Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Καταγγελία του Θανάση Ράπτη σχετική με την κοπή υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων σε Δημοτική έκταση στην Πάργα.

"ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ 
ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ

     Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας και αιρετούς της Τοπικής Κοινότητας Πάργας, επειδή συγκαλύπτουν παραβάτες και κωφεύουν στις εντονότατες διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών, για περισσότερο από ένα μήνα.
Πρόκειται για την ακατονόμαστη και πέρα από κάθε νομιμότητα ενέργεια, της κοπής 120 υπεραιωνόβιων Ενετικών ελαιόδεντρων, σε Δημοτική έκταση περίπου 12 στρεμμάτων στο χώρο του παλαιού Camping της Πάργας, με το πρόσχημα της δημιουργίας χώρου Parking στην πόλη της Πάργας.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, άπαξ δια παντός. Δεν διαφωνούμε με την ανεύρεση χώρου, κατάλληλου  για τη δημιουργία Parking στην Πάργα, που τόσο πολύ τον χρειάζεται. Εξάλλου η άμεση επίλυση του φλέγοντος προβλήματος της στάθμευσης στην Πάργα ήταν ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής μας εκστρατείας. Προς άρση λοιπόν κάθε διάθεσης διαστρέβλωσης των γραφομένων μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι  επιθυμούμε την επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης στην Πάργα το συντομότερο δυνατό.
Πλην όμως, δεν θα επιτρέψουμε η δημιουργία Parking να αποτελέσει εφαλτήριο για κάθε αυθαιρεσία και παρανομία.

Ξεκινάμε με αυτό τον τρόπο την καταγγελία διότι ακούστηκε ότι τα ελαιόδεντρα κόπηκαν  επειδή ο χώρος του παλαιού  Camping προορίζεται από την Δημοτική Αρχή για χώρος στάθμευσης. Σε σχετική ερώτηση που υποβάλαμε στον κ. Δήμαρχο στο ΔΣ της 27 Απριλίου 2015 δεν ελάβαμε καμία συγκεκριμένη απάντηση ούτε για την κοπή των δέντρων ούτε για την προαπαιτούμενη μελέτη της δημιουργίας Parking. Διαδίδεται όμως τεχνηέντως και αορίστως,  ότι η εν λόγω έκταση ανήκει στο κληροδότημα «Μαρίκας Στύλου», και όχι στο Δήμο, και ως εκ τούτου πρόκειται για ιδιωτική περιουσία, την οποία οι ιδιοκτήτες της έχουν δικαίωμα να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν, δηλαδή να κόψουν τα δέντρα και να  πουλήσουν την ξυλεία, χωρίς ο Δήμος να έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης.
Επισημαίνουμε  λοιπόν ότι  η εν λόγω έκταση, του χώρου του παλαιού Camping, ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο Πάργας, όπως γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε ο κ. Δήμαρχος και όπως αυτό έχει κριθεί τελεσίδικα από δικαστική απόφαση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας και την Τοπική Κοινότητα Πάργας, επειδή αρνούνται να πάρουν θέση για την κοπή και την πώληση της ξυλείας των 120 ελαιόδεντρων.
Δεν έγινε κανενός είδους μελέτη για την κοπή των δένδρων ούτε για την διαμόρφωση του χώρου και την όποια αξιοποίησή του.
Δεν ενημερώθηκε το ΔΣ ούτε πριν αλλά ούτε και μετά την κοπή των δένδρων.
Δεν προηγήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός.
Συγκαλύπτεται ο εντολοδόχος  της κοπής και πώλησης των δένδρων.
Αποκρύπτεται η τύχη της ξυλείας όπως και το ποιος καρπώθηκε το αντίτιμο της πώλησής της 
Απαιτούμε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την πλήρη ενημέρωση των δημοτών.
Απαιτούμε να τοποθετηθεί ο κ. Δήμαρχος με υπαρκτά στοιχεία και όχι με ευφυολογήματα και νεφελώδεις αοριστολογίες.
Απαιτούμε να σταματήσει η «ομερτά» του φόβου και της συνενοχής.
Καναλάκι 8 Ιουνίου 2015
Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
του Δήμου Πάργας  και Αρχηγός της παράταξης
«Δυνατά για μια Νέα Αρχή»
Θανάσης Ράπτης"
Ετικέτες: Δήμος Πάργας, Θανάσης Ράπτης, Πάργα.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  prevezatoday.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: