Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Υπερθέαμα στην Παραλία του Βάλτου στην Πάργα-Δάμασαν τα κύματα στο Mediterranean Surf Contest.

   Ένα μοναδικό υπερθέαμα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρέθηκαν  σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου  στην Παραλία του Βάλτου στο Κάστρο της Πάργας.
Η Παραλία του Βάλτου θεωρείται ένα από τα καλύτερα Hot Spots της Ελλάδας για το θεαματικό αυτό θαλάσσιο άθλημα και επιλέχθηκε  να είναι η πρώτη  που πραγματοποιήθηκε αυτό το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα contest, που στοχεύει μελλοντικά να έχει την δυνατότητα φιλοξενίας και ξένων αθλητών.
ο Mediterranean Surf Contest είναι ένα invitational surf contest το οποίο έγινε ακολουθώντας κανόνες και πρότυπα παγκοσμίων διοργανώσεων και με κριτές από το εξωτερικό, ενώ σε αυτό διαγωνίστηκαν οι 24 καλύτεροι Έλληνες Surfers.

Οι πρόγνωσεις του καιρού ήθελαν στην περιοχή να πνέει  νότιο swell προερχόμενο από την Αδριατική που κατά προσέγγιση θα έφτανε τα 1.5 με 2 μέτρα κύματα, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν στο 100%, παρόλα αυτά το θέαμα ήταν και πάλι μοναδικό με τους 24 Surfers να δαμάζουν κυριολεκτικά τα κύματα!!!
Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ήταν και ο Κωστής Γεραλέξης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει την ζωή του στο να κάνει μαθήματα Surf στην Πάργα, προσφέροντας μάλιστα όλον τον εξοπλισμό του και τις ιστιοσανίδες του δωρεάν και κάνοντας το Surf ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλεστερα σπορ των Παργινών.
Η 29 χρονη Ελισάβετ Μαυράκη έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με την εμφάνιση της όσο και με τις ικανότητες της στην ιστιοσανίδα.
Χαρακτηριστικό του μεγάλου επιπέδου της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι συνείσφεραν σε αυτή ως χορηγοί μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται με έδρα την χώρα μας, ενώ οι αγώνες ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πάργας που παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη στη διοργάνωση. 
Πλούσιο φωτορεπορτάζ Εδώ.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  mypreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: