Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, η εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.

«Στις πέντε σκηνές που θα παρακολουθήσετε σε λίγο θα δείτε μια εικόνα των όσων συνέβαιναν πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία. Μια εικόνα προάγγελο όσων συνέβησαν στη συνέχεια και όσων δεν πρέπει να συμβαίνουν πια…

Η ευθύνη για εμάς που σχετιζόμαστε με αυτήν την παράσταση είναι μεγάλη προφανώς, μα μεγάλη είναι και η αγάπη που δουλέψαμε επί τέσσερις μήνες, άλλοτε εντατικά και αποδοτικά, άλλοτε με αργούς ρυθμούς και βασανιστικά.

Είμαστε μπροστά σας λοιπόν και ζητάμε την κατανόηση και την επιείκειά σας…

Ζητάμε ακόμη τον προβληματισμό και το σχόλιό σας αργότερα…

Μήπως όλα όσα δούμε και ακούσουμε σήμερα μας θυμίζουν κάτι που διαγράφεται στο παρόν και στο μέλλον;

Καλώς ήρθατε!!!!»


Μ” αυτά τα λόγια τέλειωσε η ομιλία της κυρίας  Κωνσταντίνας  Τσούτση πριν την έναρξη του θεατρικού  έργου: «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το βράδυ Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου.

Ευχαριστούμε θερμά την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για την άψογη φιλοξενία τους και ιδίως τον πρόεδρό της Μαρσέλ Χασίδ και τους ξεναγούς μας Ηλία Ματαλόν και Χέλα Κούνιο. Θερμές ευχαριστίες επίσης οφείλουμε και στην κυρία Αλεξία Μαργαρίτη, η οποία μήνες πριν μας έφερε σε επαφή με την Κοινότητα.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Βαγγέλη Ανδρέου, ηθοποιό και σκηνοθέτη, παλιό μαθητή του σχολείου μας, που συμμετείχε ενεργά και αφιλοκερδώς στην προσπάθειά μας.

Θερμά συγχαρητήρια, τέλος, οφείλουμε στις μαθήτριες και τους μαθητές μας  που συμμετείχαν στην εκδρομή μας, για τη συμμετοχή τους στην παράσταση, για την άψογη εργασία τους σχετικά με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την όλη τους παρουσία αυτές τις μέρες.

Το φωτογραφικό υλικό που σας παραθέτουμε προέρχεται από την παράστασή μας στο Βαφοπούλειο την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, την ξενάγησή μας στα εβραϊκά μνημεία της πόλης το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, καθώς και από το γεύμα που μας παρατέθηκε στα γραφεία της Ισραηλιτική Κοινότητας το μεσημέρι της Παρασκευής.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα gymparga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: