Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Βροχή! Έχουμε … δεν θέλουμε άλλο.

Αρκετές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε ο καιρός με την έντονη βροχόπτωση στην Πάργα. Τα στενά δρομάκια της Πάργας μετατράπηκαν σε χειμάρρους, μιας και το αποχετευτικό της δίκτυο δεν είναι ικανό να απορροφήσει την ποσότητα των νερών. Τα καπάκια από τα φρεάτια άνοιξαν, και έβγαζαν το νερό που είχαν μαζέψει τα φρεάτια από την πάνω πόλη.
Αυλές, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν αλλά ευτυχώς όχι με ζημίες, νερό έμπαινε νερό εύγαινε. Πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μεγάλη όγκοι από χώμα ξεκόλλησαν και βρέθηκαν στο δρόμο παρασέρνοντας ακόμα και ελιές, στο δρόμο για την Ανθούσα υποχώρησε η άσφαλτος, αλλά μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια στην Ελλάδα. Μεγάλη ζημιά έγινε σε εστιατόριο που υποχώρησαν χώματα με αποτέλεσμα να παρασύρουν τον προαύλιο χώρο, ευτυχώς χωρίς θύματα. Οι μόνοι που χάρηκαν λίγο την κακοκαιρία ήταν οι σέρφερς της Πάργας και τις γύρω περιοχής που δάμαζαν τα κύματα στην παράλια του Βάλτου κάτω από το κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: