Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες τον 15Αύγουστο, για τα “Παργινά 2017”.

    Είναι πολλές πάρα πολλές οι μέρες του χρόνου που η Πάργα, σφύζει από ζωή και σου προσφέρει ανανέωση καιαναζωογόνηση, όμως είναι και μία μέρα του χρόνου, που έχει την τιμητική της. Την Πάργα τιμούν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από το Εξωτερικό και την Ελλάδα κάθε Δεκαπενταύγουστο, όπως πραγματοποιούνται τα Παργινά. Ξεκινά η αναπαράσταση της φυγής των Παργινών που η Πάργα τιμά την ιστορία της και τους προγόνους τους, που δεν υποδουλώθηκαν στον κατακτητή και με τη σειρά τους, πήραν τα κόκκαλα των προγόνων τους και έφυγαν.
Το τελετουργικό είναι συγκινητικό, ενώ το θέαμα είναι φαντασμαγορικό, με τα αμέτρητα βεγγαλικά να κάνουν τη νύχτα-μέρα και να ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο την Πάργα. Και φέτος την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, η Πάργα έχει την τιμητική της. Στο Πόντε θα στηθεί όλο το τελετουργικό (ξεκινά περίπου 8.30 η ώρα το απόγευμα) και μετά θα στηθεί μουσική βραδιά με πολύ κέφι. Μια βόλτα στην Πάργα, τον Δεκαπενταύγουστο, είναι ζωή. Καλή διασκέδαση σε όλους και σε όλες. Χρόνια πολλά σε σας που γιορτάζετε, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και η Παναγιά μαζί σας!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τις σελίδες   parganews.com, tomistinenimerosi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: