Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Πάργα...Ο ξεριζωμός ενός λαού.

Πάργα...Ο ξεριζωμός ενός λαού

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο
   Πάργα. Μία πόλη γραφική και συνάμα ιστορική. Μία πόλη που οι κάτοικοί της αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους , αλλά που προδόθηκε από αυτούς που την προστάτευαν και που οι αγωνιστές Παργινοί κάτοικοι τούς  εμπιστεύτηκαν. Στο επαίσχυντο και άνομο σχέδιο, της πώλησης της Πάργας στον Αλή Πασά,  ένας άνθρωπος που στάθηκε Φύλακας- Άγγελος  στον Παργινό λαό- όσο τού ήταν επιτρεπτό, βλέποντας την κατάφωρη αδικία που συντελούνταν σε βάρος του Παργινού λαού -  ήταν ο De Bosset. Αυτό είναι το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο  βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, όπως τα έζησε και περιγράφονται τόσο στα προσωπικά στοιχεία του τότε Διοικητού της  Πόλης Άγγλου Συνταγματάρχου De Bosset  όσο και σε επιστολές του Αλή Πασά και των τότε προκρίτων της μικρής αυτής πόλης, όπου φανέρωναν την αγωνία αλλά και την ελπίδα για μια ελεύθερη ζωή στην πόλη τους, που τόσο πολύ αγωνίστηκαν στο πέρασμα των αιώνων μέχρι τη στιγμή που κάποιοι θέλησαν να τους προδώσουν.
  Ένα κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, που είναι χρέος μας να γνωρίζουμε, διότι η Ιστορία ανήκει στον λαό.

Αναδημοσίευση από το Blog, sardelas.

Δεν υπάρχουν σχόλια: