Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Το γυμνάσιο Πάργας στο πρόγραμμα Connecting Classrooms.


   Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Connecting Classrooms το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας ασχολήθηκε με τη χαρτογράφηση της κοινότητας της Πάργας σε μορφή βίντεο. Η εργασία αυτή ολοκληρώθηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Μαρία Ρουμελιώτη και Αναστασία Βαρσακοπούλου και την πολύτιμη βοήθεια του φωτογράφου κ. Σπύρου Δούλη.
   Το βίντεο Parga Community Mapping παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στις 24-25 Οκτώβρη 2012, σε συνάντηση όλων των σχολείων της Ελλάδας, όπου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί το Γυμνάσιο Πάργας μαζί με άλλα τρία σχολεία, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβρη, στην Ευρωπαϊκή συνάντηση εκπροσώπων των μαθητών και καθηγητών από σχολεία της Αγγλίας, της Πορτογαλίας, της Τσεχίας και βέβαια της Ελλάδας.
   Ο στόχος του προγράμματος ήταν η συνεργασία μαθητών από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, ώστε μέσα από κοινές εργασίες να αναπτυχθεί η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως η ξενοφοβία και η αποδοχή της διαφορετικότητας μαθητών, που προέρχονται από διαφορετικές, μη γνώριμες στους μαθητές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: