Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Περί νομιμότητας και ηθικής.

Αναδημοσίευση από το Blog,  epirusgate.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ:
«...Νομιμότητα και ηθική στην πολιτική ζωή

    Μπορεί κανείς εκεί στον Δήμο Πάργας να μας εξηγήσει πώς κατορθώνουν να συνδυάζουν την νομιμότητα και την ηθική στην πολιτική ζωή των τοπικών αρχόντων;Και για να εξηγούμαι το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο προς τον κ.Λιόλιο, Δήμαρχο Πάργας αλλά και προς τα θεσμικά όργανα ελέγχου των αποφάσεων του Δήμου.
    Ερώτημα 1ο: Αληθεύει οτι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ιατρός στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου, δεν έχει λάβει την υποχρεωτική άδεια, επαναλαμβάνω, την υποχρεωτική άδεια, όπως ο Καλλικράτης και οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι γράφουν, από την υπηρεσία του; Έχει υποβάλλει αίτηση για την χορήγησή της.Απ'ότι κυκλοφορεί δεν σκοπεύει να υποβάλλει αίτηση, αλλά και ούτε έχει φροντίσει ο ίδιος ή ο Δήμος να ενημερώσει την υπηρεσία του. Με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε αμφιβολία και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πράξεις του στο Κ.Υ. Καναλλακίου.Σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) στα άρθρα 92 & 93,που προβλέπουν τις καταβληθησόμενες αντιμισθίες και την καταστατική θέση αιρετών Ο.Τ.Α.,αναφέρεται αυτολεξεί: "Στους δημάρχους,αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων... χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας τους. Την ειδική άδεια του παρόντος άρθρου λαμβάνουν υποχρεωτικά τα ανωτέρω πρόσωπα ανεξαρτήτως υποβολής σχετικής αίτησης...".
    Ερώτημα 2ο: Αληθεύει οτι έχουν προσληφθεί, με απόφαση του Δημάρχου, ως ειδικοί συνεργάτες, αφ' ενός ο κ. Κοντοδήμας Γ., αρχιτέκτονας μηχανικός, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του πρώην Δήμου Φαναρίου, για διαφυγόντα κέρδη, επειδή δεν πούλησε καταστήματα που είχε φτιάξει και ζητάει 1.600.000.Ευρώ(ένα εκατομμύριο και εξακόσιες χιλιάδες ευρώ) και αφ' ετέρου η κόρη του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ντάλλα, εκλεγμένου με τον κ. Λιόλιο, από την Πάργα;
    Θα παρακαλούσαμε τον κ.Λιόλιο να δώσει πειστικές απαντήσεις.Γιατί αν αληθεύουν οι πληροφορίες, τότε θα πρέπει να αληθεύουν και οι προεκλογικές φήμες οτι ο κ.Λιόλιος είχε δεσμευτεί απέναντι στον κ.Κοντοδήμα οτι θα τον βοηθήσει στην διεκδίκηση του ποσού από τον Δήμο, γι'αυτό και ο κ.Κοντοδήμας είχε αναλάβει την ευθύνη του πολιτικού γραφείου, προεκλογικά καθώς και οτι ο κ.Ντάλλας μπήκε στο ψηφοδέλτιο του κ.Λιόλιου με την πρόβλεψη να τακτοποιήσει την κόρη του και παρ'οτι εκλέχθηκε δεν διεκδίκησε να γίνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή Αντιδήμαρχος, όπως έλεγε έντονα το παρασκήνιο;Πέρα από τις φήμες. Είναι νόμιμο να έχει εκλεγεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην έχει παραιτηθεί από την θέση του;Είναι ηθικό να έχει επιλεγεί ειδικός σύμβουλος , πρόσωπο που διεκδικεί από τον Δήμο ένα τέτοιο ποσό; Είναι ηθικό να έχει επιλεγεί ως ειδική σύμβουλος, γυμνάστρια, κόρη εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου;Και μην απαντήσει κανείς οτι αυτό είναι νόμιμο.Είναι όμως ηθικό;Θα παρακαλούσαμε να δώσει ο κ. Λιόλιος απαντήσεις.Θα ευχόμασταν να μην αληθεύουν τα παραπάνω...»

Αναδημοσίευση από το Blog,  epirusgate.

Δεν υπάρχουν σχόλια: