Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πανελλήνιο τουρνουά ρακέτας στην Πάργα


Με πολλές συμμετοχές και μεγάλο πάθος
η πρώτη μέρα του τουρνουά ρακέτας στην Πάργα.

   Με αρκετές συμμετοχές και... μεγάλο πάθος ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα η πρώτη ημέρα του διήμερου πανελλήνιου τουρνουά ρακέτας που φιλοξενείται στην Πάργα. Το ειδικό γήπεδο που έχει στηθεί στην παραλία του Βάλτου από το πρωί φιλοξένησε λάτρεις της ξύλινης ρακέτας κάθε ηλικίας και φύλου, οι οποίοι με την απόδοσή τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.
Αναμφίβολα ήταν μια πρωτόγνωρη όσο και πρωτότυπη εικόνα για τους περισσότερους, οι οποίοι έχουν συνηθίσει τις ρακέτες σαν ένα καλοκαιρινό παιχνίδι στην παραλία. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια άνθρωποι που αγαπούν την ξύλινη ρακέτα έχουν περάσει το παιχνίδι σε ένα διαφορετικό επίπεδο στο οποίο υπάρχουν κανόνες και διαιτητές και με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλέον θεωρείται κανονικό άθλημα.
Το παιχνίδι παίζεται με δύο παίκτες (δυάδα-ένας απέναντι στον άλλον) ή με τέσσερις ( τετράδα -δύο απέναντι σε δύο).Το παιχνίδι είναι συναγωνιστικό και η δυάδα και η τετράδα θεωρούνται ομάδες ,που οι παίκτες δεν είναι αντίπαλοι αλλά συμπαίκτες στην ίδια ομάδα.
Ο συναγωνισμός γίνεται μεταξύ των ομάδων μέσω της βαθμολογίας που παίρνει η κάθε ομάδα στην διάρκεια του παιχνιδιού της. Το παιχνίδι έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια 20 λεπτά για τις τετράδες ανδρών, 15 λεπτά για τις μικτές τετράδες και 10 λεπτά για όλες τις δυάδες.
Η βαθμολογία προκύπτει από την καταχώρηση θετικών και αρνητικών πόντων. Οι θετικοί πόντοι κερδίζονται από μία ομάδα με δυνατά χτυπήματα (HIT) πάνω από μια ορισμένη ταχύτητα (ταχύτητα βάσης ) η οποία καταγράφεται με ηλεκτρονικό τρόπο με 2 κάμερες υψηλής ταχύτητας λήψης στο κέντρο του γηπέδου (περιοχή καταγραφής ταχύτητας της μπάλας ). Οι αρνητικοί πόντοι καταγράφονται από κριτή όταν υπάρξει πτώση της μπάλας.
Συνεπώς, όσο περισσότερο παραμένει η μπάλα στον αέρα με δυνατά χτυπήματα και καλές επιστροφές τόσο περισσότεροι πόντοι κερδίζονται από την ομάδα (ομαδικότητα).
Η δεύτερη μέρα του τουρνουά ξεκινά σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται το βράδυ. Όσοι πιστοί προσέλθετε... Δείτε σχετικό βίντεο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: