 2ο ημίχρονο στα πρώτα 10 λεπτά η ομάδα μας μπήκε σχετικά χαλαρά αλλά στη συνέχεια πήραν πάλι μπρός οι μηχανές. Στο 58' μετά απο κόρνερ του Βάσιου ο Νίκος Μάρκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 63' ωράιο σούτ του Χρήστου Κατσαούνη απο μακριά απέκρουση δύσκολο ο τερματοφύλακας του Ερμή. Στο 65' πολύ δυνατό σούτ του Άρη Μπουρνά ο τερματοφύλακας του Ερμή είπε πάλί όχι. Το 3ο γκόλ για την ομάδα μας ήρθε στο 67' με τον δεινό σκόρερ Ηλία Λιάλιο μετά απο σέντρα του Μπεκιάρι. O Λιάλιος σε μιά συγκινιτική στιγμή αφιέρωσε το γκόλ στον πιο φανατικό οπαδό της ομάδας μας, τον Φωτάρα. Το τελικό 4-0 έγινε στο 77' μετά απο σέντρα του Δημήτρη Βάσιου, ο φανταστικός Mario Beqari με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δύχτια του Ερμή.

Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη στον Αλέξη Λουκούμη που τον περιμένουμε! 
Συγχαρητηρια σε όλους.

1.Δημήτρης Τσοβίλης
2.Δημήτρης Θόδωρης
3.Άρης Μπουρνάς
4.Νίκος Μάρκος
5.Χρήστος Κατσαούνης (76' Δονάτος Δέσκας)
6.Πολυχρόνης Τόρρες
7.Μάριο Μπεκιάρι
8.Γκέρτι Γκέγκα (72' Άκης Ντόκος)
9.Δημήτρης Βάσιος
10.Σάκης Μηλιώνης (63' Ηλίας Λιάλιος)
11.Θανάσης Βέκιος

Πρπονητής: Γιώργος Μουστάκας.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   Apollon Pargas AS στο facebook.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η Πάργα στον μαραθώνιο της Αθήνας.

   Η Πάργα θα συμμετέχει με τον αθλητή Γεράσιμο Μήτσουλη (Μάκης) στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας που συμμετέχουν συνολικά 23.000 δρομείς (στον Μαραθώνιο Δρόμο και στους παράλληλους αγώνες των 5 ,10 χιλιομέτρων), εκατοντάδες εθελοντές και εμψυχωτές αλλά και πολλές χιλιάδες θεατών.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.

Αύριο το πρωί Κυριακής 11 Νοεμβρίου, χιλιάδες δρομείς θα ξεκινήσουν από τον Μαραθώνα για να διανύσουν την απόσταση των 42.195 μέτρων στην μία και μοναδική Κλασσική Διαδρομή του Μαραθωνίου δρόμου . Δρομείς από όλα τα μέρη του κόσμου θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού. Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά από κανάλι της ΝΕΤ απο της 8 το πρωΐ.

Φωτογραφία από την συμμετοχή του στο Μαραθώνιο της Ρώμης.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πάργα και Αγιά, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πάργα και Αγιά «μονοπώλησαν» τη συζήτηση
στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

    Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Πάργας, αλλά και των περιοχών της Θεσπρωτίας για τον ελληνοϊταλικό αγωγό, φαίνεται πως εισακούστηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση.

Εκεί λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:
Η Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της Προέδρου για αναβολή συζήτησης του θέματος εντός των προθεσμιών, που αφορά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΜΗΜΑ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «IGI POSEIDON A.E.» .
Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά εκμετάλλευση λατομικού χώρου αδρανών υλικών στη θέση Κορίλια της Τ.Κ. Αγιάς στο Δήμο Πάργας Π. Ε. Πρέβεζας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Πάργας.
Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου/δραστηριότητας:« Αιολικός Σταθμός ισχύος 34,4 MW, στις θέσεις «ΚΟΥΡΤΑ», «ΣΚΛΑΒΙ», «ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ» και «ΚΑΚΟΔΙΑΒΑΤΟ» στα όρια των Δήμων Ζηρού, Αρταίων και Β. Τζουμέρκων, στα όρια των Π. Ενοτήτων Πρεβέζης, Άρτας και Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «RENEX ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΕΕ».

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ελλείψεις και αστοχίες στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Σε κίνδυνο θέτει τη μεταφορά τον απορριμμάτων της
Πρέβεζας και της Πάργας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου
η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

   Σε κίνδυνο θέτει τη μεταφορά τον απορριμμάτων της Πρέβεζας και της Πάργας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος η οποία προήλθε μετά από καταγγελίες πολιτών που είχαν προηγηθεί. Στην έκθεση οι επιθεωρητές καταγράφουν ελλείψεις, αστοχίες αλλά και παραβλέψεις και καλούν σε γραπτή απολογία όλους τους φορείς που σχεδίασαν, κατασκεύασαν, παρέλαβαν και λειτουργούν τον ΧΥΤΑ. Στην έκθεση των τριάντα δύο σελίδων των Επιθεωρητών, η οποία έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Σύνδεσμο Διαχείρισης και όλους τους εμπλεκόμενους, καταγράφονται τα πολύ σοβαρά προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ επικίνδυνη για το περιβάλλον, ενώ οι επισημάνσεις συνοδεύονται και με τo αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Οι κάτοικοι της περιοχής , με αφορμή και αυτή την έκθεση ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν για ένα ορθολογικό Σχεδιασμό της Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σε σχετική επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι ώρα να επιβληθούν τα σωστά βήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων , να απομακρυνθεί ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και να πάψει άμεσα η παραλαβή απορριμμάτων που προέρχονται εκτός Δήμου Σουλίου, ώστε η περιοχή να επιβαρύνεται μόνον σε ό,τι της αναλογεί από τις αστοχίες του ΧΥΤΑ .

Αναδημοσίευση από το blog  epirusgate.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Αναθέρμανση των συζητήσεων για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αναθέρμανση των
συζητήσεων για την διέλευση του αγωγού φυσικού
αερίου ΙΤGI από την περιοχή μας...

   Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αναθέρμανση των συζητήσεων για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΙΤGI από την περιοχή μας... Το πολιτικό πρόταγμα μας ακόμη συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου θα είναι η έγκριση ενός ακατανόητου και επιβλαβούς στόχου, αυτού της υιοθέτησης (Transit) των αγωγών φυσικού αερίου ΙΤGI στην καρδιά της Ηπειρωτικής γης Ζαγόρι-Ιωάννινα και στο θαλάσσιο μέτωπο του Ιονίου με όλες τις συνεπακόλουθες αντιδράσεις και τουριστικές παρενέργειες σε Πέρδικα, Σύβοτα και Πάργα.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Φορητούς υπολογιστές για τα δημοτικά σχολεία Ανθούσας και Αγιάς.

 Lap Top σε 12 σχολεία χωριών του Νομού Πρέβεζας.

   Αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας να προμηθεύσει με Lap Top και λοιπό εξοπλισμό 1.138 δημοτικά σχολεία μικρών χωριών σε όλη τη χώρα και ανάμεσά τους και 12 χωριών του Νομού Πρέβεζας. Ειδικότερα, ο εξοπλισμός θα αφορά τα μονοθέσια σχολεία Πέτρας, Γυμνοτόπου, Γοργομύλου, Χειμαδιού και Κρανιάς, τα διθέσια σχολεία Αγ. Γεωργίου, Κερασώνα, Βουβοποτάμου και Τύριας και τα τριθέσια σχολεία Ανθούσας, Αγιάς και Ριζοβουνίου. Ο συνολικός εξοπλισμός που θα δοθεί αποτελείται από εργαστήρια πληροφορικής, μεμονωμένους φορητούς Η/Υ, εγκατάσταση δικτυακού εξοπλισμού και δομημένης καλωδίωσης στις αίθουσες των δημοτικών σχολείων που περιλαμβάνονται στο έργο και εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων και λογισμικών.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αχέρων Καναλακίου - Απόλλων Πάργας 0-6.

 Απόλλων Πάργας απο άλλο πλανήτη.
Π.Α.Σ. Αχέρων Καναλακίου - Α.Σ. Απόλλων Πάργας 0-6.

   Φανταστική η ομάδα μας στο ντέρμπι του δήμου μας. Εκλπληκτικό ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές μας να θυμίζουν ''λιοντάρια!'' και οι 14! Ο Απόλλων Πάργας ηταν κυριάρχος σε ολη την διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα απο τον Π.Α.Σ. Αχέρων. Πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες και 6 φανταστικά γκόλ για την ομάδα μας. Στο 17' ο Σάκης Μηλιώνης άνοιξε το σκόρ για την ομάδα μας με πολύ ωραίο πλασέ μέσα στη περιοχή. Απο εκεί και πέρα ο Απόλλων δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 29' ο Χρόνης Τόρρες με εκπληκτική κεφαλιά έκανε το 0-2 μετά απο σέντρα του Θόδωρη. Λίγο πρίν σφυρήξει το τέλος του 1ου ημιχρόνου ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Γεράσιμος Ντίτσος ο Θανάσης Βέκιος μετά απο 1-2 με τον Λιάλιο βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Π.Α.Σ. Αχέρων Τζίμα και τον πλάσαρε ειδανικά ''κλείνωντας'' το ημίχρονο με το σκόρ να είναι 0-3! Η μόνη άτυχη στιγμή για την
ομάδα μας ηταν οταν στο 32' ο Δημήτρης Βάσιος τραυματίστηκε στο γόνατο και έγινε αλλαγή απο τον καταπληκτικό Ηλία Λιάλιο που απ'όταν μπήκε έκανε πράγματα και θαύματα! Η ομάδα μας με το μυαλό στο κεφάλι μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και στο 51' με μια φανταστική εκτέλεση φάουλ του Μάριου Μπεκιάρι απο τα 25 μέτρα έγινε το 0-4! Απο εκεί και πέρα ανέλαβε ο Ηλίας Λιάλιος! Στο 56 πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με φανταστικό εξωτερικό σουτ έκανε το 0-5! Δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως. 3 λεπτά αργότερα πάλι πέρασε 3 αντιπάλους και με πολύ ωραίο πλασέ σην απέναντι γωνία έκανε το τελικό 0-6! Απο εκει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ο Απόλλων Πάργας έκανε κατοχή μπάλας.

1.Δ.Τσοβίλης
2.Δ.Θόδωρης
3.Α.Μπουρνάς
4.Ν.Μάρκος
5.Χ.Κατσαούνης (59' Δ.Δέσκας)
6.Χ.Τόρρες
7.Μ.Μπεκιάρι
8.Γ.Γκέγκα
9.Δ.Βάσιος (32' Η.Λιάλιος)
10.Σ.Μηλιώνης
11.Θ.Βέκιος (71' Δ.Σερίφης)

Συγχαρητήρια σε όλους.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   Apollon Pargas AS στο facebook.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Θέατρο στην Πάργα.


"Η φαλακρή Τραγουδίστρια" από τη θεατρική ομάδα
του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

   Το θεατρικό έργο "Η φαλακρή Τραγουδίστρια" του Ιονέσκο ανεβαζει η  θεατρική ομάδα του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. "Η Αυλαία" φιλοξενεί την παράσταση στην Πάργα. Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 8.00 μ.μ. Τιμή εισιτήριου 8 κ 5 ευρώ για φοιτητές κ παιδιά. Για κρατήσεις θέσεων, τηλ. 6945332049.

Μην το χάσετε,σας περιμένουμε με χαρά!

Αναδημοσίευση από το blog    vorioionio.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τραυματισμένο σκυλάκι στην Πάργα.

Με σπασμένα πόδια υποφέρει στη βροχή 
στο δρόμο Ανθούσας - Πάργας.

   Την Πέμπτη 1/11/2012 μας καταγγέλθηκε ότι από το πρωί μέχρι ώρα 19.30 που γράφονται αυτές τις γραμμές, εγκλωβισμένο σε σκάλα στο δρόμο Ανθούσας- Πάργας, σκυλάκι, κυνηγόσκυλο πιθανώς ράτσας πόιντερ έχει σπάσει τα πόδια του και δεν μπορεί να μετακινηθεί κλαίει και ταλαιπωρείται επί ώρες μέσα στη βροχή. Πολίτες από την περιοχή της Πάργας επικοινώνησαν μαζί μας και μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε το θέμα και να ενδιαφερθεί κάποια φιλοζωική οργάνωση ή κάποιος σχετικός φορέας. Μάλιστα κάτοικος της Πάργας με κοφτή ανάσα, έμοιαζε σοκαρισμένος μας είπε: "Κάντε κάτι στο σκυλάκι, το βλέπουμε και μας πονάει η ψυχή μας". Καλούμε λοιπόν φιλοζωική οργάνωση ή φιλόζωους που είναι κοντά στην περιοχή να δώσουν βοήθεια στο ανήμπορο το ζωντανό.
ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, Σπύρος Πλέουρας.

 Αναδημοσίευση από τη σελίδα  tomistinenimerosi.gr.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

...λάθη σε οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πάργας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών διαπίστωσε λάθη
σε οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πάργας.

    Με έγγραφό του, το οποίο έχει την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», το Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνει το Δήμο Πάργας (και άλλους 97 Δήμους της Ελλάδος), πως ύστερα από διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων», διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ υποβαλλόμενων ποσών τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που υποβάλλουν οι Δήμοι, βάσει της με αριθμό 74712/29-12-2010 Απόφασης όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και στα στοιχεία μητρώου δεσμεύσεων που τηρεί ο κάθε δήμος σύμφωνα με τις διατάξεις του «Π.Δ. 113» και των σχετικών εγκυκλίων των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Οι διασταυρώσεις των στοιχείων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των πεδίων «Εκκρεμείς υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γεν. Κυβερνησης – Εκ των οποίων σε καθυστέρηση 90+ ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησης», του μηνιαίου στατιστικού δελτίου και της στήλης 31 του μητρώου δεσμεύσεων «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους > 90 ημερών» για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούλιο του 2012.
Στους Δήμους στους οποίους απευθύνεται το παρόν, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Πάργας,εντοπίσθηκαν αποκλίσεις σε έναν ή περισσότερους μήνες αναφοράς της ελεγχόμενης περιόδου και το Υπουργείο τους συστήνει, όπως προβούν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες :
Να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να επανυποβληθούν.
Εάν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο πεδίων. 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   atpreveza.gr.