Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Στο Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας το ΚΕΠΡΟΝΑΠ.

Στο Δέσκειο Γυμνάσιο το ΚΕΠΡΟΝΑΠ για την ευαισθητοποίηση 
των μαθητών σε θέματα που αφορούν την 
πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών.

   Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας: Στο Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας θα βρεθούν σήμερα υπεύθυνοι του ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π όπου θα πραγματοποιήσουν ίο ωριαία ενημερωτικά προγράμματα στα πλαίσια προληπτικών παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα <Είμαι και εγώ στην πρόληψη> που απευθύνεται στους μαθητές Β΄ Γυμνασίου και έχει σαν στόχο να οι μαθητές κατανοήσουν την έννοια της εξάρτησης τις συνέπειες της χρήσης (τσιγάρου, αλκοόλ και ουσιών) και άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών. Να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης μιας δυσκολίας. Να μάθουν να εκφράζουν και να υπερασπίζονται την άποψη τους και κυρίως να αντισταθούν στην πίεση των συνομηλίκων.
Ακόμη το πρόγραμμα <Ας μιλήσουμε για το διαδίκτυο> απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ γυμνασίου Στόχος του προγράμματος είναι οι έφηβοι να ευαισθητοποιηθούν στην πρόληψη του φαινομένου της εξάρτησης από το διαδίκτυο ,να εντοπίσουν τους κινδύνους της μη ασφαλούς χρήσης (ηλεκτρονικός εκφοβισμός, εξαπάτηση, παρενόχληση, διαδικτυακός τζόγος) και να ανακαλύψει τρόπους να προφυλάσσει τον εαυτό του.
Η μεθοδολογία και των δύο προγραμμάτων στηρίζεται στις βιωματικές τεχνικές μάθησης ( συμμετοχικός τρόπος μέσω της λειτουργίας της ομάδας με ενεργητική εμπλοκή των παιδιών) και αξιοποίηση τους για την διεξαγωγή συζήτησης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από το epirus-tv-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια: