Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Πάργα;

Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία σε Πρέβεζα και Πάργα προ των πυλών;

Στην τελική ευθεία μπαίνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δημιουργία δημοτικών λιμενικών ταμείων σε Πρέβεζα και Πάργα. Η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας μετά από διαλογική συζήτηση συμφώνησε ομόφωνα και αποδέχτηκε τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πάργας στο Δήμο Πάργας και όσον αφορά το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, επειδή το Λιμάνι Πρέβεζας παραμένει Εθνικής Σημασίας, το κομμάτι του Νέου Λιμένος να παραμείνει ως έχει και να μεταφερθούν μόνο οι αρμοδιότητες της παραλιακής ζώνης (Παλαιό Λιμάνι) στο Δήμο Πρέβεζας.
Η τροπολογία πέρασε από το Εθνικό Κοινοβούλιο στις αρχές Απριλίου και ρυθμίζει οριστικά με επιτυχία την μεταβίβαση των Κρατικών λιμενικών Ταμείων στους Δήμους, ξεπερνώντας τα αρχικά προβλήματα και δίνοντας για πρώτη φορά ουσιαστικά και ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες και τον έλεγχο στους δήμους που έχουν τη δυνατότητα. Η τροπολογία που πέρασε από την Βουλή και είχε τις υπογραφές των Υπουργών Εσωτερικών και Ανάπτυξης, παρέτεινε τα Προεδρικά Διατάγματα που είχαν λήξει και όριζε σε διάστημα δύο μηνών από τις 11 Απριλίου να συσταθούν μέσω του δημοτικού Συμβουλίου, τα νέα Διοικητικά Συμβούλια.
Επιπλέον, θα συσταθούν επιτροπές στις οποίες θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι δήμαρχοι οι οποίοι ιδρύουν Λιμενικά ταμεία. Έτσι ο Δήμαρχος με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας και τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου θα καταγράψουν τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία ούτως ώστε, να ολοκληρωθεί ο επιμερισμός στα Λιμενικά Ταμεία και να γίνει η εκκίνησή τους, μέσα από συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις.
Μέχρι τις 11 Ιουνίου λοιπόν αναμένεται να ολοκληρωθεί 100% αυτή η διαδικασία, όπου θα αναφέρεται στη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου στους δήμους Πρέβεζας και Πάργας. Η εγκριθείσα τροπολογία που πέρασε με επιτυχία από το Εθνικό Κοινοβούλιο, καθορίζει με λεπτομερή και ακριβή τρόπο την διαδικασία εκείνη που καθιστά τον κάθε Δήμο υπεύθυνο να ασκεί τις αρμοδιότητες που σήμερα έχει το Κρατικό Λιμενικό Ταμείο.
Από εκεί και πέρα αυτό που μένει να δούμε είναι τις προθέσεις, τις προτεραιότητες αλλά και τους στόχους που θα θέσουν οι δημοτικές αρχές Πρέβεζας και Πάργας με τις νέες αρμοδιότητες αλλά και τα νέα έσοδα που θα έχουν από τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία...

Αναδημοσίευση από τη σελίδα,  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: