Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η παραλία Λύχνος της Πάργας.

   Καλά κρυμμένη πίσω από τα πεύκα και τους ελαιώνες της Πάργας, η παραλία του Λύχνου γίνεται γρήγορα η «επίσημη αγαπημένη» κάθε επισκέπτη της περιοχής. Η πλατιά αμμουδιά του Λύχνου έχει ένα συνδυασμό χοντρής άμμου –που δεν κολλάει και στα πόδια- και βότσαλου και προσφέρεται για ατελείωτα παιχνίδια. Όταν θα έχετε ζεσταθεί αρκετά, τα γαλαζοπράσινα και βαθιά νερά του Λύχνου θα είναι μια πρόκληση στην οποία δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. Στις δύο άκρες της, η παραλία πλαισιώνεται από δύο απότομες βραχώδεις πλαγιές που διακόπτουν τη γαλήνια ατμόσφαιρά της. Συγχρόνως, όμως, τα βράχια δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου, αλλά και για όσους θα ξεκινήσουν για να εξερευνήσουν το βυθό με μάσκα και βατραχοπέδιλα. Σε σχέση με την κοσμοπολίτικη παραλία του Βάλτου και τις άλλες πολυσύχναστες παραλίες της Πάργας, ο Λύχνος έχει πάντα λιγότερο κόσμο και είναι ιδανικός για όσους θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους με περισσότερη ησυχία.
   Πώς θα φτάσετε: η παραλία του Λύχνου βρίσκεται 4χλμ. ανατολικά της Πάργας. Από τον κεντρικό δρόμο Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, κατευθυνθείτε προς την Αγία Κυριακή και λίγο μετά το χωριό στρίψτε προς την παραλία ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Αν βρίσκεστε ήδη στην Πάργα, μπορείτε να πάρετε και ένα από τα τουριστικά βαρκάκια που ξεκινάνε καθημερινά από την προβλήτα με κατεύθυνση τις κοντινές παραλίες.
   Τι να δείτε: κοντά στην παραλία του Λύχνου, περίπου 5 λεπτά αν νοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο, βρίσκεται η σπηλιά της Αφροδίτης, όπου λέγεται ότι έκανε το μπάνιο της η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Ο Λύχνος είναι πλήρως οργανωμένη παραλία με εστιατόρια, καφετέριες, ομπρέλες και ξαπλώστρες, οπότε δεν χρειάζεται να προνοήσετε για εφόδια. Επίσης, εδώ θα βρείτε μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ όπως τζετ σκι, wind surfing και θαλάσσιο σκι αλλά και ξενοδοχεία, αν το τοπίο σας μαγνητίσει.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα, thea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: