Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παργινά γεμιστά.

Περιγραφή
Μια τοπική ηπειρώτικη παραλλαγή της κλασικής συνταγής των γεμιστών έτσι όπως την κάνουν αρκετοί στην Πάργα.

Τι χρειαζόμαστε:
    6-12 ντομάτες (ή το 1/2 του ταψιού ντομάτες και το υπολοιπο πιπεριές ή/και κολοκυθάκια ή/και μελιτζάνες)
    2 κούπες ρύζι καρολίνα, 2 κρεμμύδια, 2 αυγά, 150 gr. φέτα, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 κουταλάκι της σούπας δυόσμο, 2/3 της κούπας ελαιόλαδο, 1 κούπα νερό, αλάτι, πιπέρι.

Πώς το κάνουμε:
    Κόβουμε τα καπάκια απο τις ντομάτες. Μ'ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους, το λιώνουμε στον τρίφτη ή στο μούλτι και το κρατάμε σ'ενα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι (στον τρίφτη ή το μούλτι). Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανο και τον δυόσμο. Πλένουμε το ρύζι και τη φέτα απο την αρμύρα. Σ'ενα μπολ ή βαθύ πιάτο ή λεκάνη, ανακατευουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, την λιωμένη ντομάτα, την φέτα (τριμμένη), τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανο, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό λάδι. Γεμίζουμε τις ντομάτες στα 2/3 και τις καπακώνουμε με την σάρκα τους. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε στο ταψί κοιτώντας να διαχυθεί παντού και προσθέτουμε όσο νερό χρείαζεται και το υπόλοιπο λάδι. Επιπροσθέτως πάνω στις ντομάτες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και ελάχιστο επιπλέον λάδι για να ψηθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε 90 λεπτά στους 180ºC κοιτώντας να μην ξεραθεί το φαγητό και εν ανάγκη προθέτουμε ελάχιστο νερό.

Λίγα μυστικά ακόμα.
Το φαγητό όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να έχει ακόμα υγρά γιατί το ρύζι θα τραβήξει τα περισσευούμενα, ώστε να μην είναι εντελώς στεγνό.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  sintagespareas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: