Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Σε τροχιά αυτονόμησης η Πάργα: Ξεχωριστός Δήμος με αυτόν του Φαναρίου στις επόμενες εκλογές.

  Οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα και στον χάρτη των Δήμων ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών, θα φέρουν και μια σημαντική εκλογή στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που θα ικανοποιήσει τόσο τους κατοίκους του πρ΄πωην Δήμου Πάργας, όσο και αυτούς του πρώην Δήμου Φαναρίου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaPosto, με το νομοσχέδιο της αυτοδιοίκησης θα δοθεί η δυνατότητα σε ιστορικούς Δήμους που είναι αυτάρκεις οικονομικά, να μπορούν να αυτονομηθούν, εφόσον συντρέχουν και οι προϋποθέσεις συμφωνίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου στον οποίο ανήκουν.

Στην Πάργα έχει ωριμάσει η ιδέα της αυτονόμησης για έναν ξεχωριστό Δήμο στα όρια που περιελάμβανε ο πρώην Δήμος Πάργας πριν γίνει ενιαίος Δήμος με τον Δήμο Φαναρίου και ήδη έχει συγκροτηθεί εκεί «Κίνηση Πολιτών για την Αυτοδυναμία της Πάργας», τα μέλη της οποίας αύριο Παρασκευή (5-5-17) στις 7 το απόγευμα θα ενημερώσουν τους Παργινούς για το θέμα αυτό.
Θετικά βλέπουν την αυτονόμηση της Πάργας ως ξεχωριστό Δήμο, τόσο οι παράγοντες, όσο και οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φαναρίου που αντιλαμβάνονται ότι μαζί με την Πάργα που είναι ευρύτερα γνωστή, η περιοχή Φαναρίου δεν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο παρά το γεγονός ότι διαθέτει απίθανα όμορφες ακτές αλλά και τον Αχέροντα με το Νεκρομαντείο, που αποτελούν τους πιο επισκέψιμους χώρους της Ηπείρου.
Έτσι, θεωρούμε βέβαιο ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πάργας θα εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του στη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Πάργας σε δύο Δήμους και αυτό θα έχει θετικά αποτελέσματα και για τις δύο αυτές περιοχές.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  prevezaposto.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: