Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, σε Πρέβεζα και Πάργα, συνεδρίασε η ΣΕΤΚΕ!

    Ένα σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, στην Πάργα και την Πρέβεζα και αφορούσε στη συνεδρίαση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ελλάδας.
Η κορύφωση των συναντήσεων και των θεμάτων που αφορούν τον κλάδο τέθηκαν επί τάπητος το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα στην Πρέβεζα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, ο αντιπεριφερειάχης Περικλής Βασιλάκης, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης,  ο προέδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Γιαμάς, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Παναγιώτης Τοκούλης, ο γραμματέας Δημήτρης Ευθυμίου κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Ευθυμίου που είναι γραμματέας της ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ν. Πρέβεζας, είναι και γραμματέας της Συνομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ελλάδας.

Στην ουσία ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε την εξωστρεφή στάση της Συνομοσπονδίας, να συνεδριάζει δηλαδή και εκτός Αθηνών και πρώτη επιλογή ήταν η Πρέβεζα. Υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, έγινε αυτό το σημαντικό-για τον τουρισμό μας-γεγονός στην περιοχή μας, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι σε βάθος γνώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Γιαμά, αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος, υπήρξαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, δεν χαιρέτησε απλά την συνάντηση, αλλά συμμετείχε ενεργά, έκανε διάλογο με τους επαγγελματίες του κλάδου και αναφέρθηκε στις προθέσεις της κυβέρνησης.
Τα ζητήματα στα οποία υπήρξαν τοποθετήσεις επί τοποθετήσεων, ήταν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, αλλά και το "ακατάσχετο" για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ακριβώς τέθηκε από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Γιαμά. Παρά τις όποιες διαφωνίες, η ευτυχή κατάληξη ήταν ότι η Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας, βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Μπάρκα, έναν ακόμη σύμμαχο, στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Μετά το πέρας της συνάντησης το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα, ένα μπουφέ εκπληκτικών γεύσεων με υπέροχη μουσική βραδιά περιλάμβανε το πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γραμματέας Δημήτρης Ευθυμίου, ξεδίπλωσε τις αρετές του στο τραγούδι, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου έγινε ξενάγηση σε θέρετρα και αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής μας, στους συνέδρους, όπως το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.
Σε κάθε περίπτωση θετικές ήταν οι απόψεις των συνέδρων για την όλη διοργάνωση της Πρέβεζας και από την πλευρά μας αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στο Επιμελητήριο Πρέβεζας και την Ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων Πρέβεζας.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  tomistinenimerosi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: