Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πάργα: Ερωτηματικά, για το νησάκι της Παναγίας

   Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας, ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή του νομού Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, σύμφωνα με την οποία, εντάσσονται στο νέο αναπτυξιακό νόμο, οι περιοχές Κρανιάς και Ανωγείου, αλλά και το  Νησάκι  της Παναγιάς στην Πάργα.

Το γεγονός ότι εντάχθηκε το Νησάκι της Παναγιάς στην Πάργα, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και απορίες, στους Παργινούς.

Θυμίζουμε για όσοι δεν το γνωρίζουν, το Νησάκι είχε ζητήσει να αξιοποιήσει με τους δικούς του τρόπους και να το ονομάσει "Χριστίνα" ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
Στο εκκλησάκι της Παναγιάς, υπάρχουν 2 εκκλησίες, μία αμμουδιά, τάφοι και το Κάστρο του Βοναπάρτη (του Μέγα Ναπολέοντα).
Για το θέμα συνομιλήσαμε με τον πρώην δήμαρχο Πάργας, Σπύρο Πηγή, ο οποίος εξέφρασε τις σοβαρότατες επιφυλάξεις του, αλλά και τις απορίες του, με δεδομένο ότι κανείς στην τοπική κοινωνία της Πάργας, δεν γνωρίζει με ποιούς τρόπους θα "αξιοποιηθεί" το νησάκι της Παναγίας.


"Είναι έως και περίεργο, να έχει ενταχθεί το νησάκι της Παναγίας στον αναπτυξιακό νόμο και να μην γνωρίζει τίποτα, η τοπική κοινωνία. Εγώ ως δήμαρχος, είχα πάρει άδεια, για κάποιες εργασίες εκεί, αφού υπάγεται στη ζώνη λιμένος, τότε.
Δεν έχει δικαίωμα, να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία; Για ποιο σκοπό εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο;" Αυτά είναι ορισμένα ερωτήματα που καταθέτει ο πρώην δήμαρχος Πάργας Σπύρος Πηγής, ο οποίος παρακολουθεί στενά, τα γεγονότα και τα κοινά, που αφορούν στον τόπο του.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι εάν ο  βουλευτής Κώστας Μπάρκας, σκέφτηκε μόνος του, να ενταχθεί - Και δεν υπάρχει κάτι άλλο- το νησάκι της Πάργας, στο νέο αναπτυξιακό νόμο, μπράβο του, όμως έχει δικαίωμα να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία.
Είναι γεγονός πάντως ότι όχι μόνο στην Πάργα, που το νησάκι της Παναγίας, είναι δικό της θέμα, αλλά και συνολικότερα, κανείς δεν γνωρίζει τι είδους παρεμβάσεις θα γίνουν μέσω του αναπτυξιακού νόμου, στο Νησάκι της Παναγίας.
Καλό είναι λοιπόν, το συντομότερο δυνατόν, να δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες που αφορούν στο Νησάκι της Παναγίας της Πάργας και στην ένταξη του, στο νέο αναπτυξιακό νόμο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα fanaripress.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: