Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Φτάσε εύκολα Πάργα μέσω Ιόνιας Οδού.

Εγκαινιάστηκε σήμερα η Ιόνια Οδός και καταφέρνει να φέρει 
την Πάργα και τα Σύβοτα πιο κοντά στην Αθήνα. 
Δες γιατί η Πάργα θεωρείται η «βασίλισσα» της Ηπείρου. 

   Η Πάργα διαχρονικά παραμένει έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών και οι λόγοι είναι πολλοί. Το πράσινο, το όμορφο τοπίο, τα καθαρά νερά.
Σήμερα εγκαινιάζεται η Ιόνια Οδός και επίσημα ξεκινά μία «νέα εποχή» στην οδήγηση. Συγκεκριμένα σήμερα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Ιόνια οδός, σηματοδοτώντας και επίσημα μία νέα αρχή για το οδικό δίκτυο της χώρας μας, αναβαθμίζοντας την οδήγηση στην Ελλάδα και φέρνοντας «μαγικά» πιο κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα.
Τα Σύβοτα είναι το χωριό δίπλα από την Πάργα με τα καταπράσινα νερά. Αρχικά, η Πάργα από τα Σύβοτα βρίσκεται μόνο σε μισή ώρα απόσταση. Αξίζει να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι τα Σύβοτα, διαθέτουν αµµουδιές μάλιστα είναι και η Ζαβία μία καταπράσινη παραλία, εξαιρετικά δροσερή. Τα γαλαζοπράσινα νερά κάνουν τα Σύβοτα να μοιάζουν με κάποια εξωτική τοποθεσία. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον Αχέροντα ποταμό που βρίσκεται μόλις 24χλμ από την Πάργα, δηλαδή, περίπου ένα μισάωρο οδικώς. Στο ποτάμι των ψυχών, κατά την μυθολογία σήμερα μπορείς να κάνεις θαλάσσια σπορ.
Εκδομή στους Παξούς/Αντίπαξους με τα καθημερινά καραβάκια. Η Πάργα με τους Παξούς είναι απέναντι και καθημερινά αναχωρούν καραβάκια από την Πάργα με προορισμό τους Παξούς/Αντίπαξους η απόσταση είναι ούτε μια ώρα. Είναι σημαντικό να πούμε, πως οργανώνονται μονοήμερες κρουαζιέρες, οικονομικές, όπου θα ξεκινήσετε από τους Αντίπαξους και θα συνεχίσετε στο αδελφάκι του-Παξούς. Στους Παξούς μπορείς να περάσεις υπέροχες ημέρες και νύχτες.
Από το Κάστρο της Πάργας θα δεις το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. To κάστρο της Πάργα στέκεται αγέρωχο σε έναν οχυρό λόφο-ακρωτήριο που βρίσκεται στη δουλειά στην είσοδο του λιμανιού της Πάργας αλλά και της διπλανής παραλίας του Βάλτου. Το ηλιοβασίλεμα από εδώ αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή. Μόλις απολαύσεις αυτό το υπέροχο θέαμα θα μπορέσεις να βγεις το βράδυ και να διασκεδάσεις. Η Πάργα διαθέτει πολλές επιλογές διασκέδασης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  parganews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: