Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ανεξάρτητος και αντιδήμαρχος! Νέα πρωτοτυπία στην Πάργα…

  Σε μία ακόμη πανελλαδική πρωτοτυπία προχώρησε ο Δήμος Πάργας!!! Ποια είναι αυτή; Ο Δήμαρχος με απόφασή του όρισε αντιδήμαρχος ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, αγνοώντας όσα ο Καλλικράτης ορίζει!!!
Γιατί αν μέχρι πριν μερικά χρόνια, ο Δήμαρχος μπορούσε να ορίσει αντιδήμαρχο ακόμη κι από την... αντιπολίτευση, αυτό έπαψε να ισχύει με την εφαρμογή του Καλλικράτη!
Μάλιστα εκεί ορίζεται ακριβώς η διαδικασία με την οποία ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μπορεί να επανέλθει στην παράταξη! Συγκεκριμένα ένας ανεξάρτητος μπορεί να επανενταχθεί αφού συνέλθει η παράταξη και ψηφίσουν θετικά τα δύο τρίτα των μελών. Αν δεν είναι μέλος της παράταξης δεν μπορούν να του ανατεθούν καθήκοντα προεδρείου, μέλους οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής κλπ..

Τον περασμένο Απρίλιο δύο μέλη της παράταξης Νάστα ανεξαρτητοποιήθηκαν με μία εξαιρετικά αιχμηρή δήλωση εναντίον της δημοτικής αρχής.
Περιληπτικά μιλούσαν για πληθώρα προβλημάτων τα οποία δεν επιλύθηκαν εξ αιτίας της μη σωστής λειτουργίας της διοίκησης ενώ ανέφεραν ότι η Δημοτική Ενότητα Πάργας έχει εγκαταλειφθεί!!!
Λίγους μήνες μετά, ένας εξ αυτών αναθεώρησε, ανακάλυψε ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης έχουν αρθεί, κατέθεσε μία γραπτή δήλωση στο προεδρείο και στη συνέχεια ορίστηκε αντιδήμαρχος!
Χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση για επανένταξη στην παράταξη..
Έλλειψη γνώσης, σκοπιμότητες ή κάτι άλλο; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτουν οι καλά γνωρίζοντες στην Πάργα, συμπληρώνοντας πως και με τα κατορθώματα της παρούσας Δημοτικής Αρχής τελικά δεν πλήττουν ούτε μέρα!!!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  epiruspost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: