Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Φορείς του Ν. Πρέβεζας, μην καταδικάζετε άλλο την Πάργα!

   Η Πάργα, στην κυριολεξία και χωρίς ίχνος υπερβολής, είναι το διαμάντι του τουρισμού της περιοχής μας. Είναι γραφική, σαγηνευτική και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι την εμπειστεύονται με κλειστά μάτια δεκάδες χιλιάδες Ξένοι και έλληνες σπισκέπτες. Οι Παργινοί από την πλευρά τους ελεύθεροι Επαγγελματίες και μη, είναι πολύ φιλόξενος κόσμος κι αυτός παίζει βέβαια καθοριστικό ρόλο! Και πάμε να δούμε τι έχει κάνει η επίσημη πολιτεία για τον κατεξοχήν τουριστικό δήμο της Ηπείρου και της, θέλετε να ξεκινήσουμε από ζητήματα παιδείας; Το Δέσκειο που στεγάζονται το λύκειο και το γυμνάσιο της Πάργας, είναι από δωρεά. Το ασθενοφόρο που είχε εξασφαλίσει ο δήμος Πάργας, από τον δήμο του Αβεσμπέργκ (ήταν αδελφοποιημένος με τον δήμο Πάργας), αγνοείται η τύχη του... Στο κέντρο υγείας της Πάργας, είναι τραγική. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και με πρωτοσέλιδα στην έντυπη ΤΟΜΗ στην ενημέρωση και από τη διαδικτυακή μας έκδοση. Απαιτείται άμεσα στήριξη του κέντρου υγείας της Πάργας, η σημερινή κατάσταση πλήττει τον τουρισμό μας, όχι  μόνο του νομού αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Το κέντρο υγείας Πάργας Χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση, με τα τραγικά συμβάντα, το τελευταίο διάστημα τρομοκρατούνται και οι τουρίστες που διαμένουν ήδη στην Πάργα. Σοβαρό είναι το πρόβλημα με το ζήτημα της ασφάλειας, στην Πάργα, οι αστυνομικοί που είναι εκεί, κάνουν υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες, εξυπακούεται όμως ότι απαιτείται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ειδικά την τουριστική περίοδο στην Πάργα. Νωπό είναι ακόμα το συμβάν που ξυλοκόπησαν και λήστεψαν 3 ηλικιωμένους ανθρώπους, τους πήραν 1500 ευρώ, τους πήραν χρυσαφικά. Δεν πάει άλο αυτή η κατάσταση, είναι ντροπή για όλους τους αιρετούς φορείς του νομού Πρέβεζας, να θυμίζει μπάχαλο η Πάργα και να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι γίνεται με τις μπέργκολες. Είναι νόμιμες δεν είναι; Στην παραλία του Κρυονερίου, έρχεται Ιούλης και δεν υπάρχουν καρέκλες, Μπροστά από τη Βίλα Ρόζα, υπήρξε φθορά της δημόσιας περιουσίας και δεν κουνήθηκε φύλλο. Αλήθεια το δημοτικό λιμενικό ταμείο Πάργας τι κάνει; Η δημοτική αρχή Πάργας, τι κάνει; Με την καθαριότητα τι γίνεται, γιατί δεν έχει γίνει ανάθεση στην εταιρεία καθαριότητας; Διπλοβάρδιες γιατί δεν υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας; Είναι αλήθεια ναι ή όχι ότι δεν έχει εισπραχθεί από το δημοτικό λιμενικό ταμείο Πάργας, ένα ποσό της τάξεως των 80.000 περίπου ευρώ. Ποια είναι τα έσοδα του δημοτικού λιμενικού ταμείου Πάργας, τα έτη 2015 και 2016; Κάποιοι έχουν σοβαρότατες ευθύνες γι' αυτό. Διότι με κάποια έσοδα, θα γίνονταν και έργα στην Πάργα!   Και μην μπουν στη διαδικασία επί παραδείγματι από τη δημοτική αρχή Πάργας, την Περιφέρεια Ηπείρου και πουν ότι το Κέντρο υγείας και η αστυνόμευση στην Πάργα, δεν είναι της δικής τους αρμοδιότητας, γιατί ναι μεν θα συμφωνήσουμε, αλλά θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις από τους φορείς της αυτοδιοίκησης και για το κέντρο υγείας Πάργας και για την αστυνόμευση στην Πάργα. Τι σημαίνει δηλαδή "Δεν είναι της αρμοδιότητας μου" από τη στιγμή που πλήττονται οι δημότες και οι τουρίστες της Πάργας! Για τα σοβαρότατα προβλήματα της Πάργας, οφείλουν να δώσουν μάχες και οι βουλευτές του νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης! Η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση κάνει έκκληση προς όλους τους αιρετούς φορείς του νομού Πάργας και τους ζητά το αυτονόητο: "Μην καταδικάζετε άλλο την Πάργα" Χρειάζεται στήριξη και αναβάθμιση, γιατί είναι σίγουρο ότι το αξίζει.

Σπύρος Πλέουρας


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  tomistinenimerosi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: