Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Οι φίλοι πεζοπορίας Πάργας στα γεφύρια Ζαγορίου.

   Οι φίλοι πεζοπορίας – ορειβασίας Πάργας διοργανώνουν την Κυριακή 6 Απριλίου, ανοιξιάτικη περιπατητική διαδρομή στα γεφύρια του Ζαγορίου. Η διαδρομή περιλαμβάνει, γέφυρα Αρκούδα, Δίλοφο, Βίτσα, γέφυρα Μίσιου, γέφυρα Κοκόρου, γέφυρα Αρκούδα, Τρίτοξο, Κήποι, Κουκούλι. Ώρες πορείας 3-4 και βαθμός δυσκολίας διαδρομής Α (Εύκολη). Αναχώρηση με πούλμαν από την άγκυρα της Πάργας 08:00. Θέσεις περιορισμένες,  παρακαλώ για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972093811 Μάκης Μήτσουλης.

Φωτογραφία από την επίσκεψη στο Συρράκο – Καλαρρύτες από την σελίδα Spiros Kapsalis στο φειςμπουκ.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η 'Ωρα της Γης - 29 Μαρτίου 2014, 20.30.

    Σβήνουν και φέτος στις 20.30 (τοπική ώρα) και για μία ώρα τα φώτα το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014. H δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα θέματα της κλιματικής αλλαγής.
Το μήνυμα της ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον κάθε ένα από εμάς στην Manifest. Πιστεύουμε ότι η δέσμευση αυτή μπορεί να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην προστασία του πλανήτη.
Όλα ξεκίνησαν το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2.100 κτίρια έκλεισαν τους διακόπτες. Από το επόμενο έτος, η εκστρατεία μετατράπηκε σε παγκόσμια, με 35 χώρες να συμμετέχουν… για το καλό του πλανήτη! Το 2009, η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση, αφού ο αριθμός των Ελλήνων που συμμετείχαν ξεπέρασε τον αριθμό των υπόλοιπων 87 χωρών. Κάθε χρόνο, οι χώρες που συμμετέχουν αυξάνονται, το 2010 ο αριθμός έφτασε στις 128 χώρες, το 2011 στις 135 χώρες και το 2012 στις 152 χώρες. Το 2013 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στις 180 χώρες και είναι σίγουρο ότι φέτος θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Η Manifest συμμετέχει ενεργά όπως κάθε χρόνο στην δράση αυτή και σβήνει τα φώτα! Εσείς;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας. Γιατί τη γη τη χρειαζόμαστε και αυτή χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αστέρας Ανθούσας - Αετός Αγιάς 0-1.

    Νικητής έφυγε ο Αετός Αγιάς στο τοπικό derby απέναντι στον Αστέρας Ανθούσας  μέσα στο γήπεδο της Πάργας....
Με Goal (πέναλτι) του Φ.Ρούση στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκε ο νικητής του τοπικού derby της 26η Αγωνιστικής, όπου στην συνέχεια και οι δυο ομάδες προσπάθησαν να σημειώσουν κάποιο τέρμα αλλά δεν τα κατάφεραν, και έτσι να μείνει το τελικό 0-1!!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   ΑΕΤΟΣ ΑΓΙΑΣ FUN PAGE στο φειςμπουκ.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τα νέα του σχολείου μας...Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας.

P1050187
Τα νέα του σχολείου μας.

1.  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΣΤΙΣ 8-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

   Στην Πάργα και στο γραφείο του Δεσκείου Γυμνασίου σήμερα, 21/03/2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00, συνήλθε σε συνεδρίαση η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών για την εκδρομή της θεατρικής ομάδας της Γ΄  τάξης στη Μεσσήνη στις 8-9/04/2014 σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν  5/03-03-14 απόφαση του διευθυντή του Γυμνασίου. Αρχικά η επιτροπή άνοιξε τις προσφορές και συνέταξε τον πίνακα 1. Στη συνέχεια μελέτησε τις προσφορές και αποφάσισε:
Αναθέτει τη διεξαγωγή της εκδρομής – μετακίνησης στο ταξιδιωτικό γραφείο BOUTASTOURS γιατί έδωσε την οικονομικότερη προσφορά.
Μετά τα παραπάνω λύνεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το πρακτικό.
Ο Δ/ντης  Νούσης Σπυρίδων
Τα μέλη Σύρπας Ι.  Βαρσακοπούλου Αν. Μήτσου Αν. Νάκου Ευ.

 ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   TIMH ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ  ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ
1.BOUTAS TOURS              847,50ΕΥΡΩ                42,38ευρώ
2.ΚΤΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ             870,00ΕΥΡΩ                43,50ευρώ
3.KOSMAS TOURS             990,00ΕΥΡΩ                49,50  ευρώ

2.   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΑΡΑΧΘΟΥ

proino_ambrakikos(16)
   Στα πλαίσια του  Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο ¨Το νερό …..η ζωή μας¨ τα παιδιά του Β1 τμήματος του σχολείου μας, που συμμετέχουν σε αυτό, επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Αράχθου την Τρίτη 18-03-2014 με συνοδούς καθηγητές τους υπεύθυνους του προγράμματος:  Τόλογλου Οδυσσέα ΠΕ02 και Αργύρη Πολυξένη ΠΕ04.01. Οι μαθητές μας ωφελήθηκαν , έμαθαν , ανακάλυψαν , γιατί γνωρίζουν πια τι είναι τα Κ.Π.Ε. ( Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ) και ποιος ο ρόλος τους. Έμαθαν για το χώρο και την ιστορία του Αμβρακικού κόλπου , γιατί είναι υγροβιότοπος , πού μπορεί να καταλήξει η ρύπανσή του και σε τι μπορεί να βοηθήσει η διάσωσή του για  όλο το οικοσύστημα της περιοχής. Είδαν με τα ίδια τα μάτια τους πολλά από αυτά που διάβασαν ή άκουσαν ή ανακάλυψαν στο διαδίκτυο και τα παρουσίασαν με τις εργασίες τους. Περπάτησαν σε ¨λουρονησίδες¨ , είδαν τον Αργυροπελεκάνο, έμαθαν για τα ¨Διβάρια¨ και χάρηκαν τα ανθισμένα ¨Αρμυρίκια¨.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αετός Αγιάς - Π.Σ Φιλιπιάδας 1-1.

    Με το Βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να φύγει μέσα από το γήπεδο της Αγιάς ο Π.Σ Φιλιπιάδας απέναντι στον Αετό  Αγίας,  σε ένα παιχνίδι πολύ καλό με πολλές φάσης και πολύ πάθος για την νίκη, ο Αετός αν και πολύ καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, προηγήθηκε με το τέρμα του Φ.Ρούση στο 55 λεπτό άλλα δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και από αδράνεια της άμυνας σε ένα κόρνερ των φιλοξενούμενων να δεχτεί την ισοφαρίσει στο 70 λεπτό!!!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα ΑΕΤΟΣ ΑΓΙΑΣ FUN PAGE στο φειςμπουκ.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Πάργα στον πρώτο μαραθώνιο του Ναυπλίου.

   Exθές στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, διεξήχθη για πρώτη φορά Μαραθώνιος δρόμος αντοχής. Στον αγώνα, συμμετείχαν ο Παργινός δρομέας Μάκης Μήτσουλης, όπως επίσης και ο Νίκος Ταλιαμπές που υπηρετεί στη πυροσβεστική υπηρεσία Πάργας και αγωνίζεται με την ομάδα δρομέων ''Λεπαντο'' Ναυπάκτου. Παρ' όλη τη ζέστη, που αποτελεί εμπόδιο για το αγώνισμα, τερμάτισαν αμφότεροι και σε εξαιρετικούς χρόνους. Ο Νίκος Ταλιαμπές με χρόνο 3:10':40'' κατέλαβε τη 18η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ ο Μάκης Μήτσουλης που βελτίωσε την ατομική του επίδοση, με χρόνο 3:35':16'' κατετάγη 68ος........
Πολλά συγχαρητήρια και ευχές για υγεία και πάντα τέτοια....

Πηγή: Αναδημοσίευση από τις σελίδες   Η άλλη Πάργα! στο φειςμπουκ και lepantorunners.gr.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

''Εωθινός'' Πάργα 25 Μαρτίου 2014.

   Τα έθιμα και οι παραδόσεις είναι μέρος του πολιτισμού κάθε τόπου. Αν είσαι από αυτούς που δεν θέλουν να ξεχαστεί πως κάποιοι έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία μας, δώσε το παρών και έλα να σηκώσουμε την Πάργα στο πόδι, για να ξυπνήσουμε όσους "κοιμούνται"...

  Ο ναυτικός όμιλος Πάργας καλεί όλους τους Παργινούς, μικρούς και μεγάλους, να βοηθήσουν στην διατήρηση της παράδοσης μας με την συμμετοχή τους στο έθιμο μας ΄΄Εωθινός’’.


Συνάντηση στην άγκυρα, 25η Μαρτίου 5:45 (Τα ξημερώματα).
Σας περιμένουμε όλους.

Θα πραγματοποιηθούν πρόβες 24 Μάρτιου, ώρα 19:00, στο Terra bar.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   Kosmas-Damianos Ntouskos στο facebook.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση συλλόγου αιμοδοτών Ανθούσας – Πάργας.

    Ο σύλλογος αιμοδοτών Ανθούσας – Πάργας «Βασίλειος Χατζής» ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους αιμοδότες για την ανθρώπινη και συγκινητική ενέργεια τους να προσφέρουν αιμοπετάλια στον μικρό ασθενή της περιοχής μας. Επίσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όσους βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!
Από το Δ.Σ. του συλλόγου.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Το γυμνάσιο Πάργας στο 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

4ος πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.  

     Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία» που διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων (Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη, να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.
    Δεν πήραμε καμία διάκριση. Όμως στη ζωή το ουσιαστικό πολλές φορές είναι η συμμετοχή, το ταξίδι. Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την προσπάθεια, την υπευθυνότητα, το ήθος, τη δημιουργική διάθεση, το σεβασμό, την ευγένεια, την αγάπη. Μεγάλο κέρδος για τα παιδιά η βιωματική μάθηση, το όνειρο, η εξερεύνηση, η απόλαυση της κοινής δράσης.
Όπως έχουμε και άλλες φορές γράψει, η παιδεία που δίνεται στα παιδιά μέσα από τη γνώση και την καλλιέργεια της ψυχής, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για ουσιαστική ανάκαμψη από τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Αυτό είναι το πολύτιμο έργο της εκπαίδευσης, αυτή είναι η προσφορά μας στον τόπο.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο επιλέγει... Πάργα!

    Σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι Μαρία Φλώρου, Σπύρος Καρτίμπελης, Φώτης Καρλής για το ηλεκτρονικό περιοδικό «Theseanation», το φετινό καλοκαίρι θα... δέσουν στην Πάργα τα μεγαλύτερα και τα υπερπολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η δρομολόγηση μικρότερων πλοίων στο Αιγαίο αλλά και η αναζήτηση νέων τοπίων και προϊόντων έχει ωθήσει τις εταιρείες κρουαζιέρας να αναζητήσουν νέους προορισμούς. Έτσι το 2014 θα αναδειχθούν νέοι προορισμοί, όπως η Σύρος, η Σίφνος, η Σύμη, η Ιθάκη, η Πάργα, η Ίος, η Σκιάθος και η Καλαμάτα.
Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρίας κρουαζιέρας στον κόσμο, της Carnival Corporation, ο Αμερικανοεβραίος Μίκι Άρισον, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης των Μαϊάμι Χιτ στο ΝΒΑ, στέλνει στην Πάργα το καλοκαίρι του 2014, τα κρουαζιερόπλοια Seabourn Sojourn, Odyssey, και Spirit, ενώ μία επίσκεψη στο «διαμάντι» του Νομού Πρέβεζας, θα κάνει τον Ιούλιο και το Azamara Quest, της Azamara Cruises.
Φέτος αναμένονται 2.264 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων σε ελληνικούς προορισμούς, αυτό μεταφράζεται σε μείωση 11,22% (2.548 προσεγγίσεις το 2013). Επίσης αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρα μας 67 πλοία, δηλαδή 2 λιγότερα σε σχέση με πέρσι.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Νέα Δέσκειο γυμνάσιο Πάργας.

1. Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των μαθητών μας για τη συμμετοχή στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη. Δείτε την αφίσα:
Την Τρίτη 18/03 πραγματοποιείται η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του Β1 στο ΚΠΕ Αράχθου, στα πλαίσια της εγκεκριμένης σχολικής δραστηριότητας με θέμα: «Το νερό………η ζωή μας.»
3. Την ίδια μέρα σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π. θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο ωριαία ενημερωτικά προγράμματα στα πλαίσια προληπτικών παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών. Συγκεκριμένα:
·         Το πρόγραμμα <Είμαι και εγώ στην πρόληψη> που απευθύνεται στους μαθητές Β΄ Γυμνασίου. Το σκεπτικό του προγράμματος είναι ότι θεωρώντας την πρόληψη σαν μια διαδικασία που στοχεύει στην ανάπτυξη νέων στάσεων και συμπεριφορών , ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να παρέμβει στην ροή των ερεθισμάτων που δέχεται ένας έφηβος με υπεύθυνη πληροφόρηση, θετικά πρότυπα και στήριξη στο να αποφασίζει συνειδητά και υπεύθυνα για την ζωή του. Να κατανοήσουν την έννοια της εξάρτησης τις συνέπειες της χρήσης (τσιγάρου, αλκοόλ και ουσιών) και άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών. Να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης μιας δυσκολίας. Να μάθους να εκφράζουν και να υπερασπίζονται την άποψη τους και κυρίως να αντισταθούν στην πίεση των συνομηλίκων.
·         Το πρόγραμμα <Ας μιλήσουμε για το διαδίκτυο> απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ γυμνασίου. Θεωρώντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το διαδίκτυο αναπόσπαστο κομμάτι  την καθημερινότητας των εφήβων σε επικοινωνιακό και  ψυχαγωγικό επίπεδο η επιρροή στη ζωή τους δεν είναι αμελητέα και πρέπει να δοθεί η πρέπουσα προσοχή.    Όταν η επαφή με το διαδίκτυο γίνεται με στόχο να καλυφθούν ψυχικά και συναισθηματικά        τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αναπτυχθεί εξαρτητική συμπεριφορά. Η πρόληψη αναφορικά με τα παραπάνω προσπαθεί να δημιουργήσει το πλαίσιο και τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν στον έφηβο νε είναι μέτοχος με ασφαλή  τρόπο. Στόχος του προγράμματος είναι οι έφηβοι να ευαισθητοποιηθούν στην πρόληψη του φαινομένου της εξάρτησης από το διαδίκτυο ,να εντοπίσουν τους κινδύνους της μη ασφαλούς χρήσης (ηλεκτρονικός εκφοβισμός, εξαπάτηση, παρενόχληση, διαδικτυακός τζόγος) και να ανακαλύψει τρόπους να προφυλάσσει τον εαυτό του.
   Η μεθοδολογία και των δύο προγραμμάτων στηρίζεται στις βιωματικές τεχνικές μάθησης ( συμμετοχικός τρόπος μέσω της λειτουργίας της ομάδας με ενεργητική εμπλοκή των παιδιών) και αξιοποίηση τους για την διεξαγωγή συζήτησης. Υπεύθυνοι για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι Γεώργιος Γέρος Επιστημονικά Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π. Κοινωνιολόγος και Μαρία Πασσατζόγλου Ψυχολόγος Msc. Στέλεχος Πρόληψης.       
            Στη λογική του άμεσου κέρδους αντιπροτείνουμε τη λογική του κέρδους σε βάθος. Ναι στην έμπνευση, στη λάμψη τη διάχυτη του αληθινού φωτός ή όπως γράφει και ο ποιητής Κωστής Παλαμάς:
«Και μην ξεχνάς το που χρωστάς
Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν
Θα’ρθούν, θα περάσουν
Κριτές θα μας δικάσουν
Οι αγέννητοι, οι νεκροί.»
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog gymparga.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Στο Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας το ΚΕΠΡΟΝΑΠ.

Στο Δέσκειο Γυμνάσιο το ΚΕΠΡΟΝΑΠ για την ευαισθητοποίηση 
των μαθητών σε θέματα που αφορούν την 
πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών.

   Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας: Στο Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας θα βρεθούν σήμερα υπεύθυνοι του ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π όπου θα πραγματοποιήσουν ίο ωριαία ενημερωτικά προγράμματα στα πλαίσια προληπτικών παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα <Είμαι και εγώ στην πρόληψη> που απευθύνεται στους μαθητές Β΄ Γυμνασίου και έχει σαν στόχο να οι μαθητές κατανοήσουν την έννοια της εξάρτησης τις συνέπειες της χρήσης (τσιγάρου, αλκοόλ και ουσιών) και άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών. Να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης μιας δυσκολίας. Να μάθουν να εκφράζουν και να υπερασπίζονται την άποψη τους και κυρίως να αντισταθούν στην πίεση των συνομηλίκων.
Ακόμη το πρόγραμμα <Ας μιλήσουμε για το διαδίκτυο> απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ γυμνασίου Στόχος του προγράμματος είναι οι έφηβοι να ευαισθητοποιηθούν στην πρόληψη του φαινομένου της εξάρτησης από το διαδίκτυο ,να εντοπίσουν τους κινδύνους της μη ασφαλούς χρήσης (ηλεκτρονικός εκφοβισμός, εξαπάτηση, παρενόχληση, διαδικτυακός τζόγος) και να ανακαλύψει τρόπους να προφυλάσσει τον εαυτό του.
Η μεθοδολογία και των δύο προγραμμάτων στηρίζεται στις βιωματικές τεχνικές μάθησης ( συμμετοχικός τρόπος μέσω της λειτουργίας της ομάδας με ενεργητική εμπλοκή των παιδιών) και αξιοποίηση τους για την διεξαγωγή συζήτησης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από το epirus-tv-news.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αστέρα Ανθούσας - Νίκη Στεφάνης 4-1.

   Μεγάλη νίκη του Αστέρα Ανθούσας σήμερα στην Πάργα που νίκησε την ομάδα της Στεφάνης με τα τέρματα των Χαμάλογλου, Τούση Β.Σαμαρτζή, και Δέσκα Δ. Για τη Νίκη Στεφάνης το μοναδικό τέρμα πέτυχε ο Καραμπίνης.


Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog  srortanthoussa.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Διακοπή ρεύματος στην Πάργα.

   Στις 19 Μαρτίου 2014 ημέρα Τετάρτη και από ώρα 9:30 έως 13:00, θα γίνει διακοπή ρεύματος  από Λύχνος έως Ανθούσα.
Σημείωση: Η ανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. υποπρακτορείο Πάργας.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Οι φίλοι πεζοπορίας Πάργας στο μονοπάτι Συρράκο - Καλαρύτες.

   Οι φίλοι πεζοπορίας Πάργας διοργανώνου την Κυριακή 16 Μαρτίου εξόρμηση και πορεία στο μονοπάτι Συρράκο - Καλαρύτες. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή που παλιότερα ήταν και ο δρόμος επικοινωνίας των δυο χωριών. Το μονοπάτι κινείται μέσα στο μικρό φαράγγι του ρέματος Χρούσια έχοντας εντυπωσιακή θέα σ' ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο.
Βαθμός δυσκολίας: Α'
Ώρες πορείας: 3 – 4
Ώρα αναχώρησης από την άγκυρα της Πάργα: 7:30 πμ.
Μεταφορά με πούλμαν, θέσης περιορισμένες.
Δηλώσεις συμμετοχής πληροφορίες στο τηλ: 6972093811 (Μάκης Μήτσουλης).

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  Kostas Lenis στο facebook.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, βαθμοί Β΄΄ Τριμήνου.


 Έλεγχοι επίδοσης (Βαθμοί Β” Τριμήνου).

   Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες οι έλεγχοι επίδοσης (βαθμοί) των μαθητών του γυμνασίου μας για το Β΄ τρίμηνο. Με την υπενθύμηση ότι τα παιδιά ζητούν από εμάς την αγάπη μας, την κατανόησή μας, την προσοχή μας, το ενδιαφέρον μας, παραθέτουμε την παρακάτω ιστοριούλα, (πηγή piperies.gr).

    Ο πατέρας και ο γιος. Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την δουλειά αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος. Στην πόρτα τον περιμένει ο 5χρονος γιος του.
ΓΙΟΣ : «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΠΑΤΕΡΑΣ : «Ναι βεβαίως, τι είναι;»
ΓΙΟΣ : » Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια μέρα ; »
ΠΑΤΕΡΑΣ : «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα .
ΓΙΟΣ : «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στην μια μέρα;»
ΠΑΤΕΡΑΣ : «Εάν πρέπει να ξέρεις, παίρνω 50ευρω την μέρα».
ΓΙΟΣ : «Ωχ «…, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω καί συνέχισε… «Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις €25″;
Ο πατέρας εξαγριωμένος του απήντησε
-»εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι , ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ” ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεββάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.
Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού κ νευρίαζε περισσότερο.
Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα; Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται: Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25 ευρώ γιατί δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά.
Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
ΠΑΤΕΡΑΣ : «Κοιμάσαι αγόρι μου;»
ΓΙΟΣ : «Δεν κοιμάμαι»
ΠΑΤΕΡΑΣ : «Σκεφτόμουν, ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα. Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25ευρω που μου ζήτησες».
Το παιδί έτρεξε κατ” ευθείαν επάνω του χαμογελώντας .
«Σε ευχαριστώ μπαμπά !» φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα. Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει. Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του και κοιτάζει τον μπαμπά του.
ΠΑΤΕΡΑΣ : «Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά»;
ΓΙΟΣ: «Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω »
«Μπαμπά, έχω 50ευρω τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια μέρα του χρόνου σου; Σε παρακαλώ μείνε αύριο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί «.
Ο πατέρας λύγισε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε να τον συγχωρέσει…

Υ.Γ. Διαθέστε 5 λεπτά και απολαύστε την μικρού μήκους ταινία του Κων/νου Πιλάβιου » Τι είναι αυτό;» (2007) με τον Νίκο Ζωιόπουλο στο ρόλο του πατέρα και τον Παναγιώτη Μπουγιούρη να υποδύεται το γιό. Μια πολύ τρυφερή και διδακτική ιστοριούλα . Θα τη λατρέψετε. Ίσως δείτε τη ζωή αλλιώς, αλλά και τις οικογενειακές σχέσεις ειδικότερα!

Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog   του Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας blogs.sch.gr/gymparga.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Π.ΑΡ.Γ.Α». Παράταση υποβολής αιτήσεων για την απασχόληση των τοπικών αγορών εργασίας.

Παράταση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

   Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Π.ΑΡ.Γ.Α» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Σχέδιο για την απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας του Δήμου Πάργας» η οποία εντάσσεται στη δράση 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ) της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται στην περιοχή του Δήμου Πάργας,

Παρατείνει έως 17/03/2014 την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων.

Υποβολή αίτησης
Για περισσότερες πληροφορίες, για την προμήθεια  της αναλυτικής πρόσκλησης και της αίτησης συμμετοχής, καθώς και για τη κατάθεση της αίτησης συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους παρακάτω φορείς:

1.    Δήμος Πάργας, Πάργα.
Α.Σ. «Π.ΑΡ.Γ.Α»
Διεύθυνση: Δημοτικό κατάστημα
Τηλέφωνο: 2684360300

2.    Δήμος Πάργας, Καναλάκι.
Α.Σ. «Π.ΑΡ.Γ.Α»
Διεύθυνση: Αχέροντος 29, Τ.Κ 48062
            Τηλέφωνα: 2684360300

   Για περισσότερες πληροφορίες, για την προμήθεια  της αναλυτικής πρόσκλησης και της αίτησης συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://asparga.gr

Το Δ.Σ της Α/Σ «Π.ΑΡ.Γ.Α»

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

   Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση DISCOVERING GREEK PRODUCTS IN BELGIUM για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. κατά το χρονικό διάστημα 31/3-1/4/2014 στις Βρυξέλλες, στο χώρο του Brussels Press Club Europe (δίπλα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα) και στις 3/4/2014 στην Αμβέρσα, στον πολιτιστικό χώρο “HORTA”.
Η εκδήλωση των Βρυξελλών διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο του Εμπορικού Συμβούλου (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και τον Οργανισμό προώθησης Εξαγωγών και στοχεύει στην παρουσίαση και γευσιγνωσία των ελληνικών προϊόντων σε Βέλγους δημοσιογράφους και προμηθευτές. Το Γραφείο ΟΕΥ έχει αναλάβει τη διευθέτηση των επαγγελματικών συναντήσεων με βελγικές επιχειρήσεις. Επίσης, η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Κάθε Περιφέρεια θα έχει στη διάθεσή της 1 stand για την παρουσίαση των προϊόντων της και των τουριστικών φυλλαδίων της. Παράλληλα, οι ελληνικές περιφέρειες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα πλεονεκτήματά τους ως τουριστικοί προορισμοί. Επίσης, σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία ALDEMAR θα προσφερθούν ελληνικοί μεζέδες (finger food).
Η εκδήλωση της Αμβέρσας είναι ένα B2B workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της περιοχής.
Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να παράσχει δωρεάν χώρο στους Δήμους της Ηπείρου, τους φορείς, καθώς και τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στην υπηρεσία μας εγγράφως την πρόθεσή τους για συμμετοχή, το αργότερο ως τις 13-3-2014.Επίσης, ως την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να μπορούν να φέρουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα προωθητικό υλικό για μεταφορά και διανομή στην εκδήλωση με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπηρεσία μας (Διοικητήριο – γρ.143 και τηλ. 26510-87143 κ. Κατσικούδης) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
κ.α.α
Ηλίας Μπέζας
 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αετός Αγιάς – Ένωση Πάργας 2-1.

   Νικητής ήταν ο Αετός Αγιάς στο τοπικό ντέρμπι  που έγινε μέσα στο γήπεδο της Αγιάς απέναντι στην Ένωση Πάργας, σε μια αναμέτρηση γεμάτη δύναμη και πάθος η πλάστιγγα έγειρε υπέρ τον γηπεδούχων, που πανηγύρισαν μια υπερπολύτιμη νίκη....
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους που έπειτα από πολλές ευκαιρίες κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ 2-0 με τα γκολ του Π.Κατσίωτη και Στ.Γαβριήλ.
Στην επανάληψη η Ένωση κατάφερε να πιέσει και να μείωση σε 2-1 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει αυτήν την σημαντική νίκη για τον Αετό  Αγιάς!!!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  Αετός Αγιάς στο facebook.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Σκύλος απο Πάργα που σερβίρει.

  Ο Σταύρος Τ. μοιράστηκε μαζί μας τα υπέροχα κατορθώματα του σκύλου του που υιοθέτησε καθώς ήταν αδέσποτο! Πριν 6 μήνες ήταν αδέσποτο αλλά σήμερα ο Χάρης έχει ένα σπίτι και κάνει τα απίστευτα πράγματα που θα δείτε στο video...Δηλαδή...σερβίρει!!! Γιατί τα ημίαιμα, αδέσποτα ζώα είναι πανέξυπνα και πολύ πιστά! Με υπομονή και θετική εκπαίδευση μαθαίνουν πολλά πράγματα!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   adespoto.gr.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γυμνάσιο Πάργας στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μεσσήνης.

  Κοινοποιήθηκε το πρόγραμμα του 3ου διεθνούς φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Εκκλησιαστήριο» Αρχαίας Μεσσήνης από 31 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2014, στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας.  Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Πάργας θα λάβει μέρος στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, με το έργο Ικέτιδες, Αισχύλου.
10 Απριλίου 2014 Ικέτιδες, Αισχύλου Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας.

Δείτε όλο πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ. Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog του σχολείου   blogs.sch.gr/gymparga

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε κεραμίδια στο Δέσκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάργας.

   Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε πάλι την στέγη του σχολείου μας χθές το μεσημέρι. Ενημερώσαμε την πυροσβεστική η οποία παρενέβει άμεσα και απομάκρυνε τα επικίνδυνα κεραμίδια. Σε συνεργασία με τον δ/ντή του λυκείου στείλαμε στον Δήμο το παρακάτω έγγραφο.
 Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog του σχολείου   blogs.sch.gr/gymparga.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πάργα, γραφική ομορφιά.


   Περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο, με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, τα παραδοσιακά «καντούνια», τις ολάνθιστες γειτονιές της, τις εκπληκτικές παραλίες και τη θέα προς το νησάκι της Παναγιάς, η Πάργα  είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό – εμφανώς επηρεασμένο από την επτανησιακή αρχιτεκτονική- χτισμένο αμφιθεατρικά στις παρυφές του ενετικού κάστρου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας και στα παράλια του Ιόνιου Πελάγους, μεταξύ της παραθαλάσσιας περιοχής Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας. Απέναντι ακριβώς από την Πάργα, βρίσκεται το γραφικό καταπράσινο νησάκι της Παναγιάς στο οποίο υπάρχει μια εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά και ενετικά κτίσματα.
Το σημαντικότερο μνημείο της πόλης, είναι το ενετικό της κάστρο που χτίστηκε το 14ο αιώνα με τη βοήθεια των Νορμανδών και προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλο το Ιόνιο, στα βουνά της Λευκάδας και τα νησάκια των Παξών και Αντίπαξων. Βρίσκεται επάνω σε έναν οχυρό λόφο-ακρωτήριο που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Πάργας αλλά και της διπλανής τεράστιας παραλίας του Βάλτου. Μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές πήρε την τελική του μορφή από τους Ενετούς τον 17ο αιώνα, με τις προσθήκες που έκανε ο Αλή Πασάς. Στο κάστρο της Πάργας θα οδηγηθείτε από στενά δρομάκια και σκαλοπάτια από το λιμάνι της Πάργας και μπορείτε έπειτα να κατηφορίσετε τον πλακοστρωμένο δρόμο για την παραλία του Βάλτου.
Στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να επισκεφτείτε το εκκλησιαστικό μουσείο, το ναό του Αγίου Νικολάου, προστάτη της Πάργας και να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια για να αγοράσετε αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα.
Κοντινές εκδρομές και αξιοθέατα
Η Πάργα και η «στρατηγική» της θέση, προσφέρεται για πολλές εκδρομές σε όμορφα μέρη και αξιοθέατα. Στα μαγευτικά της ορεινά τοπία υπάρχουν γραφικά χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε, όπως αυτά της Αγιάς, της Αγίας Κυριακής, της Ανθούσας και του Τρικάστρου.
Πολύ κοντά στην Πάργα, σε ένα επιβλητικό ύψωμα ανάμεσα στα χωριά Ανθούσα και Αγιά, 5 χιλιόμετρα προς τα βόρεια, βρίσκεται το εντυπωσιακό κάστρο του Αλή Πασά, το οποίο έχτισε ένας ευρωπαίος αρχιτέκτονας, κάτω από τις οδηγίες του Αλή Πασά, για να επιβλέπει την Πάργα. Το κάστρο φωτίζεται τη νύχτα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
Περίπου 15 χιλιόμετρα από την Πάργα, βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής, το αρχαίο νεκρομαντείο του ποταμού Αχέροντα. Εδώ οι αρχαίοι πίστευαν ότι βρίσκονται οι πύλες του Κάτω Κόσμου που οδηγούσαν στο βασίλειο του Άδη. Σε αυτό το σημείο οδηγούσε τις ψυχές ο Ερμής, τις οποίες στη συνέχεια παραλάμβανε ο βαρκάρης-Χάροντας για να τις περάσει απέναντι, στην Αχερουσία Λίμνη, στα έγκατα της οποίας βρισκόταν το βασίλειο του Πλούτωνα-Άδη και της Περσεφόνης.
Επίσης από την Πάργα μπορείτε με καραβάκι να περάσετε απέναντι στους Παξούς και στους Αντίπαξους ή να πάτε στα όμορφα Σύβοτα, κοντά στον δρόμο προς Ηγουμενίτσα.
Παραλίες
Στην Πάργα και την ευρύτερη περιοχή, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες και άλλες μικρότερες και πιο ήρεμες.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Νυχτερινή διαδρομή στην Πάργα.

   Οι φίλοι πεζοπορίας Πάργας διοργανώνουν για αύριο Τετάρτη 5 Μάρτιου νυχτερινή διαδρομή με φακούς κεφαλής ή ότι άλλο διαθέτετε. Η αναχώρηση θα γίνει από την πύλη του κάστρου της Πάργας της 18.30. Θα περάσουμε από του μύλους του Βάλτου και ανεβαίνοντας από τον κάτω μαχαλά για την Ανθούσα θα πάμε στο Τρίκορφο. Από εκεί θα κατηφορίσουμε περνώντας από των Αη Σώστη τη Ράχη και την παραλία του Βάλτου και θα τερματίσουμε την διαδρομή στο Κάστρο της Πάργας. Δηλώσεις συμμετοχής πληροφορίες Μάκης Μήτσουλης στο τηλ. 697209381.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το καρναβάλι της Πάργας.

   Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε χθες  το απόγευμα το καρναβάλι της Πάργας. Με σύμμαχο τον καιρό πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παράλια για να παρακολουθήσει τα γκρουπ που παρέλασαν. Άρματα και καρναβαλιστές προσέφεραν θέαμα, κέφι, καλή διάθεση και ξεγνοιασιά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Οι καρναβαλιστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εισέπραξαν το χειροκρότημα του κόσμου. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους βοήθησαν για αυτή την υπέροχη εκδήλωση και φέτος.

Φωτογραφία από σελίδα στο facebook.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Γέφυρα ζωής από την Πάργα ως την Αθήνα για ένα αγόρι 2,5 ετών.

   Την ευαισθητοποίησή τους και τα άμεσα αντανακλαστικά τους έδειξαν για ακόμη μια φορά οι εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανθούσας-Πάργας «Βασίλειος Χατζής» , προκειμένου να σωθεί η ζωή ενός αγοριού 2,5 ετών από την περιοχή της Πάργας.
Το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και η έκκληση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών βρήκε αμέσως ανταπόκριση αφού τόσο η εκκλησία, όσο οι σύλλογοι, οι φορείς, οι πολίτες της περιοχής αλλά και οι Παργινοί που μένουν στην Αθήνα έσπευσαν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια , αίμα αλλά και αιμοπετάλια για τον μικρό ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Βασίλειος Χατζής» Περικλής Λιάκρης τις τελευταίες μέρες 8 πολίτες της περιοχής ταξίδεψαν στην Αθήνα προκειμένου να δώσουν αιμοπετάλια, ενώ υπογραμμίζει πως έχουν ενεργοποιηθεί και ετεροδημότες που μένουν στην Αθήνα και δήλωσαν την επιθυμία να προσφέρουν αιμοπετάλια για το νεαρό αγόρι.
«Είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική η προθυμία με την οποία η εκκλησία, οι αιμοδότες μας, οι σύλλογοι αλλά και οι πολίτες της περιοχής μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας» τονίζει ο κ. Λιάκρης σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό σε μια εποχή που η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι δυσεύρετη να υπάρχει μια τόσο δυναμική παρουσία εθελοντών για την στήριξη της οικογένειας αλλά και του ίδιου του μικρού αγοριού.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   atpreveza.gr.