Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Θετικά βλέπουν το ενδεχόμενο μετάθεσης των δημοτικών εκλογών οι δήμαρχοι Πρέβεζας Πάργας και Ζηρού.

   Θετικά βλέπουν το ενδεχόμενο μετάθεσης των δημοτικών εκλογών οι δήμαρχοι Πρέβεζας Πάργας και Ζηρού. Με δηλώσεις τους στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας,οι κ.κ Χρήστος Μπάΐλης, Αθανάσιος Λιόλιος και Δημήτρης Γιολδάσης αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης και τόνισαν ότι η υλοποίηση του «Καλλικράτη» ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης χαρακτηρίζει λογικό το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών, αφού όπως είπε η νέα δημοτική αρχή ήρθε «αντιμέτωπη» με μια νέα διοικητική μεταρρύθμιση η οποία αλλάζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Μπαΐλης αναφέρθηκε ακόμα και στην κυβερνητική πολιτική αστάθεια των τελευταίων ετών και ανέφερε τις αρνητικές συνέπειες λόγων των αλλαγών των κυβερνήσεων. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δήμοι τα δύο αυτά χρόνια έδιναν αγώνα για την επιβίωσή τους και ο χρόνος ήταν ελάχιστος για να κριθεί το έργο τους. Θα μπορούσε να ξεκινήσει από αυτή την θητεία η πενταετία, σημείωσε ο κ. Μπαΐλης και τόνισε ότι με την εμπειρία που ήδη διαθέτουν οι δημοτικές αρχές θα υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και θα μπουν οι βάσεις για νέα ισχυρή αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την προσαρμογή γιατί όπως είπε οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με τρία πολύ βαριά μνημόνια και δεν είχαν τις ευκαιρίες να κάνουν όσα θα ήθελαν. Απαιτείται η απαραίτητη πίστωση χρόνου για να υλοποιηθούν οι στόχοι, συμπλήρωσε ο κ. Λιόλιος. Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης υποστήριξε ότι παράταση της θητείας στηρίζεται σε συγκεκριμένες λογικές και τόνισε ότι μέχρι να συσταθούν οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι και πριν ολοκληρώσουν το έργο τους θα πρέπει να πάνε σε εκλογές. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή πορεία των δήμων.

Αναδημοσίευση από το blog   epirusgate.

1 σχόλιο:

Αναγνώστης είπε...

.... έκπληξη και είδηση θα αποτελούσε αν οι δήμαρχοι δεν συμφωνούσαν με την παράταση της θητείας των.Σας γράφουμε από την Μοναδική Πάργα που όπως είναι γνωστό τόσο η ονομασία του Καλλικρατικού δήμου Πάργας (Πάργας και Φαναρίου) όσο και η έδρα του από ‘’τυπογραφικό λάθος’’ σε ένα βράδυ βρέθηκε στο Καναλάκι.Δεν ξέρουμε βέβαια για τους άλλους δημάρχους του Νομού αλλά για τον δικό μας δήμαρχο και ξέρουμε γιατι βιώνουμε τα έργα και τις ημέρες του.Η Ανυπαρξία λοιπόν της δημοτικής αρχής ,η έλλειψη καθαριότητας και η αύξηση των φόρων σε ποσοστό (τετρακόσια τριάντα) 430% είναι ένα Μικρό δείγμα από τα επιτεύγματα του δημάρχου από το καναλάκι για τους κατοίκους της Πάργας.Όπως γίνετε αντιληπτό Ενάμιση χρόνο παράταση της θητείας είναι μεγάλη δοκιμασία είναι κεραμίδα ειδικά για τους Παργινούς αφού ελπίζαμε και περιμέναμε να απαλλαχτούμε έστω και δύο μήνες ενωρίτερα με τις Ευρωπαϊκές εκλογές.Συμφωνεί με την παράταση της θητείας ο δήμαρχος μετα βαΐων οι κάτοικοι όμως μονολογούν ‘’Τι να σου θυμηθώ κρεμμύδι μου, κάθε μπουκιά και δάκρυ’’.Αν στα παραπάνω υπάρχει αντίρρηση και η Πάργα είναι ‘’μεγάλο βάρος’’ ας φέρουν επιτέλους στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση την αιτιολογημένη πρόταση που έχει κατατεθεί με τις χιλιάδες υπογραφές για τον διαχωρισμό της Πάργας από τον καλλικρατικό δήμο.(αναδημ.απο epirusgate. 11-2-2013)