Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πάργα, μέτωπο για την ενίσχυση του τουρισμού.

Μέτωπο για την ενίσχυση του τουρισμού.

   Συντονισμένες προσπάθειες από την Περιφέρεια Ηπείρου και παραθαλάσσιους
δήμους για να ανακτηθούν οι γαλάζιες σημαίες – Διαβεβαιώσεις για πεντακάθαρες ακτές – Προσφορές και άριστες υπηρεσίες τα «όπλα» των ξενοδόχων της Πάργας.
Ένα κοινό μέτωπο δημιουργεί η Περιφέρεια Ηπείρου με στόχο τη νέα τουριστική σεζόν, το καλοκαίρι του 2013, να ανακτηθούν οι γαλάζιες σημαίες στην περιοχή κυρίως της Πρέβεζας, αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο προκειμένου ακόμη περισσότεροι επισκέπτες να έρθουν τη νέα χρονιά στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές.
Την ίδια στιγμή οι συντονισμένες ενέργειες επαγγελματιών του τουρισμού κυρίως στη Θεσπρωτία, αλλά και στην Πρέβεζα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των απωλειών που υπάρχουν σε άλλες περιοχές της χώρας ενόψει καλοκαιριού, ενώ κοινός στόχος όλων είναι η άριστη παροχή υπηρεσιών και οι καλύτερες δυνατές προσφορές προκειμένου το υπόλοιπο καλοκαίρι να φτάσουν στα παράλια της Ηπείρου εκατοντάδες επισκέπτες.
Στο πλαίσιο αυτό και με βάση όλα τα παραπάνω, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου σύσκεψη με στόχο την εκτενή συζήτηση για την καθαριότητα των ακτών και των υδάτων, καθώς και τα προβλήματα των δήμων, ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη διεκδίκηση γαλάζιων σημαιών το 2013.
Αυτό που τονίστηκε πάνω απ’ όλα στη σύσκεψη είναι πως τα νερά όλων των ακτών της Πρέβεζας είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κολύμβηση, ενώ μέσα από επίσημη ενημέρωση που έγινε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, σημειώθηκε πως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συστηματικές δειγματοληψίες ξεκινώντας από τα μέσα Μαΐου σε όλες κυριολεκτικά τις ακτές της Πρέβεζας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ Κοσμάς Κορωναίος, ο Δήμαρχος Πάργας κος Αθ. Λιόλιος ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. Ευθ. Τσίγγος, ο Γ. Γιαμάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ο κ. Π. Χαλκίδης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, ο Χρ. Γκογκοζώτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας, η κ. Ελ. Κολιοφώτη, Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Πάργας, ο κ. Ευ. Τζίμας της Λιμενικής Αστυνομίας, ο κ. Π. Κύρλας από την Κτηματική Υπηρεσία καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αναφορικά με την ανάκτηση των γαλάζιων σημαιών ο κ. Στράτος Ιωάννου αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν πως απαιτείται να υπάρξει υπέρβαση των δυσχερειών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, στην τοποθέτησή του, διαβεβαίωσε ότι, αν και αυτό το ζήτημα, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, η Π.Ε. θα βοηθήσει τους Δήμους, σε ότι ζητηθεί, ώστε το 2013 να ανακτηθούν οι γαλάζιες σημαίες για τις πεντακάθαρες ακτές της περιοχής.
Χαρακτηριστικά ανέφερε και τα εξής: «Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να λειτουργήσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που χρονίζουν. Οι γαλάζιες σημαίες είναι ένα σημαντικό διεθνώς αναγνωρίσιμο σύμβολο, που πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται στις ακτές μας, των οποίων τα νερά είναι πεντακάθαρα. Η στέρηση των γαλάζιων σημαιών φέτος οφείλεται σε διαδικαστικά προβλήματα, όπως η αδυναμία πρόσληψης ναυαγοσωστών από τους δήμους λόγω εκλογών. Παρότι η αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη ανήκει στους Δήμους, θα τους στηρίξουμε σε αυτήν την προσπάθεια, σε ό,τι μας ζητηθεί, ξεκινώντας από νωρίς, ώστε του χρόνου να μην λείπει καμία γαλάζια σημαία από τις ακτές μας».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επαγγελματίες του τουρισμού από Πρέβεζα και Πάργα, αλλά και οι δήμαρχοι των δύο αυτών περιοχών σημείωσαν μεταξύ άλλων πως πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, όχι μόνο για το θέμα που έχει προκύψει με τις γαλάζιες σημαίες, αλλά και για τις υποδομές που απαιτούνται ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.
Στόχος όλων των φορέων ήταν και παραμένει η δρομολόγηση πρωτοβουλιών, ώστε αφενός η Πρέβεζα και αφετέρου η Πάργα να κερδίσουν τις θέσεις που τους αξίζουν στον τουριστικό χάρτη.
Τουρισμός στην Πάργα
Την ίδια στιγμή επαγγελματίες του τουρισμού και κυρίως ξενοδόχοι της Πάργας σε δηλώσεις τους στον «Α» ανέφεραν ότι το μεγάλο στοίχημα γι’ αυτούς το φετινό καλοκαίρι είναι η παροχή των καλύτερων  υπηρεσιών προς τους επισκέπτες με την ταυτόχρονη αύξηση των προσφορών.
Ο ξενοδόχος Αντώνης Ζυγούρης ανέφερε ότι η κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες από την Ελλάδα, αλλά τόνισε ότι οι προσφορές που υπάρχουν μπορούν να φέρουν τουρίστες από όλη την Ευρώπη στην Πάργα.
Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του ξενοδόχοι Ανδρέα Δράκου ο οποίος υπογράμμισε πως όλοι οι επαγγελματίες έχουν ως στόχο την ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών ώστε αυτού να έρθουν και πάλι για διακοπές στην Πάργα.
Πάντως, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η κίνηση παρουσιάζει μία μείωση της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι όπου η επισκεψιμότητα ήταν ήδη μειωμένη, ενώ για τον Αύγουστο στην Πάργα τα πράγματα εμφανίζονται αρκετά καλύτερα.
Βασίλης Λούπας.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα,   parganews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: