Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Υπάρχει και η άλλη Πάργα και παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας...

  Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων στο τουρισμό και τον επισιτισμό. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΛΑΝΤΖΑΣ Πάργας σε συνεργασία με την «Αγωνιστική Παρέμβαση εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας». Εισηγητική τοποθέτηση στη σύσκεψη πραγματοποίησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Νάνος Βαγγέλης. Παρά το φόβο και την τρομοκράτηση που έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους ,η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε. Τα κυριότερα προβλήματα που αναδείχθηκαν είναι:
 η συνεχή εργασία χωρίς ρεπό,
 η μη εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας,
 η μη καταβολή των δώρων, η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων,
 η ανασφάλιστη εργασία και
 η αυθαιρεσία των εργοδοτών ή των προϊσταμένων με τις αναρίθμητες προσβολές και τον συνέχει εκφοβισμό για απολύσεις.

 Είναι ξεκάθαρο ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης περνάει πάνω από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις και τον επισιτισμό. Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε επίσης η φιλοεργοδοτική στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό Πάργας. Οι δύο εργατικές κινήσεις θα πάρουν πρωτοβουλίες αποκάλυψης της κατάστασης αλλά και παρέμβασης υπέρ των εργαζομένων στο κλάδο. Καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουνε το φόβο, να έρθουν σε επαφή μαζί μας στη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό Πάργας και του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Πρέβεζας σε αγωνιστική κατεύθυνση για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ενός σωματείου στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων υπερασπιστή των συμφερόντων και των αναγκών μας. Είναι πια επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ,ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και όχι να στοχοποιούμαστε ο καθένας μονός του.
ΛΑΝΤΖΑ Πάργας , 
κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό και τον επισιτισμό
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας 

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  patatoukos.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: