Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ταξιδιωτικό Σημειωματάριο για την Πάργα!

Σε μια ακόμη ξεχωριστή έκδοση προχώρησε το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις, βάζοντας σε «πρώτο πλάνο» αυτή τη φορά την Πάργα για την οποία εξέδωσε ένα ταξιδιωτικό σημειωματάριο (παρόμοιο με το «περπατώντας στην Πρέβεζα» που εκδόθηκε το 2011) σε συνεργασία με τον γνωστό ζωγράφο Πάβλο Χαμπίδη.
Το «Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις» στρέφει αυτή τη φορά το βλέμμα μας στο τοπίο της Πάργας με εμπεδωμένη την πεποίθηση ότι μέσω της ανάδειξης των πολιτιστικών αξιών της περιοχής μας μεταδίδεται το ιδιαίτερο χρώμα του τόπου μας και προσδιορίζεται ο πολιτιστικός χώρος των ανθρώπων του.
carnet 2
Στο ταξιδιωτικό σημειωματάριο της Πάργας ο ζωγράφος Πάβλος Χαμπίδης αποτυπώνει, με το χρώμα και το πενάκι του, γωνιές της πόλης που χαρακτηρίζουν την ταυτότητά της και σημεία που δείχνουν την προσπάθειά της να κρατηθεί αντάξια του εαυτού της στις δύσκολες μέρες της «εξέλιξης», όπου όλοι κινδυνεύουμε να χάσουμε από τα μάτια μας το μικρό, το δίπλα, το χαμηλά.

carnet 4
«Ευχόμαστε η έκδοση τούτη να σταθεί έμπνευση και οδηγός στον επισκέπτη της Πάργας, αφορμή προσωπικής του έκφρασης, εικαστικής και λογοτεχνικής, στις λευκές σελίδες που αφέθηκαν γι αυτόν τον σκοπό, καθώς και ουσιαστικό στολίδι στα σπίτια των Παργινών και όσων την αγαπούν και τη νοσταλγούν» αναφέρει το «Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις» το οποίο πραγματοποιεί έκθεση των υδατογραφιών του Πάβλου Χαμπίδη που περιλαμβάνονται στο Carnet de Voyage για την Πάργα.
Η έκθεση φιλοξενείται μέχρι τις 31/8 στο Κάστρο της Πάργας (παλαιό στρατώνα) και λειτουργεί καθημερινά 18:00 ως 22:00.
carnet 3
Ο Πάβλος Χαμπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. σπούδασε φιλοσοφία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Λουντ, στη Σουηδία., όπου παράλληλα ασχολήθηκε με τη χαρακτική και συνεργάστηκε με τον Σουηδικό ημερήσιο τύπο. Από το 1982 αφοσιώθηκε στη ζωγραφική και έζησε διαδοχικά στο Βερολίνο, το Παρίσι, το Τόκυο, τη Γενεύη και τις Βρυξέλλες.
Το 2004 δημοσιέυθηκε το ταξιδιωτικό σημειωματάριο της Louis Vuitton για την Αθήνα, με 115 υδατογραφίες του, το 2011 το «Περπατώντας στην Πρέβεζα» του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις, με 99 σχέδιά του και το 2013 portfolio οκτώ σχεδίων για την Κωνσταντινούπολη.
Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στη Σουηδία, τη Δανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το έργο του εκπροσωπείται σε ιδιωτικές συλλογές, πολιτιστικά ιδρύματα και μουσεία.
Δ.Π

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: