Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Πάργα: Βαρκαρόλα σαν καθιστική διαμαρτυρία

   Στην Πάργα κάθε χρόνο μαζί με την γιορτή της Παναγίας γιορτάζεται και η επιστροφή των Παργινών από την ''αυτοεξορία τους'' όταν η Πάργα πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά.
Εφέτος λοιπόν κατά γενική ομολογία, ήταν η πιο υποτονική εκδήλωση που έχει γίνει από όταν ξεκίνησε ο εορτασμός αυτός.
Τα μεγάφωνα ενημέρωσαν με λίγα λόγια ,σε σχέση με άλλες χρονιές, για το ιστορικό της εκδήλωσης, αλλά και αυτά τα λίγα δεν μεταφράστηκαν σε καμία ξένη γλώσσα ενώ τα κείμενα υπάρχουν.
Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τους διοργανωτές της φετινής εκδήλωσης όταν αγνοούν με τον τρόπο αυτό τους χιλιάδες ξένους που παραθερίζουν στην Πάργα.
Ευτυχώς έπεσαν και κάποια βεγγαλικά και μπαλώθηκε λίγο η κατάσταση , αλλά με ακριβώς 10.342,11 Ευρώ. Ο κόσμος που είχε κατακλίσει την παραλία και όχι μόνο ,περίμενε να δει την Βαρκαρόλα όπως ανακοίνωσαν τα μεγάφωνα αλλά η βαρκαρόλα ήταν όλη κι όλη ένα και μόνο σκάφος που έπλευσε στο λιμάνι από τον ''βάλτο'' ενώ καμιά δεκαριά άλλες βάρκες παρέμειναν ''αρόδου'' μπροστά στο νησάκι και δεν κουνήθηκαν από εκεί καθόλου ακούγοντας Κεφαλλονίτικες καντάδες που για αρκετή ώρα έπαιζαν τα μεγάφωνα.
Μπήκαν δηλαδή στις βάρκες τους οι Παργινοί, άναψαν ένα –δύο φαναράκια για να τιμήσουν τους προγόνους τους αλλά έκαναν και μια πραγματικά πρωτότυπη ''καθιστική διαμαρτυρία''.
Ήταν πράγματι μια πετυχημένη διαμαρτυρία που έχει να κάνει με τα έργα και τις ημέρες της δημαρχίας ιδιαίτερα μάλιστα της αντιδημαρχίας, για την όλη πολιτεία και την αδιαφορία που δείχνουν για την Πάργα και η οποία κανείς δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να είναι τυχαία.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   epiruspost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: