Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Και λίγο από Πάργα.

Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές;
...
Στης Πάργας τον ανήφορο
Ο Άγιος Σώστης είναι μια ειδυλλιακή και πολυσύχναστη παραλία στην Πάργα, προσφιλής ιδιαίτερα σε ξένους που μέχρι πέρσι την προτιμούσαν για την οργανωμένη κατασκήνωσή τους. Η φετινή εικόνα της είναι θλιβερή: ο χωματόδρομος που ένωνε την Ανθούσα με τη θάλασσα είναι σε άθλια κατάσταση και ιδιαίτερα επικίνδυνος για όσους αποπειραθούν να την προσεγγίσουν με αυτοκίνητο. Πιθανά, λόγω κατολισθήσεων έχει υποχωρήσει σε αρκετά σημεία του και κανείς –ενόψει θερινής περιόδου- δεν προνόησε να ενημερώσει παλιούς και νέους λουόμενους έστω με μια πινακίδα για την επικινδυνότητά του. Δεν συζητάμε για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η ίδια η παραλία: μέσα στα βάτα κι απεριποίητη. Είναι ανήφορος αυτός της Πάργας ή κατήφορος;

Η βδέλλα και τα Spa
Την όμορφη Πάργα, μιας και μιλάμε γι’ αυτή, «χτύπησαν» τώρα και τα «Fish spa». Αν δεν γνωρίζετε σε τί αφορά αυτός ο περίεργος τίτλος, να σας το εξηγήσουμε ευθύς αμέσως. Υπάρχουν αυτά τα καλά ψαράκια που σου γειάνουν ό, τι πόνους έχεις στα πόδια σου. Κολυμπούν μέσα σε γαλάζια στασιμα νερά και όταν βάλεις τα πόδια σου μέσα σ’ αυτά, κάνουν το πιο ευεργετικό μασάζ. Θαυματουργά τα ψάρια τούτα. Είναι κάτι ανάλογο, φαντάζομαι, σαν τη βδέλλα παλιά, εκείνο το υδρόβιο σκουλήκι που κολλούσε πάνω στο πονεμένο σημείο του σώματος και απομυζούσε κάθε πόνο. Οι ξένοι τουρίστες τα προτιμούν τα spa αυτά. Τώρα έγιναν μόδα και για τους Έλληνες. Στην Κέρκυρα κάθε γωνία, κάθε καντούνι και spa. Στην Πάργα μόνο τρία έκαναν την εμφάνισή τους, προς το παρόν. Δύο τα εντοπίσαμε εμείς οι ίδιοι. 

Ως άλλη Μαρία Μαγδαλινή
Πήγε λοιπόν μια πολύ δική μας κοπέλα που έψαχνε για δουλειά μορφωμένη, σπουδαγμένη, αλλά άνεργη (πανέμορφη και καλλίγραμμη ειρήσθω εν παρόδω), να πιάσει δουλειά σε ένα από τα μαγαζιά αυτά. Στην αρχή της είπαν ότι θα στέκεται ως κράχτης μπροστά από το γαλάζιο μαγαζί και θα ψαρεύει πελάτες. Δεν της άρεσε και τόσο (δεν το είχε, όπως μας είπε), μα ένα εφτακοσάρι ευρώ το μήνα δεν είναι και λίγα. Μετά όμως της εξήγησαν ότι η κυρία δουλειά της θα είναι να πλένει τα πόδια των πελατών, πριν τα βάλουν μέσα στο νερό όπου κολυμπούν τα θεραπευτικά ψάρια.
Συμπέρασμα: Τελείωσε το πανεπιστήμιο το κορίτσι, γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες, να πάει να ασχολείται με τους μύκητες των ποδιών του καθένα. Έλεος!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα inepirus.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: