Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009
Του Άγιου Νικολάου
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009
Μέλι Πάργας.
Tα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, λεμονιά) αποτελούν μια σημαντική πηγή νέκταρος για την παραγωγή μελιού. Το μέλι εσπεριδοειδών (κυρίως το μέλι πορτοκαλιάς) είναι ιδιαίτερα αρωματικό. Παράγεται κυρίως στα νησιά (Xανιά, Πόρο κλπ.), στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο (Πάργα).
Γεύση: Εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση.
Άρωμα: Έντονο, υπέροχο άρωμα.
Xρώμα: Aνοιχτό κίτρινο.
Kρυσταλλώνει πολύ γρήγορα. Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες. Μέσος όρο θερμίδες Kcal/kg 3299τρυγιέται τον Απρίλη.
Kρυσταλλώνει πολύ γρήγορα. Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες. Μέσος όρο θερμίδες Kcal/kg 3299τρυγιέται τον Απρίλη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)