Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Έκλεψε τις καρδιές των Τούρκων η Πάργα.

Έκλεψε τις καρδιές των Τούρκων η "Gyzel" Πάργα.

   Συντονισμένη, δυναμική και ιδιαίτερη η παρουσία του περιπτέρου της Πάργας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ 2013 στην Κωνσταντινούπολη.

Μια κοινή προσπάθεια της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας,του Συλλόγου Εστίασης Πάργας, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάργας, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Π.Ε. Πρέβεζας και της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δ.Πάργας , δημιούργησε αίσθηση και προκάλεσε τον ενθουσιασμό σε κοινό, Μ.Μ.Ε. και τουριστικούς πράκτορες της Τουρκίας.

Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου της Πάργας ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Την Πέμπτη 24/1/2013 και την Παρασκευή 25/1/2013, επισκέφτηκαν το περίπτερο της Πάργας Δημοσιογράφοι μεγάλων Τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης όπως των τηλεοπτικών καναλιών CNN-Turk ,STAR ,TRT, TGRT και των εφημερίδων Hurriyet ,Gunyuzu και του Πρακτορείου Ειδήσεων της Κωνσταντινούπολης.

Έγιναν επαφές με πολλούς Τούρκους Τουριστικούς πράκτορες. Ο Πρόεδρος της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας Κος Ευθύμιος Παππάς δήλωσε ενθουσιασμένος από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι Τούρκοι Τουριστικοί Πράκτορες: " Είμαι όχι απλά αισιόδοξος, αλλά βέβαιος ότι τα αποτελέσματα της παρουσίας μας, θα φανούν άμεσα ενισχύοντας την Τουριστική κίνηση στον τόπο μας σημαντικά".

Στα κεντρικά γραφεία του συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας ΤURSAB στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή 25/1/2013 έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των δυνατοτήτων της Πάργας ως Προορισμός.


Η παρουσίαση έγινε από τον Κο Αντώνη Ζυγούρη, Αντιπρόεδρο της Ξενοδοχειακής Ένωσης και μέλος της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής ,σύμφωνα με τον οποίο "Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε 30 μεγάλους Τούρκους Τουριστικούς Πράκτορες, η παρουσίαση της Πάργας προκάλεσε τον ενθουσιασμό και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των όσων παρευρίσκονταν. Κάναμε ένα δυναμικό άνοιγμα στην αναδυόμενη Τουριστική αγορά της Τουρκίας με θετικές προοπτικές".

Οι γεύσεις και τα κεράσματα της Πάργας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Πάργας,αποτέλεσαν "δέλεαρ" και δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά αποσπώντας θετικά σχόλια από το κοινό της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Πάργας Κος Ηλίας Λιάκρης δήλωσε : "Έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στην προώθηση της γαστρονομίας του τόπου μας. Είναι μια σημαντική μορφή Τουρισμού και επιβάλλεται να επενδύσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση>".

Η μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων του Δήμου Πάργας έδωσε ένα δυναμικό παλμό στο περίπτερο σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης. Στην αποστολή στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχαν αυτοπροσώπως 40 Επιχειρηματίες του Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Κος Χάρης Αναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος από την συνολική παρουσία του περιπτέρου Πάργας: " Η ουσιαστική συνεργασία Δήμου και επιχειρήσεων απέφερε καρπούς. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε τις συστηματικές προσπάθειες προώθησης και προβολής του τόπου μας ".

Επίσης , αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Κος Στράτος Ιωάννου επισκέφτηκε το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόξενο κ. Ν. Ματθιουδάκη. Στη συνάντηση αποφασίστηκε, η οργάνωση μιας ολοκληρωμένης παρουσίας της Ηπείρου ως προορισμός διακοπών για όλο το χρόνο ,στην Τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η καμπάνια προβολής και διαφήμισης της Ηπείρου θα έχει διάρκεια 10 μέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο το οποίο βρίσκεται στο πλέον κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης .

Ο Δήμαρχος Πάργας Κος Αθανάσιος Λιόλιος δήλωσε : "Ανειλημμένες υποχρεώσεις, δεν μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη. Καθ όλη τη διάρκεια της 'Έκθεσης ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με την Κα Κολιοφώτη η οποία με ενημέρωνε για τη δυναμική παρουσία μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν, συνεργάστηκαν και πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα. Επιβεβαιώνεται ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε παντού, μόνοι πουθενά.

Ως Δήμος, θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει και προωθεί τον Τουρισμό του τόπου μας".

Σύμφωνα, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Δ.Πάργας Κα Ελένη Κολιοφώτη και υπεύθυνη τύπου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης : "Τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που προκαλέσαμε στη γείτονα χώρα, με την παρουσία μας, θα κάνουμε τα πάντα να τον ενισχύσουμε. Είμαστε σε επικοινωνία με τα Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας και η συνέχεια της προβολής του τόπου μας, θα είναι ακόμη πιο έντονη και ουσιαστική. Πετύχαμε, με το παραπάνω, το στόχο μας και κάναμε γνωστή στο ευρύ κοινό της Τουρκίας, τη Guzel Πάργα".

Στο περίπτερο της Πάργας, εκτός των άλλων παρευρέθηκαν : ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Στράτος Ιωάννου, ο κος Πέτρος Τζούρος μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας ,η κ. Άννα Αθανασίου πρόεδρος ενοικιαζομένων Αμμουδιάς, η Αναστασία Ευαγγέλου γραμματέας του συλλόγου Εστίασης ,ο Σωτήρης Γάκης Δημοτικός σύμβουλος.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα   pamepreveza.gr, naftemporiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: