Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Το δικό μας ταξίδι, Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας.

    Ένα ταξίδι μπορεί να γίνει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Επίσης μπορεί κανείς να γράψει τις εντυπώσεις από τα ταξίδια του για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει. Που τις περισσότερες φορές είναι αμιγώς τουριστικοί. Το δικό μας ταξίδι στην Τεργέστη και στη Βενετία δεν ήταν, όμως, μόνο τουριστικό. Δεν περιοριστήκαμε δηλαδή στην τυπική τουριστική συμπεριφορά που εκδηλώνεται με την φωτογράφιση μνημείων και τοπίων ίσα ίσα για να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια για το γεγονός του ταξιδιού.
Το δικό μας ταξίδι στην Τεργέστη δεν ήταν μόνο ταξίδι σε χώρο. Καλεσμένοι εκεί απ την Ελληνική κοινότητα της Τεργέστης προκειμένου να μας τιμήσουν με τη φιλοξενία τους και να τους παρουσιάσουμε την δημιουργική μας πνοή μέσα απ την τέχνη και τον πολιτισμό, ταξιδέψαμε και στο χρόνο. Και αυτό εξαιτίας της Ιστορίας, και κυρίως της Ιστορίας του Πολιτισμού, που είναι πάντα ταξίδι σε χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως αυτό το ταξίδι έγινε ταξίδι σε χωρόχρονο.
Γιατί οι στιγμές που ζήσαμε ήταν ταξίδια της συνείδησης, του νου και της ψυχής. Αυτή τη διαδρομή ακολουθήσαμε εμείς. Μέσα στις αποσκευές μας είχαμε παράδοση, Ευριπίδη, ενθουσιασμό, νεανικότητα. Και μέλλον. Γιατί αυτή την Ελλάδα θέλουμε και γι αυτή θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα gymparga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: