Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο Περραιβός έζησε στην Πάργα...

«...Ο Περραιβός έζησε στην Πάργα με τους Σουλιώτες

Στο σφυρί σημείωμα του Χριστόφορου Περραιβού στο οποίο στηρίχθηκε η τρίτη έκδοση του έργου του «Ιστορία του Σουλίου και Πάργας»

Ένα χειρόγραφο σημείωμα του ήρωα της επανάστασης του ’21, Χριστόφορου Περραιβού, δημοπρατείται από τον οίκο Βέργος, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για το σημείωμα στο οποίο στηρίχθηκε η τρίτη έκδοση του έργου του «Ιστορία του Σουλίου και Πάργας», που ακόμα και σήμερα θεωρείται ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για την κοινωνική οργάνωση των Σουλιωτών και τους ηρωικούς αγώνες τους εναντίον του Αλή Πασά.


Ο Χρ. Περραιβός (1774-1863) ήταν ο μόνος από τους συντρόφους του Ρήγα που γλύτωσε την εκτέλεση και διέσωσε λεπτομέρειες του μαρτυρίου του (αργότερα έγραψε τη βιογραφία του).Το υλικό για την «Ιστορία"» του συνέλεξε κατά τη διαμονή του στην Πάργα, όπου συναναστράφηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Σουλιώτες συμμετέχοντας στους αγώνες τους.

Η δημοπρασία, η οποία περιλαμβάνει και πολλά άλλα ιστορικά έγγραφα, χειρόγραφα και βιβλία, θα γίνει στο Ξενοδοχείο Athens Plaza.

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημοπρασία Ελληνικής Ζωγραφικής του οίκου Βέργος στο Ζάππειο Μέγαρο. Από τα 110 έργα της δημοπρασίας πουλήθηκαν τα 66, ποσοστό δηλαδή 60% και σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου Βέργος οι τιμές πώλησης κινήθηκαν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα...»

Αναδημοσίευση από το Blog, aetostz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: