Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μετακινήσεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας Πάργας μόνο για την τουριστική σεζόν…

   Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι Παργινοί για το μείζον θέμα του Κέντρου Υγείας της περιοχής, μετά από διαβεβαιώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παν. Νικολόπουλου, ότι τέλος Μαΐου θα καλυφθούν τα κενά του Κέντρου Υγείας Πάργας και θα ξεκινήσει η ολοήμερη λειτουργία του.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεν έταξε προσλήψεις γιατρών, που είναι και το πάγιο αίτημα των Παργινών για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, αλλά δεσμεύτηκε πως θα μετακινηθούν γιατροί από τα υπόλοιπα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, και μάλιστα μόνο για την τουριστική σαιζόν, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον Διοικητή, από τον Οκτώβριο και ύστερα, το Υπουργείο θα μεριμνήσει για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας.

 Όπως φαίνεται, τα μπαλώματα προς καταπράϋνση των αντιδράσεων, συνεχίζονται. Οι Παργινοί περιμένουν μέχρι το τέλος Μαΐου να δουν εάν όντως καλυφθεί έστω προσωρινά το Κέντρο Υγείας Πάργας, ενώ διατηρούν τις επιφυλάξεις τους εάν και κατά πόσο θα εκπληρωθούν οι υποσχέσεις για γιατρούς και μετά τον Οκτώβριο.


 Θα πρέπει να πούμε, πως η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για αγροτικούς γιατρούς, την οποία απέστειλε ο Βουλευτής Κ. Μπάρκας, λίγες ώρες πριν την κινητοποίηση των Παργινών για το θέμα του Κέντρου Υγείας, σχολιάστηκε επικριτικά από την Τ.Φ. τότε, διότι οι αγροτικοί γιατροί δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να καλύψουν τα κενά των γιατρών με ειδικότητα.

Οι δεσμεύσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ, καθώς εάν όντως κάλυπταν το Κέντρο Υγείας, τότε δεν θα υπήρχε λόγος για μετακίνηση γιατρών από τα Περιφερειακά Κέντρα. Κάτοικοι της Πάργας, αναφέρουν πως πλέον δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε δεσμεύσεις και θα προβούν σε νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν γίνουν πράξη.

Αναφέρουν μάλιστα, ότι εντύπωση προκάλεσε η στάση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Παργινών στην Περιφέρεια, αρχές Απριλίου, πρόβαλλε αντιρρήσεις στο αίτημα που του κατέθεσαν για την έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου που να στηρίζει τον αγώνα των Παργινών. Ωστόσο, όπως ανέφεραν τελικά το ψήφισμα κατατέθηκε και αναμένεται τις επόμενες μέρες να δημοσιευτεί.

Επανερχόμενοι στο προκείμενο, δηλαδή στη 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας, γίνεται φανερό ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων έφεραν έστω και προσωρινά κάποιο αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας από τα οποία θα μετακινηθούν γιατροί για το Κέντρο Υγείας Πάργας.

Για προσλήψεις γιατρών πάντως ούτε λόγος προς το παρόν, κι ας πρόκειται για μια τουριστική περιοχή με χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι.

Συμπερασματικά, από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται μια απόπειρα για να ηρεμίσουν τα πνεύματα και κυρίως οι επαγγελματίες της Πάργας. Αυτό βέβαια θα γίνει με την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου, καθώς από εκεί θα προέλθουν οι γιατροί που θα καλύψουν τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πάργας. Εκτιμούμε ότι τον Οκτώβριο οι γιατροί θα επανέλθουν στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου και θα παρατείνεται το αδιέξοδο για τον κόσμο της Πάργας. Από την πλευρά της Κυβέρνηση φυσικά σε τοπικό επίπεδο, θα υπάρχει το επιχείρημα ότι εφόσον οι Παργινοί δούλεψαν την καλοκαιρινή περίοδο με το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί, τότε δεν χρειάζεται να διαμαρτύρονται τον χειμώνα…

 Άρης Τσελίκος

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  topikifoni.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: