Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Καλλικράτης...και στα σχολεία.

«...Συζήτηση στο Δήμο Πρέβεζας 
Για το «νέο χάρτη» των σχολικών μονάδων

   Ο «Καλλικράτης» στην παιδεία ξεκίνησε και οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων αποτελούν πρωταρχικό στόχο. Αυτό είναι το συμπέρασμα μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Φιλιώ-Νόκα Ζαράψη με τους Δημάρχους Πρέβεζας και Πάργας στο Δημαρχείο Πρέβεζας. Στη σύσκεψη μετείχαν οι δύο Δήμαρχοι, η κ. Νόκα, ο Ανδρέας Δήμος προϊστάμενος  Επιστημονικής - Παιδαγωγικής  Καθοδήγησης Ηπείρου,  οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Γιώργος  Φραγκούλης και Πάργας Κώστας Σμπίλιας , η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμμουδιάς  Μαρία Παππά και ο  Ευάγγελος  Φίντζος  ως εκπρόσωπος του Δήμου Ζηρού. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο «νέος χάρτης» των σχολικών μονάδων.
   Σύμφωνα με την διευθύντρια περιφερειακής εκπαίδευσης, υπάρχει κοινή πορεία με την αυτοδιοίκηση όσον αφορά τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις και τις ιδρύσεις σχολείων με σκοπό τη δημιουργία  «ισχυρών σχολικών μονάδων» συμπληρώνοντας  παράλληλα ότι θα διατηρηθούν σχολεία σε ορεινές και δύσβατες περιοχές ενώ μικρές σχολικές μονάδες θα «συγκεντρωθούν»   δίνοντας   έτσι    ίδιες δυνατότητες  σε όλους τους μαθητές. Υποστήριξε πως το ζητούμενο είναι, η τελική πρόταση να συμπεριλαμβάνει όλες τις απόψεις   έτσι ώστε να μην υπάρχουν «αντίθετα μέτωπα» αλλά  κοινή πορεία. «Στόχος είναι τα παιδιά μας  να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση» τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας ενώ ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος έθεσε το ζήτημα των οικονομικών πόρων για την μετακίνηση των μαθητών καθώς και των  υποδομών των σχολείων. Με απλά λόγια η διευθύντρια περιφερειακής ανάπτυξης έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί λουκέτων στις σχολικές μονάδες και να δικαιολογήσει και τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών της Α΄θμιας εκπαίδευσης.
   Η διευθύντρια υποστήριξε δε πως η πορεία με την αυτοδιοίκηση είναι κοινή... έτσι συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει αντίλογος. Καμία όμως διευκρίνιση από την Διευθύντρια περιφερειακής εκπαίδευσης για τα κριτήρια, βάση των οποίων θα συγχωνευτούν σχολεία ή θα βάλουν λουκέτο...
   Η Κυβέρνηση γενικότερα κάνει συνεχώς λόγο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οι οποίες θα γίνουν, ποτέ όμως δεν δίνει σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν μαθητές και εργαζόμενους.
Ποιες περιοχές θα είναι εκείνες ο οποίες θα μείνουν χωρίς σχολείο και οι υπάρχοντες μαθητές που θα τελειώσουν την εκπαίδευσή τους; Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε σχολεία τα οποία σύμφωνα με το ‘νέο χάρτη' της εκπαίδευσης θα καταργηθούν, τι θα απογίνουν; Θα μεταφερθούν σε νέα σχολεία ή λόγω επάρκειας θέσεων θα μείνουν άνεργοι; Οι συναντήσεις της διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης  συνεχίστηκαν με τους διευθυντές Α'Θμιας και Β΄Θμιας Εκπαίδευσης καθώς και με τους  Συλλόγους Δασκάλων και Καθηγητών.
TOΠΙΚΗ ΦΩΝΗ...»

Αναδημοσίευση από το Blog, neosdimospargas.

Δεν υπάρχουν σχόλια: