Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Πάργα αεροφωτογραφίες.

«Δωρεάν αεροφωτογραφίες όλης της χώρας από το Κτηματολόγιο

   Μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο ΑΕ, προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες όλης της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
   Όπως έγινε γνωστό, είναι η πρώτη φορά "που παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό μια τέτοιας έκτασης διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα περιήγησης σε χαρτογραφικό υλικό όλης της χώρας, προσβάσιμη από όλους τους πολίτες".
   Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει φωτογραφίες, σε πολύ υψηλή ανάλυση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx.
   Σύμφωνα με την ανακοίνση του ΥΠΕΚΑ, δεν περιλαμβάνονται στην υπηρεσία ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, "για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της χώρας".
   Επίσης, ανακοινώθηκε ότι "η χωρική ανάλυση των εικόνων είναι 20cm για τις αστικές περιοχές και 50cm για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας".
   Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η προσπάθεια υλοποιήθηκε "στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης". »

Από τη σελίδα enet.gr
Φωτογραφία από τη σελίδα ktimanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: