Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Όχι στους αγωγούς φυσικού αεριού σε τουριστικές περιοχές.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ-ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Είμαστε πεπεισμένοι ότι:
•    ΌΤΙ  ΚΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΟΤΙ  ΚΑΛΟ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΦΥΣΗ.
•    ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ.
•    ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ, Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 249/2008 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΠΟΥ

“ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ & ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.”

    Όλοι ξέρουμε την δυναμική της Πάργας στον τουρισμό, όλοι έχουμε δει οφέλη από την μέχρι τώρα τουριστική Πάργα και που με την συνεχή  ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής από τα Σύβοτα μέχρι τον Αχέροντα, δημιουργήθηκε με τα χρόνια μια τουριστική ζώνη  με συνδεδεμένα συμφέροντα και με  μεγάλες  προοπτικές. Η τουριστική ζώνη της Ηπείρου.
Όλοι έχουμε κερδίσει από την ανάπτυξη της και σίγουρα έχουμε πολλά να περιμένουμε από την συνεχή αύξηση των τουριστικών μεγεθών.
Η επικείμενη διέλευση του αγωγού φ.α. ITGI και αυτών που θα ακολουθήσουν στο μέσο αυτής της περιοχής αλλά  κυρίως η εγκατάσταση εργοστασίων συμπίεσης θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία και στη ζωή του τόπου  που κανένα αντισταθμιστικό όφελος δεν θα μπορέσει να αναιρέσει και για αυτό αντιδράμε.

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ότι:
•    Τα επιχειρήματα της ΔΕΠΑ  περί μη βλαβερών συνεπειών των εγκαταστάσεων Φ.Α. δεν μας πείθουν  και έχουμε πλούτο επιχειρημάτων.
•    Ο αγωγός φ.α. είναι TRANSIT  δηλαδή δεν θα τροφοδοτήσουν τα σπίτια μας !
•    Δεν θα δημιουργηθούν πολλές  θέσεις εργασίας, τα εργοστάσια θα χρειαστούν μόνο μια ντουζίνα εξειδικευμένους τεχνικούς .
Μας τρομάζει και μόνο η ιδέα της βιομηχανοποίησης της περιοχής μας.  Που με τα λεγόμενα της ΔΕΠΑ φαντάζει σαν κοντινό μέλλον, το πρώτο εργοστάσιο ανοίγει τον δρόμο για πολλά. Αν τους αφήσουμε η περιοχή μας σε λίγα χρόνια θα είναι γεμάτη με εργοστάσια αερίου όλων των ειδών.
Το πρόβλημα είναι κοινό για όλους. Είναι πάνω από πρόσωπα, μικροσυμφέροντα , κομματικές επιλογές και επιδιώξεις

ΓΙΑ  ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ
ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Είναι αναγκαίο  να ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ!

Σας προσκαλούμε σε  αγώνα για να προφυλάξουμε την ευημερία του τόπου μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας!
e-mail: againstpipelines@gmail.com τηλ.6944471333 & 6973528925

Δεν υπάρχουν σχόλια: