Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Απ' την Πάργα στον Όλυμπο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εξόρμησης:

Κυριακή 29 Ιουνίου  αναχώρηση από Πάργα: 06:30 π.μ.
Άφιξη στο Λιτόχωρο: 10-10:30 π.μ.
Συνάντηση όλων στην πλατεία του Λιτόχωρου και μετάβαση στα ΠΡΙΟΝΙΑ.
Διαδρομή Πριόνια – Καταφύγιο Ζολώτα
Ώρες πορείας: 3
Βαθμός δυσκολίας: Α΄(Εύκολη)

Πρόκειται για το πιο καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο μονοπάτι του Ολύμπου. Διασχίζει πανέμορφο δάσος και καταλήγει στη θέση μπαλκόνι όπου βρίσκεται το καταφύγιο σε υψόμετρο 2060 μ. Τη συγκεκριμένη μέρα θα διεξάγεται ο ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου, συνεπώς θα συναντήσουμε αρκετούς αθλητές στο δρόμο μας. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

Δευτέρα 30 Ιουνίου.
Διαδρομή καταφύγιο Ζολώτα – Οροπέδιο μουσών
Ώρες πορείας: 2,50 – 3
Βαθμός δυσκολίας: Α΄(εύκολη )

Αφήνουμε πίσω το καταφύγιο και κινούμαστε σε ανηφορικό μονοπάτι μέχρι τη διασταύρωση στα 2500 μ. Από εκεί κινούμαστε σε ελαφρώς ανηφορικό μονοπάτι το οποίο διασχίζει τα ''ΖΩΝΑΡΙΑ'' (χαρακτηριστική στρωμάτωση του εδάφους). Φτάνουμε στο οροπέδιο Μουσών και ταχτοποιούμαστε στο καταφύγιο Αποστολίδη (2700 μ). Το απόγευμα αν ο καιρός το επιτρέπει και η ομάδα είναι ξεκούραστη και με διάθεση, θα επιχειρήσουμε ν' ανέβουμε στο Μύτικα (2918 μ). Εναλλακτικά θ' ανεβούμε στη κορυφή Προφήτης Ηλίας (2803 μ). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

Τρίτη 1 Ιουλίου
Διαδρομή οροπέδιο Μουσών - Γκορτσιά
Ώρες πορείας: 4 - 5
Βαθμός δυσκολίας: Α΄ (εύκολη)

Μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του βουνού. Αφήνουμε το οροπέδιο και αφού περάσουμε διαδοχικά τον εντυπωσιακό ''Λαιμό'' (αυχένας στα 2430 μ) και τη κορυφή Σκούρτα, κατηφορίζουμε σταδιακά προς το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας (1950 μ). Στη συνέχεια κινούμαστε μέσα σε πανέμορφο δάσος και καταλήγουμε στη θέση ''Γκορτσιά'' όπου είναι και το τέλος της διαδρομής.
Καφεδάκι ή φαγητό στο Λιτόχωρο και επιστροφή στη Πάργα το απογευματάκι.

ΥΓ: Καλό θα είναι όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην εξόρμηση, να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο (το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου), προκειμένου να γίνει η συνεννόηση με τα καταφύγια.

Για δήλωση συμμετοχής αλλά και όποια άλλη απορία έχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μάκη στο τηλ 6972093811, και μαζί μου στο τηλ 6974648930.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   Φίλοι πεζοπορίας-ορειβασίας Πάργας στο φειςμπουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: