Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Φανάρια στην Πάργα για να λυθεί το κυκλοφοριακό!

    Η επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που είναι η διευθέτηση της κυκλοφορίας στην Πάργα είναι το έργο εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ Πάργας προϋπολογισμού 68.000,00 ευρώ το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 19 Μαΐου.
Το έργο έχει σαν αντικείμενο την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης εντός του δδ Πάργας του
δήμου Πάργας σε μια απόσταση περίπου 150-200μ., στη θέση Τουρκοπάζαρο, και πιο συγκεκριμένα από τη θέση Δεξαμενή μέχρι το παρκινγκ που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100μ. από το Κάστρο της Πάργας.
Η οδός σε όλο αυτό το μήκος έχει μικρό πλάτος, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση δύο οχημάτων, και να απαιτείται η ρύθμιση της κυκλοφορίας μέσω φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης, αφού εποχικά (και ειδικότερα το καλοκαίρι) υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων επισκεπτών του κάστρου.

Οπως μετέδωσε το Δημ.Ραδιόφωνο Πρέβεζας, ο πρώτος σηματοδότης θα τοποθετηθεί στη θέση Δεξαμενή, όπου και θα δημιουργηθεί ουρά οχημάτων σε αναμονή και με κατεύθυνση προς το Κάστρο, ενώ ο δεύτερος θα τοποθετηθεί αμέσως μετά την είσοδο του παρκινγκ, όπου θα δημιουργηθεί ουρά σε αναμονή με κατεύθυνση προς τη Δεξαμενή.
Υπενθυμίζεται πως η ουρά αυτή θα σχηματίζεται μετά την έξοδο των αυτοκινήτων από την πίσω οδό του παρκινγκ, και αφού πριν έχουν αποβιβαστεί από τα οχήματα οι επισκέπτες που πρέπει να φτάσουν πεζή στο κάστρο.
Επειδή από την πλευρά του πάρκινγκ δεν υπάρχει χώρος, θα εγκατασταθεί μόνο ένας προειδοποιητικός σηματοδότης από την άλλη πλευρά (θέση Δεξαμενή), στην οδό προς
την Αγιά.
epirus-tv-news.blogspot.gr

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα epirusblog.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: