Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας με Διοικητή Νοσοκομείου και Διευθυντές Κέντρων Υγείας.

   Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου προγραμματισμένη συνάντηση, μετά από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας του νομού. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των προβλημάτων της υγείας στο νομό με σκοπό την καλύτερη συνεργασία και το συντονισμό των υπηρεσιών για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Στη συζήτηση μετείχαν ο  Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ν. Τζίμας και ο κ. Μ. Δαρδαμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Ν. Ανατολιωτάκης, η κ. Α. Κωστούλα, διευθύντρια του Κ.Υ. Φιλιππιάδας, η κ. Τέισεν Νίσγιε, διευθύντρια του Κ.Υ. Πάργας, ο κ. Χ. Κυρίτσης, διευθυντής του Κ.Υ. Καναλακίου και ο κ. Π. Νάστας, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού.
Στην προηγούμενη συνάντηση, στις 4 Σεπτέμβρη, εκτέθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω ελλείψεως προσωπικού αλλά και ανορθολογικής κατανομής του υφιστάμενου προσωπικού και έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας.
Στη συνάντηση αυτή η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα από τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τα προγράμματα των  εφημεριών, με πρώτο ζητούμενο, κάθε πολίτης, και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, να έχει άνετη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.
Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε συγκεκριμένα: «Απαιτείται καλύτερη συνεργασία Διοίκησης Νοσοκομείου και Διευθυντών Κέντρων Υγείας, καλύτερος συντονισμός για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό των προγραμμάτων ώστε και οι γιατροί να διευκολύνονται στο δύσκολο έργο τους, αλλά κυρίως οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε γιατρό στον τόπο τους. Οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε καθημερινή βάση. Πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί ο ρόλος του Νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και τα Κέντρα Υγείας τα οποία παρέχουν πολύτιμη πρωτοβάθμια περίθαλψη τοπικά.»

Πηγή: Αναδημοσίευση από τα blogs  prevezaleaks, vorioionio.

Δεν υπάρχουν σχόλια: