Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Πάργας.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ Φ.Α. ΣΕ ΣΥΒΟΤΑ-ΠΕΡΔΙΚΑ-ΠΑΡΓΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΓΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ 
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

   Ο Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Πάργας με ΟΜΟΦΩΝΟ  ψήφισμα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  συντάσσεται πλήρως με την απόφαση του Δήμου Πάργας  που "Δεν επιθυμεί και δεν επιτρέπει την εγκατάσταση του εργοστασίου συμπίεσης φυσικού αερίου και τη διέλευση του αγωγού στα διοικητικά όρια του Δήμου Πάργας και συγκροτεί επιτροπή αγώνα" και λέει κατηγορηματικά OXI στη βιομηχανοποίηση της περιοχής!
Έχει γραφτεί πολλές φορές και όλοι Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο τουρισμός Επηρεάζει και επηρεάζεται άμεσα από τον πολιτισμό και το περιβάλλον, πως η Ελλάδα έγινε παγκόσμια γνωστός τουριστικός προορισμός χάρη στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, τις ασυνήθιστες φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά, που στην περιοχή μας η φύση μας έχει δώσει απλόχερα!  Αυτούς τους «φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους», οφείλουμε να προστατέψουμε  αν θέλουμε να έχουμε αειφόρα τουριστική ανάπτυξη.
Με την επικείμενη χωροθέτηση του εργοστασίου και την διέλευση του αγωγού  ΦΑ αυτή η αλυσίδα θα σπάσει! Και ιδιαιτέρα το περιβάλλον θα δεχτεί τις επιπτώσεις και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της τουριστικής περιοχής μας. Η ιστορία μας διδάσκει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης,  τουριστικοί προορισμοί οδηγήθηκαν σταδιακά  σε απώλεια του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος, συρρίκνωσαν την τουριστική περίοδο, μείωσαν την διαπραγματευτική τους ικανότητα - που εκδηλώθηκε  με φαινόμενα όπως οι μειούμενες τιμές, υποβάθμισαν το οικονομικό και κοινωνικό προφίλ του μέσου τουρίστα και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις την οριστική αποχώρηση των Τour Operators. Εφιαλτικά σενάρια για όλους εμάς που έχουμε επένδυση την ζωή μας και το μέλλων των παιδιών στην τουριστική βιομηχανία!
Ο κάθε εμπλεκόμενος στον τουρισμό ξέρει ότι η Βιομηχανοποίηση και τουριστική ανάπτυξη στην ίδια περιοχή δεν συνάδουν.
Δεν μας αγγίζουν καθόλου οι διαβεβαιώσεις της ΔΕΠΑ για την ήπια μορφή αυτής της ενέργειας και την μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος γιατί όλοι ξέρουμε ότι προορίζουν την περιοχή μας για ΒΙΠΕ.

Και δεν είναι μόνο το ξενοδοχείο που θα θιχτεί!  Ο τουρισμός δεν είναι αυτοτελής τομέας.. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ανεξάρτητη και αυτόνομη δραστηριότητα αλλά ως ένας τομέας με καταλυτικές επιπτώσεις στην παραγωγική βάση της οικονομίας και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
 Συνδέεται άρρηκτα και βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση με τους άλλους τομείς της οικονομίας, με τους οποίους αποτελεί ένα ενιαίο παραγωγικό σύμπλεγμα και ιδιαίτερα με την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση και όλες τις άλλες υπηρεσίες.
Έκκληση σε όλους τους φορείς να σκύψουν στο πρόβλημα.
Δεν μπορεί ένα έργο εθνικής σημασίες να γίνεται σε βάρος ενός τομέα της οικονομίας, του τουρισμού,  από τους σημαντικότερους τομείς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αρά και υψίστης εθνικής σημασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: