Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Στο Κάστρο της Πάργας το MSC.

    Το surfing στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1993 στην περιοχή της Πάργας στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, με πρωτοπόρους τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κωστή και τον Άκη Γεραλέξη που σέρφαραν στα κύματα του Ιονίου προσελκύοντας σταδιακά κι άλλους φίλους του αθλήματος.
Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, το σέρφινγκ είναι ένα άθλημα που αριθμεί 500 περίπου ενεργούς σέρφερς σε ολόκληρη τη χώρα, αριθμός που συνεχώς μεγαλώνει.
Στην πορεία του αθλήματος, ανακαλύφθηκαν και άλλα spots με ιδανικές συνθήκες για surf, όπως η πλαζ της Βουλιαγμένης, οι ακτογραμμμές της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και νησιά όπως η Τήνος, η Ικαρία και η Κρήτη.

Παρόλα τα μέρη που ανακαλύφθηκαν, η παραλία στο Κάστρο της Πάργας παραμένει η ιδανικότερη για την διεξαγωγή των αγώνων λόγω της σιγουριάς που προσφέρει το spot για κατάλληλες συνθήκες.
Δουλεύει από τον Οκτώβρη μέχρι σχεδόν και τον Απρίλη, είναι προστατευμένο από τον άνεμο, έχει standard σημείο που «σπάει» το κύμα (point break) -κάτι που διευκολύνει τους αθλητές- και όταν εμφανιστεί το κύμα… κρατάει για ώρες! Κάτι που δίνει την δυνατότητα να ολοκληρωθούν όλα τα heat σε έναν αγώνα και το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο για όλους τους συμμετέχοντες.
Εκτός από τις ιδανικές συνθήκες κύματος όμως, οι παραλίες της Πάργας είναι τοπία μοναδικής ομορφιάς και διαθέτουν πολλά ακόμα πλεονεκτήματα. Έχουν εύκολη πρόσβαση και βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, κάτι που κάνει εύκολη την επίσκεψη και παραμονή των θεατών ακόμα και τον χειμώνα.
Συνεπώς, το περιεχόμενο που απορρέει από την διεξαγωγή ενός τέτοιου event εκεί, θα αναδείξει και προωθήσει παγκοσμίως τις ομορφιές της χώρας μας όχι μόνο ως ένα τουριστικό προορισμό, αλλά ως ένα ιδανικό spot για surfing.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα wbsf.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: