Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013
Πάργα ποδόσφαιρο.
Ένα Πολυ καλό ποδόσφαιρο παρακολουθήσαν σήμερα στο γήπεδο Πάργας οι φίλαθλοι που βρέθηκαν παρα την βροχή και τον αέρα !! Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού στα 7ο λεπτό
ο Δημόπουλος Αλ. πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του Αστέρα. Στο 29ο λεπτό ισοφάρισε ο Μπάμπος αλλά στο 39ο λεπτό και πάλι ο Αστέρας πέρασε μπροστά στο σκορ με γκολ που πέτυχε ο Γ.Μήτσουλης. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση μπήκε δυνατά και κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2 με τον Παππά Θώμ. στο 56ο λεπτό και ενώ όλα έδειχναν ότι η Ένωση θα έφτανε και σε τρίτο τέρμα ο Χαμάλογλου με ωραίο πλάσε μέσα απο την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζέρη και έκανε το 2-3 στο 67ο λεπτό , στο 75ο λεπτό ο Χαλκής εκτέλεσε πέναλτι που κέρδισε ο Μήτσουλης και έκανε το 2-4. Η Ένωση αντέδρασε και στο 80ο λεπτό ο Λουκούμης με ιδανικό πλασέ έκανε το 3-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο χωρίς όμως να έχει τελικές προσπάθειες στον αντίποδα ο Αστέρας με πολύ καλή αμυντική τακτική και αντεπιθέσεις που επέλεξε ο τεχνικός της ομάδας Βέκιος Λευτ. κατάφερε να περιορίσει την Ενωση σε παιχνίδι κέντρου.
Τελικό αποτέλεσμα Ένωση Πάργας – Αστέρας Ανθούσας 3-4.
Ο Π.Α.Σ Αχέρων έριξε τον Απόλλωνα στον και κέρασε έτσι με νίκη τον Πρόεδρο στα γενέθλια του και τα δύο γκολ ο Στάϊκος, ένα στο 28΄ και το άλλο στο 45΄+3. Κάποιοι εκτός γηπέδου είχαν προκαταβάλει το σκορ περι τα 5-0 υπέρ του Απόλλωνα. (προφανώς ο καθένας για προσωπικούς λόγους και όχι αγωνιστικούς)!! Στο τέλος του άρθρου η απάντηση.!!
Στον αγώνα τώρα: Η πρώτη επίθεση και φάση ανήκει στην Πάργα στο 4΄. Μετά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό και παίχτηκε στο κέντρο και εκατέρωθεν μεριές.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013
Παργινά γεμιστά.
Περιγραφή
Μια τοπική ηπειρώτικη παραλλαγή της κλασικής συνταγής των γεμιστών έτσι όπως την κάνουν αρκετοί στην Πάργα.
Τι χρειαζόμαστε:
6-12 ντομάτες (ή το 1/2 του ταψιού ντομάτες και το υπολοιπο πιπεριές ή/και κολοκυθάκια ή/και μελιτζάνες)
2 κούπες ρύζι καρολίνα, 2 κρεμμύδια, 2 αυγά, 150 gr. φέτα, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 κουταλάκι της σούπας δυόσμο, 2/3 της κούπας ελαιόλαδο, 1 κούπα νερό, αλάτι, πιπέρι.
Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε τα καπάκια απο τις ντομάτες. Μ'ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους, το λιώνουμε στον τρίφτη ή στο μούλτι και το κρατάμε σ'ενα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι (στον τρίφτη ή το μούλτι). Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανο και τον δυόσμο. Πλένουμε το ρύζι και τη φέτα απο την αρμύρα. Σ'ενα μπολ ή βαθύ πιάτο ή λεκάνη, ανακατευουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, την λιωμένη ντομάτα, την φέτα (τριμμένη), τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανο, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό λάδι. Γεμίζουμε τις ντομάτες στα 2/3 και τις καπακώνουμε με την σάρκα τους. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε στο ταψί κοιτώντας να διαχυθεί παντού και προσθέτουμε όσο νερό χρείαζεται και το υπόλοιπο λάδι. Επιπροσθέτως πάνω στις ντομάτες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και ελάχιστο επιπλέον λάδι για να ψηθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε 90 λεπτά στους 180ºC κοιτώντας να μην ξεραθεί το φαγητό και εν ανάγκη προθέτουμε ελάχιστο νερό.
Λίγα μυστικά ακόμα.
Το φαγητό όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να έχει ακόμα υγρά γιατί το ρύζι θα τραβήξει τα περισσευούμενα, ώστε να μην είναι εντελώς στεγνό.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα sintagespareas.gr.
Μια τοπική ηπειρώτικη παραλλαγή της κλασικής συνταγής των γεμιστών έτσι όπως την κάνουν αρκετοί στην Πάργα.
Τι χρειαζόμαστε:
6-12 ντομάτες (ή το 1/2 του ταψιού ντομάτες και το υπολοιπο πιπεριές ή/και κολοκυθάκια ή/και μελιτζάνες)
2 κούπες ρύζι καρολίνα, 2 κρεμμύδια, 2 αυγά, 150 gr. φέτα, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 κουταλάκι της σούπας δυόσμο, 2/3 της κούπας ελαιόλαδο, 1 κούπα νερό, αλάτι, πιπέρι.
Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε τα καπάκια απο τις ντομάτες. Μ'ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους, το λιώνουμε στον τρίφτη ή στο μούλτι και το κρατάμε σ'ενα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι (στον τρίφτη ή το μούλτι). Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανο και τον δυόσμο. Πλένουμε το ρύζι και τη φέτα απο την αρμύρα. Σ'ενα μπολ ή βαθύ πιάτο ή λεκάνη, ανακατευουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, την λιωμένη ντομάτα, την φέτα (τριμμένη), τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανο, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό λάδι. Γεμίζουμε τις ντομάτες στα 2/3 και τις καπακώνουμε με την σάρκα τους. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε στο ταψί κοιτώντας να διαχυθεί παντού και προσθέτουμε όσο νερό χρείαζεται και το υπόλοιπο λάδι. Επιπροσθέτως πάνω στις ντομάτες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και ελάχιστο επιπλέον λάδι για να ψηθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε 90 λεπτά στους 180ºC κοιτώντας να μην ξεραθεί το φαγητό και εν ανάγκη προθέτουμε ελάχιστο νερό.
Λίγα μυστικά ακόμα.
Το φαγητό όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να έχει ακόμα υγρά γιατί το ρύζι θα τραβήξει τα περισσευούμενα, ώστε να μην είναι εντελώς στεγνό.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα sintagespareas.gr.
Εγγραφή σε:
Σχόλια (Atom)

