Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Πάργα και η ομάδα του Πέτρου Πλασκασοβίτη, ξανά στην Εθνική!

   Στην εθνική ομάδα για δεύτερη συνεχομένη χρονιά  η αθλήτρια Βουγιούκα Εύα  του ΕΡΜΗ Πάργας,  της ομάδας του δάσκαλου και προπονητή, της εθνικής ομάδας το 2016, κ Πλασκασοβίτη Πέτρου, ο οποίος σε συνομιλία, που είχαμε μαζί του μας είπε:
"Για δεύτερη χρονιά η αθλήτρια μας θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην βαριά κατηγορία των νεανιδων μετά από την πρώτη θέση που κατέλαβε  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και παράλληλα πρόκριση για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα στο LIVERPOOL τον Απρίλη.
Η Εύα έπαιξε πέρσι στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εδώ, στην Ελλάδα και κατέλαβε την δεύτερη θέση στα ομαδικά, διάκριση που την έβαλε στον ειδικό πίνακα εξαιρετικών διακρίσεων στην γ γραμματεία αθλητισμού, κερδίζοντας παράλληλα την εισαγωγή της,  σε οποίος πανεπιστήμιο επιθυμεί.Η σκληρή και μεθοδική προπόνηση, η αφοσίωση,  το πείσμα, οι στερήσεις, οι συνεχείς αγώνες ,κάποτε αμείβονται και η Εύα ,όπως και άλλες δύο αθλήτριες μου που πραγματικά χάσανε την πρόκριση στο τελευταίο κλάσμα, είναι υπόδειγμα τέτοιων αθλητριών . Εύχομαι καλή επιτυχία στο πανευρωπαϊκό στην εθνική μας , που παρεμπιπτόντως είναι μοναδική εθνική ομάδα taekwondo itf , και στην αθλήτρια μου "
Αξίζει να σημειωθεί  ότι η Βουγιούκα από την ομάδα του Πέτρου Πλασκασοβιτη,  είναι η μοναδική νεάνιδα, σε ‘Hπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνια νησιά, που είναι μέλος της εθνικής ομάδας taekwondo itf.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   tomistinenimerosi.gr.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Διαμόρφωση Χώρου Υποδοχής Αδέσποτων - Ανεπιτήρητων ζώων Δήμου Πάργας.

...ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1.Αναθέτει την εκτέλεση του έργου : Διαμόρφωση Χώρου Υποδοχής Αδέσποτων - Ανεπιτήρητων ζώων Δήμου Πάργας» π ροϋπολογισμο ύ 7.126,90 € στον κ . Τερνέζη Αριστείδη έναντι του ποσού των 7.126,90 ευρώ συμπερ. Φ.Π.Α.
 2 .Ο ανωτέρω θα εκτελέσει τις παρακάτω εργασίες σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή του έργου της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου:

Η παρούσα μελέτη αφορά την κατασκευή του έργου « Δ απάνες  Διαμόρφωσης Χώρου   Υποδοχής Αδέσποτων – Ανεπιτήρητων Ζώων  Δήμου  Πάργας » . Πιο  συγκεκριμένα αφορά  την  κατασκευή  εξωτερικής  περ ίφραξης χώρου στην  Τ.Κ. Βαλανιδούσας που  αποσκοπεί  στην  φύλαξη  των αδέσποτων - ανεπιτήρητων  ζώων  του  Δήμου  Πάργας.

Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί  εξωτερική περίφραξη ελεύθερου  ύψους  2,50 μέτρων και  μήκους  100,00 μέτρων. Αναλυτικότερα οι εργασίες περιλαμβάνουν :
 1. Τ ην πε ριμετρική εκσκαφή    με  οποιοδήποτε  μέσο  και  σε  οποιοδ ήποτε  έδαφος  διαστάσεων 50 χ5 0 χ50 εκ. για   την  πάκτωση  των  ορθοστατών.
2. Την  διαμόρφωση  του  υφιστάμενου  φυσικού  εδάφους  ώστε  να είναι προσβάσιμος  ο  περιφραγμένος  χώρος.
 3. Την τοποθέτησ η  των  πασσάλων ( ορθοστάτες)   διατομής  2  ́ ́ και  μήκους 3 ,0 0 μέτρων που  θα  τοποθετηθούν αν ά  1.5 0 μέτρα  πακτωμένους σε σκυρόδεμα κατηγορίας C 16/20
σε  συνολικό  β άθος  5 0  εκ.
 4. Την  τοποθέτηση  και  την  στερέωση  στους  ορθοστάτες   συρμοτοπλέγματος    οπής 10 χ5 εκ. βαρέως τύπου , με  τις  κατάλληλες  στηρίξεις  και  παρελκόμενα  για την ορθή κατασκευή . Σε  περίπτωση    κλιμάκωσης   της  στάθμης  του  διαμορφωμένου  ή  φυσικ ού  εδάφους  θα  πρέπει  να  λαμβάνεται  υπόψη  η  διαφορά  ύψους  των  σιδηροσωλήνων  ώστε  να  επιτυγχάνεται  η  απαίτηση  της μελέτης .
5. Την  τοποθέτηση  αντηρίδων  στους  γωνιακούς  πασσάλους καθώς  και  στα σημεία  αλλαγής κατεύθυνσης.
6. Την  τοποθέτηση  μεταλλικής  πόρτας  πλάτους 3,00  μέτρων που  θα  φέρει υποδοχείς  λουκέτου   και θα  υπάρχει  κατακόρυφος  σύρτης  για  την  ακινητοποίηση  της ,  σχέδιο  της  οποίας  θα  υποβληθεί  και θα  εγκριθεί  αρχικώς  από  την  Υπηρεσία.

Όλα  τα  υλικά  θ α  είναι  γαλβανισμένα  εν  ́  θερμώ  κατά  DIN 50976. Για την εκτέλεση του έργου ισχύει το Π Δ . 171/87 (που αφορά τα αποφαινόμενα όργανα) όπως αυτά ισχύουν.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ...

Διαβάστε ολοκληρωμένο το   Πρακτικό 6 /2017 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάργας εδώ.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  diavgeia.gov.gr.
Φωτογραφία από τη σελίδα  dimospargas.gr.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Οι φίλοι πεζοπορίας ορειβασίας Πάργας, δρακολιμνη Σμόλικα.

   Ο Σύλογος φίλοι πεζοπορίας ορειβασίας Πάργας λόγω του ερχομού της καλοκαιρινής περιόδου σκέφτεται να διοργανώσει  μια πορεία (ημερήσια) Κυριακή 2 Απριλίου σε μια απο τις δρακολιμνες.
Τη δρακολιμνη Σμόλικα, οτι ποιο πανέμορφο εχει να αναδείξει η Ελληνική φύση. Η διαδρομή ξεκινάει απο το χωριό Πάδες Κονίτσης (υψόμετρο 1140 μ.) που βρίσκεται στις πλαγιές του Σμόλικα, στη περιοχή της «λάκκας Αώου». Υπάρχει επαρκής σήμανση και όλη η διαδρομή είναι ευδιάκριτη.
Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες.
Για κλείσιμο θέσεων (περιορισμένες) πληροφορίες Μάκης Μήτσουλης 697 209 3811.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  φίλοι πεζοπορίας ορειβασίας Πάργας στο Φέισμπουκ.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας του συλλόγου Αιμοδοτών Βασίλειος Χατζής Ανθούσας – Πάργας.

   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πίτας του συλλόγου Αιμοδοτών Βασίλειος Χατζής Ανθούσας – Πάργας. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Λιάκρης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου και τόνισε την μακρόχρονη και πολύτιμη προσφορά του σε άτομα που χρειάστηκαν την ανάγκη αίματος και αιμοπεταλίων, είπε ότι το 2016 ήταν μια χρονιά όπου ο σύλλογος πραγματοποίησε ρεκόρ στις αιμοδοσίες τους ενώ την τελευταία πενταετία προσέφερε στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πρέβεζας 1000 φιάλες αίμα. Ο κ. Λιάκρης ευχαρίστησε τα μέλη που ανταποκρίνονται τόσο στις τακτικές όσο και στις έκτακτες αιμοδοσίες του συλλόγου αλλά και όλους όσοι με τις χορηγίες και τις δωρεές στηρίζουν διαχρονικά τη διοίκηση να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ημέρα των Ευεργετών της Πάργας.

   Η  πρώτη Κυριακή μετά τις 10 Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Δήμο Πάργας ως ημέρα μνήμης των ευεργετών και των δωρητών της Πάργας.Τη μέρα αυτή, κάθε χρόνο,τελείται στον Ι.Ν.Αγ. Νικολάου Πάργας  μνημόσυνο για τους ευεργέτες της  πόλης.

Παραθέτουμε την ομιλία, σε αυτήν την εκδήλωση, του διευθυντού του σχολείου μας Σπύρου Νούση που είναι και αντιπρόεδρος του κληροδοτήματος Β.Ε. ΒΑΣΙΛΑ:

Την πρώτη Κυριακή μετά τις 10 Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Δήμο Πάργας να τελείται το ετήσιο μνημόσυνο για τους ευεργέτες της πόλης μας. Μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε την  τιμή και την  ευγνωμοσύνη μας στους ευεργέτες και τους δωρητές μας που κληροδότησαν τους κόπους και το μόχθο της ζωής τους, για την καλυτέρευση  της δικής μας ζωής.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μερική διακοπή ρεύματος στην Πάργα.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Στις 27 Μαρτίου 2017 Ημέρα Δευτέρα
Από 09.00 π.μ. Έως 12.00 π.μ
   Σημείωση: Η ανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σ΄ άλλα στοιχεία του δικτύου έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε ηγουμενίτσας τηλ. 2665022251.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

«Επτά επί Θήβας» στο Φεστιβάλ της Μεσσήνης από το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας.

   Συνεχίζονται με ενθουσιασμό οι πρόβες της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου της Πάργας για την παράσταση του έργου του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης. Ενθουσιασμός, δημιουργικότητα, αυθορμητισμός αλλά και συναίσθηση της ευθύνης για όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση του σχολείου μας στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ  αρχαίου δράματος. Όλοι οι μαθητές με συνεργάτη τον καθηγητή τους Γιάννη Σύρπα αισιοδοξούν για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του έργου που θα ικανοποιήσει στο τέλος τόσο τους ίδιους όσο και το κοινό που θα παρακολουθήσει.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πάργα, Εωθινός 2017.

   Ανήμερα της 25η Μαρτίου πρωινό ξύπνημα από τις 5:30 για το έθιμο ‘‘Εωθινός’’ που οργανώνει ο ναυτικός όμιλος Πάργας΄΄Δημήτριος Τάγιας΄΄, η ιστορία του εθίμου χάνετε κάπου πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η Συνάντηση γινόταν στην προβλήτα της Πάργας όλοι με σημαίες δάδες αναμμένες και ταμπούρλα γυρίζανε από γειτoνιά σε γειτονιά από το Τουρκοπάζαρο μέχρι και το Κορκοτσάκι τραγουδώντας και υμνώντας του ήρωες του 1821.

Πηγή: Αν/αδημοσίευση από τη σελίδα  patatoukos.com.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Στο Μαραθώνιο της Βαρκελώνης δύο αθλητές από Πρέβεζα και Πάργα.

Ο Δημήτρης Γεωργοπέτρης στο Μαραθώνιο της Βαρκελώνης μαζί με τον Αχιλλέα Δημάκο
   Περισσότεροι από 20 χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο Μαραθώνιο της Βαρκελώνης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου.
Ανάμεσά τους και δύο αθλητές από το Νομό Πρέβεζας, ο αντιπρόεδρος του ναυτικού ομίλου Πάργας Αχιλλέας Δημάκος και ο προπονητής του ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ του τμήματος στίβου Δημήτρης Γεωργοπέτρης, οι οποίοι έζησαν τη μοναδική αυτή εμπειρία.
«Νιώσαμε όλοι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, όπου χιλιάδες θεατές ήταν από την αρχή έως το τέλος δίπλα μας και μας χειροκροτούσαν» ανέφεραν οι δύο δρομείς για τη μοναδική αυτή εμπειρία, σημειώνοντας πως ο μαραθώνιος έγινε σε μια πανέμορφη διαδρομή εξ ολοκλήρου μέσα στην πόλη και περνώντας από όλα τα αξιοθέατα.
Ο κ. Δημάκος σημείωσε χρόνο 3 ώρες και 1 λεπτό και ο κ. Γεωργοπέτρης 3 ώρες και 6 λεπτά, ενώ μαζί τους ήταν και ο πρώην διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος, ο οποίος τελικά δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.
Πηγή:atpreveza.gr
ΥΓ Ευχαριστούμε πολύ τον Ν. Καββαδία για την κοινοποίηση.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  argyrades.gr.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Διακοπή ρεύματος στην Πάργα.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Στις 22 Μαρτίου 2017 Ημέρα Τετάρτη
Από 11.00 π.μ. Έως 13.00 μ.μ
   Σημείωση: Η ανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
Από την ΔΕΔΔΗΕ Πάργας

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ. Τ. Πάργας, Δημήτρης Γκίνης, ενημερώνει για τις Πέργκολες!

    Μετά από δημοσίευμα στο ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ από τον φίλο και δημοσιογράφο Spiros Pleouras για το μεγάλο και φλέγον θέμα των σκίαστρων στην χερσαία ζώνη λιμένα της Πάργας, θα ήθελα να τοποθετηθώ και να πω τα εξής:
Η τεράστια υπόθεση της πέργκολας μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια σαν πολίτες αλλά και σαν το νέο Δ.Σ. του ΔΛΤ Πάργας.
Μόλις 3 μήνες έχουν περάσει από όταν αναλάβαμε το τιμόνι του ΔΛΤ και κατορθώσαμε επιτέλους να ξεκινήσει η περιβόητη Μελέτη που όλοι την περίμεναν εδώ και χρόνια με λόγια των καφενείων, και ήρθε η στιγμή που εμείς το κάναμε πράξη, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια και δυσκολίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Μαζική η κινητοποίηση των πολιτών της Πάργας για τα Κέντρα Υγείας του Δήμου.

   Ακόμη μια δυναμική συγκέντρωση για την αναβάθμιση των Κ.Υ Πάργας και Φαναρίου από πολίτες και φορείς της περιοχής, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας στο ύψος του κόμβου του Μεσοποτάμου το μεσημέρι της Τετάρτης. Κάτοικοι και φορείς της Πάργας έκλεισαν το δρόμο διεκδικώντας  την καθημερινή- πλήρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της περιοχής καθώς και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, ζητώντας να δημιουργηθεί σταθμός στο Μεσσοπόταμο.
«Επέλεξαν να μας ρίξουν στον Καιάδα. Καταντήσαμε να τσακωνόμαστε για το ποιος θα πάρει τον γιατρό...» τόνισε η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας Ε. Υφαντή, επισημαίνοντας ότι «αρκετά ανεχθήκαμε», προαναγγέλοντας παράλληλα συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής από το Δήμο Πάργας.

   Ο Δήμος Πάργας θα πραγματοποιήσει δωρεάν διανομή τροφίμων και  ειδών βασικής υλικής συνδρομής τη Δευτέρα  20  Μαρτίου  2017 από τις 8:30 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.  στο χώρο του πρώην ΚΕΠ στο εμπορικό κέντρο Καναλλακίου.
Η σχετική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» μέσω της Κοινωνικής  Σύμπραξης της Περιφέρειας Ηπείρου με επικεφαλής εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο της δράσης θα διανεμηθούν σε 21 ωφελούμενους (2 εξαμελείς, 2 πενταμελείς και 17 τετραμελείς οικογένειες) του Ε.Π. ΤΕΒΑ:

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πάργας « Η ΑΥΛΑΙΑ» παρουσιάζει και σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ»

   Tο έργο είναι   σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ιωάννας Μουλιάκου από το έργο «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Τρεις Αντιγόνες:
1.Το παρελθόν : η Σοφόκλεια ηρωίδα
2.Το παρόν : η Μπρεχτική Αντιγόνη του ναζιστικού Βερολίνου
3.Το μέλλον : η ανατροπή

Δυο δίκαια σε σύγκρουση…
Αντιγόνη: Εξ ορισμού αντί του γένους της, (Αντι+γένος) ενάντια στη γυναικεία της φύση, στην κοινωνική της κατάσταση, στην ειμαρμένη της..θνητή αλλά αθάνατη στους αιώνες ως αξία.
Κρέοντας: καθεστηκυία τάξη, θεσπιζόμενοι νόμοι και αυθαιρεσία της εξουσίας. Αυτό που οι αρχαίοι ονόμαζαν «ύβρη»….
Η μοίρα αποδεικνύεται τελικά αποτέλεσμα μιας επιλογής… Ποια θα είναι αυτή;; Εμείς αποφασίζουμε.
Το δικό μας τέλος είναι η Αντιγόνη του μέλλοντος, παρμένη από το θεατρικό έργο «Καλντερόν» του  Πιερ Πάολο Παζολίνι.
Ακούγονται επίσης τα κείμενα της  Κικής Δημουλά «Η λιποταξία της Χιονάτης», του Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω σα χώρα» και το κείμενο «Στάση μη πολιτική» της Ιωάννας Μουλιάκου.

Στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας, 20:30.
Ημ/νιες παραστάσεων: 10,11,12,13,17,19,20,24,25,26 Μαρτίου 2017,
Τηλ. Κρατήσεων: 6945332049
Fcb: Avlaia Parga, Αυλαία - Θεατρική ομάδα Πάργας.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας Πάργας.

ΔΕΛΤΥΟ ΤΥΠΟΥ
της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας

Η Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας μετά από σύσκεψη με όλους τους συλλόγους και σωματεία της περιοχής αποφάσισε  μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα η απόφαση λέει:  
Διεκδικώντας την καθημερινή- πλήρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου Πάργας καθώς και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ και εκφράζοντάς και την αλληλεγγύη μας στην απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αποφασίσαμε να δώσουμε δυναμικές απαντήσεις σε όποια μεθόδευση γίνεται και αποσκοπεί στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα στη χώρα.
 Σε αυτό λοιπόν το πνεύμα καλούμε όλους τους κάτοικους της Πάργας και της ευρύτερης περιοχής,
την Τετάρτη 15/3 και ώρα 2.00 το μεσημέρι στην Εθνική οδό στο Μεσοπόταμο σε μια μεγάλη συγκέντρωση με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου

ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ

Φωτογραφία από τη σελίδα   prevezatoday.gr.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις Μπάρκα! Κλείνουν δρόμους οι Παργινοί.

   Στο δρόμο ετοιμάζονται να βγουν οι κάτοικοι της Πάργας για την εκ περιτροπής λειτουργία του Κέντρου Υγείας και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, απευθυνόμενοι για πολλοστή φορά «εις ώτα μη ακουόντων;». Ίδωμεν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου το μεσημέρι, η «Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας» μαζί με τους κατοίκους θα μπλοκάρουν την Εθνική Οδό στο ύψος του Μεσσοποτάμου και θα σταματήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους. Στα αιτήματά τους, εκτός από την λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να πάψει να υπολειτουργεί, περιλαμβάνεται και η επάνδρωση με προσωπικό του Σταθμού ΕΚΑΒ της περιοχής.

Όπως φαίνεται, οι δεσμεύσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα, δεν έπεισαν τους κατοίκους της Πάργας οι οποίοι δεν είδαν το Κέντρο ακόμα να λειτουργεί καθημερινά, ενώ παράλληλα βλέπουν το καλοκαίρι να έρχεται και δυστυχώς το Κέντρο Υγείας λειτουργεί εναλλάξ με το Κ.Υ. Καναλακίου.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ελένη Σκάρπου (1055 Rock) - Στο ραδιόφωνο δεν υπάρχουν πρότυπα!

   Την Ελένη Σκάρπου την ακούμε στα ραδιόφωνά μας Δευτέρα με Πέμπτη από τις 21:00 μέχρι τις 00:00, αλλά και στο ένθετο του 1055 Rock "Τι Παίζει στην Πόλη" μέσω του οποίου μας προτείνει τις καλύτερες δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη.
Συντροφεύει το τελείωμα της μέρας μας, μας δείχνει το δρόμο προς την ασωτία (ή μήπως προς την ελευθερία;) με το να είμαστε ο εαυτός μας σε επαφή με εμάς.. Με δυνατές μουσικές, άλλοτε στην ένταση και το ρυθμό, άλλοτε στα συναισθήματα και τις διαθέσεις που μας ξυπνάνε, εγγυάται το καλύτερο κλείσιμο της ημέρας πριν μας παραδώσει στη μεταμεσονύχτια ζώνη.
Πολυτάλαντη και πολυδιάστατη μας μιλάει για όλες τις εκφάνσεις της δουλειάς της, για την πρώτη της εκπομπή (και την -κάποτε- τελευταία της), τα προσωπικά της project και πολλά άλλα.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, δημιουργική και παιδαγωγική άνοιξη.

  Η θεατρική ομάδα του Δεσκείου Γυμνασίου Πάργας επιλέχθηκε  φέτος να συμμετάσχει στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη σκηνή του  αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης, με  το έργο του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας». Προηγήθηκε πριν τρία χρόνια η συμμετοχή μας με το έργο «Ικέτιδες», επίσης του Αισχύλου, κατά γενική ομολογία απολύτως πετυχημένη.
Και στη φετινή μας καλλιτεχνική προσπάθεια  στόχος μας και  φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε θέατρο για να δώσουμε πνευματικό τρόπο έκφρασης στα παιδιά.  Να πλουτίσουν τους εαυτούς τους, το κοινό που θα τους παρακολουθήσει  και όλοι μαζί να βοηθούμε ώστε καθημερινά να δημιουργείται ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.
Κριτήριο για την επιλογή των παιδιών που θα απαρτίσουν  τη θεατρική ομάδα ήταν, όπως κάθε χρόνο, η προσωπική τους επιθυμία και μόνο αυτή.  Οφείλουμε σαν σχολείο να επιτρέπουμε στους μαθητές μας να καλλιεργούν το προσωπικό τους στυλ και να υπακούν σε αυτό που ορίζει η συνύπαρξη σε μια θεατρική πρόβα με τους συμμαθητές τους.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η Πάργα ξέχασε τον Άλκη Αλκαίο.

   Ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα των ανθρώπων είναι και αυτό της αχαριστίας.Της αγνωμοσύνης προς όλους εκείνους που με τον τρόπο τους έχουν βοηθήσει στο να ξεπεράσουμε δυσκολίες,κινδύνους,να ξεκλειδώσουμε πόρτες και να μας δείχνουν όψεις του μέλλοντος μας.

Είναι αγνωμοσύνη να διαγράφουμε όλα όσα οι άλλοι έκαναν για εμάς πολλές φορές με τόσο κόστος που να έχει αντίκτυπο στην ίδια του την ζωή. Πόσο μάλιστα όταν ομιλούμε για τον ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο. Έναν λόγιο αγωνιστή που με την στάση του έκανε περήφανο όλο τον κόσμο. Περήφανη όμως δεν μπορεί να θεωρείται η Πάργα καθώς τόσο οι αρχές όσο και ο κόσμος αυτής επικροτεί και συντηρεί τον πλήρη αφανισμό του Αλκαίου από την περιοχή.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Με επιτυχία το σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στην Πάργα.

  Με επιτυχία και άριστες εντυπώσεις διοργανώθηκε από την Ε.Ε.Ε.Δ. Καναλλακίου Δήμου Πάργας και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας πιστοποιημένο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Την εισήγηση πραγματοποίησε η Ε.Ε.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  pamepreveza.gr.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Απολλωνάρα, για κύπελλο!!!

   Στον έκτο τελικό της ιστορίας του, θα βρεθεί ο Απόλλων Πάργας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας Ολυμπιονίκου "Αθανασίας Τσουμελέκα" απέναντι στον πρωτοπόρο της Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Πανελυκάδιο που είναι σχεδόν πρωταθλητής και με το ένα πόδι στη Γ΄Εθνική. Σ' αυτό το παιχνίδι, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, οι παίκτες του Γιώργου Μουστάκα, καλούνται να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο, ότι θέλουν πιο πολύ το κύπελλο, από τους αντιπάλους τους και να το κατακτήσουν.
Το πάθος, πρέπει να ξεχειλίζει, η αγωνιστική πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση είναι επίσης δύο συστατικά που θα πρέπει να έχουν. Τελευταία συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, για τον Απόλλων Πάργας, ήταν αυτή το 2008, που κατέκτησε το κύπελλο, απέναντι στον Τηλυκράτη!

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αυλαία - Θεατρική ομάδα Πάργας.

  Πρεμιέρα Παρασκευή 10 Μαρτίου...στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας, 20:30.
Παραστάσεις 11,12 & 13 Μαρτίου. Θα ανακοινωθούν και επόμενες παραστάσεις!!!! Τηλ. κρατήσεων 6945332049.
Σας περιμένουμε!!!!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα ΄΄Αυλαία - Θεατρική ομάδα Πάργας΄΄ στο Φέισμπουκ.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δήμος Πάργας,παραχώρηση του κοινοτικού γραφείου Μεσοποτάμου στο ΕΚΑΒ.

   Την  δωρεάν παραχώρηση  και χωρίς χρονικό περιορισμό στο  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, της χρήσης του δημοτικού κτηρίου του  κοινοτικού γραφείου της Τ.Κ. Μεσοποτάμου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας, προκειμένου να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ Πάργας- Καναλλακίου.
Με την ίδια απόφαση, ο  Δήμος ανέλαβε τη δέσμευση έναντι του ΕΚΑΒ να καλύψει τις δαπάνες των εργασιών που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του ακινήτου, τον σχετικό εξοπλισμό και την κατασκευή στεγάστρου στάθμευσης των ασθενοφόρων καθώς και τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, ύδρευση) του Τομέα ΕΚΑΒ.
Το κτήριο  είναι κατάλληλο  γιατί αποτελείται από αίθουσα συσκέψεων, τρία δωμάτια και βοηθητικό χώρο υγιεινής, συνολικής επιφάνειας 90 τ.μ., διαθέτει σύνδεση με νερό, ρεύμα και ίντερνετ, μεγάλο περιβάλλοντα χώρο,  έχει άμεση πρόσβαση στην παραλιακή Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας και βρίσκεται  ανάμεσα στα δύο Κέντρα Υγείας Καναλλακίου και Πάργας.
Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε ότι:

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Δημιουργική και παιδαγωγική άνοιξη, Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας.

   Η θεατρική ομάδα του Δεσκείου Γυμνασίου Πάργας επιλέχθηκε  φέτος να συμμετάσχει στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη σκηνή του  αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης, με  το έργο του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας». Προηγήθηκε πριν τρία χρόνια η συμμετοχή μας με το έργο «Ικέτιδες», επίσης του Αισχύλου, κατά γενική ομολογία απολύτως πετυχημένη.

Και στη φετινή μας καλλιτεχνική προσπάθεια  στόχος μας και  φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε θέατρο για να δώσουμε πνευματικό τρόπο έκφρασης στα παιδιά.  Να πλουτίσουν τους εαυτούς τους, το κοινό που θα τους παρακολουθήσει  και όλοι μαζί να βοηθούμε ώστε καθημερινά να δημιουργείται ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.

Κριτήριο για την επιλογή των παιδιών που θα απαρτίσουν  τη θεατρική ομάδα ήταν, όπως κάθε χρόνο, η προσωπική τους επιθυμία και μόνο αυτή.  Οφείλουμε σαν σχολείο να επιτρέπουμε στους μαθητές μας να καλλιεργούν το προσωπικό τους στυλ και να υπακούν σε αυτό που ορίζει η συνύπαρξη σε μια θεατρική πρόβα με τους συμμαθητές τους.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Όλα για την υγεία, εκπαιδευτικό διήμερο στην Πάργα.

Σάββατο και Κυριακή 4/5 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του 1ου δημοτικού σχολείου Πάργας.
Θέματα:
Σάββατο και ώρα 18:30 μ.μ
Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου απινιδωτή.
Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Αντιμετώπιση πνιγμού στο υγρό στοιχείο.
Αντιμετώπιση αιμορραγιών.
Επιληπτικές κρίσης λιποθυμίας.
Ακινητοποίηση σε κάταγμα – διάστρεμμα με αυτοσχέδιο νάρθηκα.

Κυριακή και ώρα 9:30 π.μ
Πιστοποιημένο σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήση εξωτερικού απινιδωτή από το E.R.C  ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης.

Παρουσίαση Ε.Ε.Ε.Δ Θεσσαλονίκης
Διοργάνωση Ε.Ε.Ε.Δ Δήμου Πάργας
Πληροφορίες τηλ.  6932287631 κ. Κασκάνης Θωμάς.
                    Τηλ.  6945415972 κ. Παπανικολάου Τάσος.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ.

   Το  χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
Επίσης το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε ότι  οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 6 Ιουνίου   και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα με τα Ειδικά Μαθήματα. Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 6  Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΓΕΛ.
Ακολουθεί ο πίνακας με τις ημερομηνίες και το είδος των εξετάσεων:

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα gymparga του Δέσκειου Γυμνάσιου Πάργας.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Καλό σας μήνα απο την Πάργα.

Φτιάξτε με δίχρωμη κλωστή βραχιόλι μαγικό,
βάλτε το Μάρτη στ' αριστερό το χέρι,
Ο ήλιος της άνοιξης να μην μας κάψει...

   Πάει και αυτός ο χειμώνας , ήρθε και η άνοιξη. Προσοχή όμως γιατί όπως λένε και οι παλιοί, Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης. Όσοι έχουμε παλούκια θα τα κάψουμε, όλοι οι άλλοι το χέρι μας βαθιά στη τσέπη θα το βάλουμε πετρέλαιο και γκάζι ν' αγοράσουμε.

Ήρθε ήρθε χελιδόνα
ήρθε και άλλη μεληδόνα
κάθισε και λάλησε
και γλυκά κελάηδησε:

Μάρτη, Μάρτη μου καλέ,
και Φλεβάρη φοβερέ
κι αν φλεβίσεις κι αν τσικνίσεις
καλοκαίρι θα μυρίσεις
Κι αν χιονίσεις κι αν κακίσεις
πάλιν άνοιξη θ' ανθίσεις.