Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Πριν πάρουμε σκύλο ή γάτα.

Πριν πάρουμε την απόφαση να αποκτήσουμε ένα κατοικίδιο ζώο, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούμε ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θα αποκτήσουμε κάποιες υποχρέωσης απέναντι του, και ότι δεν είναι ένα παιχνίδι που το αγοράζουμε για μερικά χρόνια και μετά το παρατάμε στο δρόμο. Είναι κρίμα για μας και γι αυτό να βρεθούμε κάποια μέρα σε καταστάσεις που δεν είχαμε προβλέψει. Γι αυτό είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε μερικά αλλά βασικά πράγματα.
Όπως: Το λόγο που θέλουμε το ζώο αυτό και που θα μας χρειαστεί, τη θα είναι και τι μέγεθος θα έχει όταν μεγαλώσει, πόσα χρόνια θα ζήσει και τι επιπτώσεις θα έχει ο θάνατος του σε εμάς και στα παιδία μας, ποίος θα το προσέχει και θα ενδιαφέρετε γι αυτό, αν θα μένεις μαζί μας ή έξω από το σπίτι (αν μένουμε σε πολυκατοικία πρέπει να μάθουμε και την γνώμη και των άλλων ένοικων), το χώρο που θα κοιμάται (σπιτάκι-κλουβί) και το χώρο που θα παίζει και γενικά θα περιφέρετε, το χρόνο που χρειάζεται για την φροντίδα και τις καθημερινές του βόλτες, τα έξοδα του φαγητού του και του κτηνίατρου για όλα τα χρόνια της ζωής του, το που θα το αφήνουμε αν δεν μπορούμε να το περνούμε μαζί μας στις διακοπές, και τέλος πως θα το εκπαιδεύσουμε για μια καλή και ομαλή συμβίωση. Αν λύσουμε όλα τα παραπάνω χωρίς αμφιβολίες και προβλήματα είμαστε έτοιμη για τον νέο μας φίλο. Και καλή συγκατοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: