Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Διαιτητής Δ’ Εθνικής από την Πάργα.

«Κατερίνα Βέκιου: Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί.

   Όσοι πιστεύουν πως το μοναδικό θηλυκό σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι η μπάλα, τότε καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν την άποψή τους.
Η περίοδος που ο “Βασιλιάς των Σπορ” ανδροκρατούταν έχει περάσει ανεπιστρεπτί… Πλέον, όλο και πιο συχνά βλέπουμε εντός των τεσσάρων γραμμών γυναικείες παρουσίες. Όχι να κλωτσάνε τη μπάλα, αλλά να ελέγχουν την… κυκλοφορία της.
   Και για όσους δεν καταλάβανε μιλάμε για τις γυναίκες που διαιτητεύουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή συμπληρώνουν την τετράδα έχοντας θέση στη γραμμή του πλαγίου για να εποπτεύουν τους πρωταγωνιστές.
   Μία γυναίκα που έχει τέτοιες παραστάσεις είναι η Κατερίνα Βέκιου… Η 22χρονη, απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ Αθηνών, από την Πάργα ανήκει στην ΕΠΣ Αθηνών και είναι διαιτητής Δ’ Εθνικής κατηγορίας… Τα όνειρά της πολλά, άλλωστε βρίσκεται μόλις στο ξεκίνημα της καριέρας της, η οποία προδιαγράφεται λαμπρή…

Αποκλειστικά στον “Σχολιαστή” η Κατερίνα Βέκιου…

   ΕΡ.: Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να ασχολούνται με την διαιτησία, ωστόσο, παραμένει κάτι ασυνήθιστο. Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την διαιτησία, ειδικά όταν στην χώρα μας μετά από αγώνες ακούγονται τόσα πολλά αρνητικά σχόλια;
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Όλο και πιο πολλές γυναίκες ασχολούνται είναι αλήθεια. Φέτος θα δούμε και 2 στη Σούπερ Λίγκ βοηθούς.
Όσον αφορά εμένα δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Ούτε το θέμα φύλου με περιόρισε. Μεγάλωσα αποδεχόμενη την ανδροκρατούμενη κοινωνία χωρίς το θηλυκό να είναι υπονομευμένο. Δε χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη, υλοποιήθηκε μια ιδέα που είχε ωριμάσει μέσα μου από καιρό, εξαιτίας της αγάπης μου για το άθλημα. Ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σ’ αυτόν τον απαιτητικό ρόλο.

   ΕΡ.: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου; Που φτάνουν τα όνειρά σου;
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Ένας σοφός έχει πει πως αν ξέρεις από την αρχή που θες να πας, δεν μπορείς να φτάσεις πολύ μακριά. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Η διαδρομή όμως έχει τη μεγαλύτερη αξία για μένα.

   ΕΡ.: Έχεις σκεφτεί στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή μελλοντικά ομάδα την οποία καθοδηγεί ο πατέρας σου;
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Είναι θέμα που μπορεί να διευθετηθεί εύκολα. Δε θα συμβεί ποτέ αυτό το ενδεχόμενο, γιατί η επιτροπή διαιτησίας θα το γνωρίζει εκ των προτέρων ώστε να μην υπάρξει τέτοιος ορισμός.

   ΕΡ.: Υπάρχει κάποιο πρότυπο για σένα σε ότι αφορά τον τομέα σου;
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Είναι αρκετοί οι διαιτητές που παρακολουθώ και προσπαθώ να αποκομίσω στοιχεία. Δε θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι. Γυναίκες και άντρες που έχουν καταφέρει να διακριθούν σε αυτό τον πολύ ανταγωνιστικό κλάδο.

   ΕΡ.: Πως νιώθει ένα κορίτσι 22 χρόνων όταν βρίσκεται στο γήπεδο και ακούει τον κόσμο να την βρίζει; Γιατί φαντάζομαι ότι σίγουρα θα έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά.
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Σε κανένα δεν αρέσει να τον προσβάλουν . Είναι δυσάρεστο. Δε δίνω ποτέ σημασία σε αυτά που λέει η κερκίδα. Τα άτομα αυτά που βρίζουν μου είναι αδιάφορα μέσα κι έξω από το γήπεδο. Οι περισσότεροι αρέσκονται να κρύβονται μέσα στην ανωνυμία του πλήθους. Εγώ έχω το σθένος να ξεχωρίζω.

   ΕΡ.: Αν και πολύ γοητευτική γυναίκα, νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο να σε πλησιάσει ένας άνδρας. Θα πρέπει να σκεφτεί και τη ζωή του λιγάκι.
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Ναι είναι δύσκολο, αλλά σαν άτομο δεν υπήρξα ποτέ έως τώρα συμβατική. Ο άντρας που θα με προσεγγίσει θα πρέπει να έχει ενισχυμένη αυτοπεποίθηση , και διάθεση να αποδεχτεί και να στηρίξει αυτό που κάνω.

   ΕΡ.: Από το Καράτε, εντός των τεσσάρων γραμμών με σημαιάκι και σφυρίχτρα. Μεγάλη αλλαγή δε νομίζεις;
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Με εξιτάρουν οι αλλαγές δεν τις φοβάμαι. Όσο πιο μεγάλες, μεγαλύτερη η πρόκληση. Από αθλήτρια σε ρόλο κριτή. Η ειρωνεία είναι ότι ως αθλήτρια ήμουν ανυπάκουη στους κανόνες. Και τώρα καλούμε εγώ να τους επιβάλω.

   ΕΡ.: Εκτός από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες με τι άλλο ασχολείσαι;
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Εργάζομαι ως μεσίτρια σε γραφείο στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

   ΕΡ.: Αγαπημένη σου ομάδα; Δεν θέλω διπλωματική απάντηση του τύπου Απόλλων Πάργας ή δεν ασχολούμαι.
   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΚΙΟΥ: Έχω κόψει τους συναισθηματισμούς στο ποδόσφαιρο . Πλέον δεν τρέφω καμιά ιδιαίτερη προτίμηση σε καμία ομάδα. Εκτιμώ μόνο ατομικές προσπάθειες ανθρώπων που είτε θέλουν να προσφέρουν στο άθλημα, είτε απλά κάνουν καλά τη δουλειά τους...»

Αναδημοσίευση από τη σελίδα,  prevezasports.
Φωτογραφία από τη σελίδα,  prevezasports.

Δεν υπάρχουν σχόλια: