Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Να γιατί πρέπει κάποιος να επισκεφθεί τις περιοχές από την Πρέβεζα μέχρι και την Πάργα.

   Σίγουρα έχει πολλούς λόγους κάποιος για να επισκεφθεί το Νομό Πρέβεζας.
Το αφιέρωμα όμως του autotriti αναφέρει κάποιους από τους λόγους που θα πρέπει κάποιος να επισκεφθεί την περιοχή μας
Δείτε μερικούς από αυτούς στο δημοσίευμα που ακολουθεί:

Η Πρέβεζα είναι μια ξεχωριστή παράκτια πολιτεία, κτισμένη πάνω σε χερσόνησο που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και στον Αμβρακικό κόλπο. Αν και με την πρώτη ματιά σχηματίζεις την εντύπωση πως πρόκειται για έναν τόπο κατεξοχήν θαλασσινό, εύκολα διαπιστώνεις το αντίθετο καθώς περιπλανιέσαι στις γύρω μεσόγειες περιοχές.

Από την Πρέβεζα έως τη διάσημη Πάργα απλώνεται μια ακτογραμμή χιλιομέτρων αμμουδιάς με μικρά ή μεγάλα ακρογιάλια, βράχια, ρεματιές και πευκοδάση που συνθέτουν ένα ξεχωριστό θαλασσινό προορισμό ο οποίος κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Όμως δεν είναι μόνο η φύση που σφραγίζει αυτόν τον τόπο, μα και το πέρασμα λαών και πολιτισμών που άφησαν τα σημάδια τους πάνω σε αυτήν τη μοναδική φυσιογραφία στη διάρκεια των αιώνων. Η πρόσβαση στην Πρέβεζα και στα παράλια του Ιονίου είναι εύκολη από τον δρόμο Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, ενώ σαφώς και έχουν βελτιωθεί οι μετακινήσεις με την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου. Εκεί που τα κατάφυτα τοπία του Αμβρακικού κόλπου σμίγουν με το ανοιχτό πέλαγο του Ιονίου και η εύφορη γη συναντά τη θάλασσα, βρίσκεται κτισμένη η Πρέβεζα...Διαβάστε ολοκληρωμένο το αφιέρωμα εδώ.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα prevezaposto.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: