Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Φαντάροι – γιατροί στο Κέντρο Υγείας Πάργας για την κάλυψη αναγκών.

Ο χρόνος θα υπολογίζεται κανονικά ως θητεία.
   Με γιατρούς που κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία στελεχώνει η κυβέρνηση πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας σε άγονες περιοχές, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, Δημήτρη Βίτσα και Παύλου Πολάκη, αντίστοιχα.
Με την απόφαση αυτή, 19 οπλίτες θητείας – ιατροί θα πάρουν μετάθεση σε ιατρεία των περιοχών Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης, Αλοννήσου, Καρδίτσας, Άρτας, Μεγανησίου Λευκάδας, Άνδρου, Ιθάκης, Πάργας, Ιστιαίας, Πάτμου, Αρκιών και Λέσβου.
Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας. Το 2017 είχαν τοποθετηθεί 29 ιατροί – οπλίτες σε ανάλογες θέσεις, άλλοι 11 ιατροί οπλίτες θητείας άνευ ειδικότητας και νοσηλευτές για την κάλυψη αναγκών σε άγονες περιοχές, ενώ 7 οπλίτες θητείας κτηνίατροι είχαν διατεθεί στη Λέσβο για ενίσχυση της περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   parganews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: