Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Από την Πάργα επιβιβάστηκαν οι αλλοδαποί στο ιστιοφόρο – Σύλληψη δύο διακινητών μετά από καταδίωξη.

   Στον εντοπισμό 92 αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας και Πάργας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή «Αϊ-Γιαννάκης» Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος το ιστιοφόρο «CHLOE» σημαίας Μάλτας, να έχει αποπλεύσει αφού είχαν επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό οι 92 αλλοδαποί με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα. Στη συνέχεια, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάργας, όπου οι δύο αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους 92 αλλοδαπούς επιβαίνοντες του, μεταξύ αυτών 22 γυναίκες και 30 παιδιά, στην Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των αλλοδαπών στο σκάφος, εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού στην επαρχιακή οδό της Πάργας, Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή ενός 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν οι ανωτέρω τέσσερις αλλοδαποί ως διακινητές και 36 αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ. όχημα και το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος. Πηγή.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  parganews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: