Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο επιλέγει... Πάργα!

    Σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι Μαρία Φλώρου, Σπύρος Καρτίμπελης, Φώτης Καρλής για το ηλεκτρονικό περιοδικό «Theseanation», το φετινό καλοκαίρι θα... δέσουν στην Πάργα τα μεγαλύτερα και τα υπερπολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η δρομολόγηση μικρότερων πλοίων στο Αιγαίο αλλά και η αναζήτηση νέων τοπίων και προϊόντων έχει ωθήσει τις εταιρείες κρουαζιέρας να αναζητήσουν νέους προορισμούς. Έτσι το 2014 θα αναδειχθούν νέοι προορισμοί, όπως η Σύρος, η Σίφνος, η Σύμη, η Ιθάκη, η Πάργα, η Ίος, η Σκιάθος και η Καλαμάτα.
Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρίας κρουαζιέρας στον κόσμο, της Carnival Corporation, ο Αμερικανοεβραίος Μίκι Άρισον, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης των Μαϊάμι Χιτ στο ΝΒΑ, στέλνει στην Πάργα το καλοκαίρι του 2014, τα κρουαζιερόπλοια Seabourn Sojourn, Odyssey, και Spirit, ενώ μία επίσκεψη στο «διαμάντι» του Νομού Πρέβεζας, θα κάνει τον Ιούλιο και το Azamara Quest, της Azamara Cruises.
Φέτος αναμένονται 2.264 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων σε ελληνικούς προορισμούς, αυτό μεταφράζεται σε μείωση 11,22% (2.548 προσεγγίσεις το 2013). Επίσης αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρα μας 67 πλοία, δηλαδή 2 λιγότερα σε σχέση με πέρσι.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: