Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Φίλοι πεζοπορίας - ορειβασίας Πάργας εξόρμηση στον Όλυμπο.

   Η εξόρμηση μας στο μυθικό βουνό της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί σε ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, και συγκεκριμένα το τριήμερο 20-21-22/10/2017.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ώς εξής:

1η Μέρα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10

Αναχώρηση το πρωί απο ΠΑΡΓΑ και άφιξη νωρίς το μεσημέρι στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ. Μετάβαση στη θέση ΣΤΑΥΡΟΣ (920 μ) απ' όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ (920 μ) - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ (1020 μ) - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑΣ (1940 μ)

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 7-8
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ : Β' (μετρια)



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η πορεια μας θα είναι εξ' ολοκλήρου μέσα στο δάσος. Οξιές, Φυλλοβόλα δέντρα, Έλατα και στο τέλος Ρόμπολα, θ' αποτελούν το πανέμορφο φυσικό τοπίο που θα κινούμαστε κατα την πρώτη μερα της εξόρμησής μας. Αφετηρία μας το Καταφύγιο στη θέση ΣΤΑΥΡΟΣ και αφου περάσουμε στο ενδιάμεσο απο το καταφύγιο της ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ, θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο καταφύγιο της ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑΣ όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η Μέρα
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑΣ (1940 μ) - ΣΚΟΥΡΤΑ (2465 μ) - ΛΑΙΜΟΣ - ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ (2675 μ)

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ :3
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Α' (Ευκολη)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Αφήνοντας πίσω το δασος, περνάμε σταδιακά στην Αλπική Ζώνη του βουνού. Εδω κυριαρχεί η χαμηλή και ποώδης βλάστηση καθώς και το πετρώδες έδαφος. Το σκηνικό γίνεται πιο άγριο μα και εντυπωσιακό. Αφού ξεκινήσουμε από το καταφύγιο, ανεβαίνουμε την κοπιαστική ανηφόρα της ΣΚΟΥΡΤΑΣ, περνάμε τον εντυπωσιακό ΛΑΙΜΟ, και απ' τα ανηφορικά επίσης ΚΑΓΚΕΛΙΑ, βγαίνουμε στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ. Κατάληξή μας το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ όπου θα γίνει η διανυκτερευσή μας. Δίπλα μας οι ψηλές κορυφές του βουνού, με το ΣΤΕΦΑΝΙ ή ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑ (2909 μ) να κόβει την ανάσα.

Το απόγευμα εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέπουν, θα ανεβούμε στην κορυφή της Ελλάδας, τον ΜΥΤΙΚΑ (2918 μ). Η ανάναση και κατάβαση απο την κορυφή θα γίνει από το ΛΟΥΚΙ.

ΩΡΕΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ Κ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ : 2
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ : Γ' (Δύσκολη)

Για την δύση του Ηλιου, θ ανέβουμε στη κορυφη ΤΟΥΜΠΑ (2801 μ)

3η Μέρα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ (2675 μ) - ΚΟΦΤΟ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΟΛΩΤΑ (2100 μ) - ΠΡΙΟΝΙΑ (1100 μ) - ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 8 - 9
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Β' (Μέτρια)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Αφου δούμε την ανατολή του Ηλιου απο την κορυφη ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (2803 μ), θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας απο το ΚΟΦΤΟ και αφου κάνουμε στάσεις στο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΟΛΩΤΑ και στα ΠΡΙΟΝΙΑ, θα μπούμε στο μαγευτικό ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ. Στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ θα φτάσουμε αργά το μεσημέρι, κουρασμένοι αλλά γεμάτοι μοναδικές εικόνες, εμπειρίες και όμορφα συναισθήματα.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΜΗΤΣΟΥΛΗΣ (6972093811)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  Όλυμπος στο Φέισμπουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: