Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

1η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας.

Εισήγηση Κολιοφώτη Ελένης για τουριστική προβολή

Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου για τη συμμετοχή σας στην 1η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας. Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω το Δήμαρχο που παρευρίσκεται στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής. Αυτό αποδεικνύει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το θέμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και το ενδιαφέρον του για την πορεία της συγκεκριμένης Επιτροπής. Επίσης να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου που αποδέχτηκε την πρόταση να συμμετάσχει στη συνάντηση μας.

   Όπως γνωρίζετε ο κ. Ιωάννου είναι υπεύθυνος Τουρισμού για όλη την Ήπειρο και είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στον Τουρισμό τόσο εντός όσο και εκτός ορίων του Νομού μας. Στη σημερινή μας συνάντηση η ατζέντα περιλαμβάνει:
- Γνωριμία, Ενημέρωση, Απόψεις
- Τρόπος Λειτουργίας της Επιτροπής
- Προγραμματισμός Δράσεων

   Καταρχάς να αναφέρω τα ονόματα και τις ιδιότητες των μελώνπου θα συμμετέχουν στην Επιτροπή:
1. Κολιοφώτη Ελένη, Δημ. Σύμβουλος Πρόεδρος της Επιτροπής
2. Γκόγκας Βασίλης, Δημ. Σύμβουλος
3. Νάστας Αντώνης, Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
4. Γάκης Σωτήρης, Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής της Ελλάσονος Αντιπολίτευσης
5. Γκογκοζώτος Χρήστος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας
6. Ευθυμίου Δημήτρης, Γραμματέας Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Πρέβεζας
7. Ζούλας Αναστάσιος, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Πάργας (Σ.Τ.Ε.Π)
8. Ζυγούρης Αντώνιος, Πρόεδρος Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων
9. Πήλιου Ζωίτσα, Δημοτική Υπάλληλος

Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Η οικονομική κρίση, ο έντονος ανταγωνισμός και η αδράνεια σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία για το μέλλον του Τουρισμού του Δήμου Πάργας. Ο Νέος Δήμαρχος μου ανέθεσε το συντονισμό της Επιτροπής και σας βεβαιώ ότι αυτό ήταν τιμή για μένα αλλά ταυτόχρονα μια θέση μεγάλης ευθύνης γιατί όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει Τουριστική Προβολή για τον τόπο μας. Είμαι αποφασισμένη να δουλέψω σκληρά ώστε η Επιτροπή να έχει ουσιαστικό ρόλο και να επιτελέσει σημαντικό έργο, αλλά με κάθε ειλικρίνεια σας λέω ότι: Οι πρωταγωνιστές είστε εσείς. Εσείς που βιώνετε καθημερινά τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου του Τουρισμού. Σας καλώ, λοιπόν, να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε και να βοηθήσουμε τον Τόπο μας με όλες τις δυνάμεις αξιοποιώντας ακόμα και προσωπικές γνωριμίες γιατί να θυμάστε πάντα ότι δεν είμαστε μόνοι μας.


   Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και πολλές φορές πολύ σκληρός ή ακόμα και αθέμιτος. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η Επιτροπή θα πρέπει να έχει υπόψη τα παρακάτω:
1. Τίποτε δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη και όποια πρόταση για συνεργασία υπάρχει στον Τουριστικό Τομέα πρέπει να τυγχάνει αξιολόγησης (αξιοποίησης ).
2. Η Επιτροπή πρέπει να είναι δραστήρια και ευρηματική και θα χρειαστούν πρωτοβουλίες και ειδική κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την άμεση και σωστή Τουριστική Προβολή του Δήμου μας εναρμονισμένη με την γενικότερη πολιτική προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.
3. Η Τουριστική μας πολιτική δεν θα πρέπει να είναι «τυφλή». Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να εκπονηθεί Σχέδιο με στρατηγικούς στόχους:
- Α. Την ενίσχυση του εισοδήματος του Δήμου.
- Β. Την πλήρη απασχόληση του εργατικού δυναμικού.
- Γ. Τη διατήρηση και βελτίωση του φυσικού πλούτου που αποτελεί κληρονομιά και κεφάλαιο για τον τόπο μας. Δεν νοείται να γυρίσουμε την πλάτη ούτε στην τοπική κοινωνία αλλά ούτε και στον περιβαντολλογικό πλούτο της περιοχής μας.
4. Λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε κάθε μέρα και εντονότερα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμου δεν έχουμε την πολυτέλεια για καμία ενέργεια προβολής χωρίς όραμα, χωρίς σκοπό και άνευ αποτελέσματος. Η προβολή πρέπει να είναι στοχευμένη και να ληφθεί υπόψη η Διεθνής Πρακτική και η Διεθνής Καινοτομία. Έντονη εξωστρέφεια λοιπόν με πλάνο (συμμετοχή σε διεθνείς Εκθέσεις, διεθνή Φόρουμ, διεθνή δίκτυα Τουρισμού).
5. Η επιτροπή πρέπει να παίρνει ιδέες και προτάσεις από παντού και κυρίως από ειδικούς (συμβούλους, εμπειρογνώμονες, tour operators, opinion leaders δηλαδή διαμορφωτές κοινής γνώμης, εξειδικευμένους δημοσιογράφους όπως Μάγια Τσόκλη κ.τ.λ.).
6. Ο ρόλος της επιτροπής είναι συμβουλευτικός προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί να ερευνά, να συνθέτει, να αξιολογεί και να προτείνει πολιτικές ή σχέδια ή δράσεις και όπου της ζητείται να εφαρμόζει πολλά από αυτά. Τέλος, θα πρότεινα στην επιτροπή να αποποιηθεί κάθε κομματικού ή αντιπολιτευτικού μανδύα, να αποποιηθεί το συνήθη μανδύα του Ξερόλα και των αξιωμάτων και να πετύχει την συστράτευση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Δήμου με ένα κοινό σκοπό: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ να γίνει ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

   Ο Καλλικράτης με τα πολλά αρνητικά του έχει κι ένα μεγάλο θετικό σου λέει: «Βγάλ’ τα πέρα μόνος σου». Ας τραβήξει, λοιπόν, ο Δήμος Πάργας, σε συνεργασία εννοείται με την Περιφέρεια, ένα ξεχωριστό ορθολογικό δρόμο. Δυνατότητες σ’ αυτό το Δήμο ιδιαίτερα στο κομμάτι τουρισμός υπάρχουν. Σοβαρότητα χρειάζεται και προσεκτικές μελετημένες κινήσεις σχεδιασμός βάσει έρευνας και μελέτης κι όχι αερολογίες. Αν αρχίσουμε και τελειώσουμε με «Κλο, κλο, κλο κι απ’ αυγό τίποτε» θα καταλήξουμε να είμαστε μια επιτροπή απλά για να υπάρχει. Ας δούμε επιτέλους τα πράγματα ρεαλιστικά, τεχνοκρατικά χωρίς αμπελοφιλοσοφίες. Λέμε Ναι στον πλουραλισμό των απόψεων, όχι στη στείρα αντιπαράθεση!

Σας ευχαριστώ! Καλή αρχή και σωστό, δυνατό έργο στην επιτροπή μας.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα,  parga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: